آخرین خبرها
روایت  «فرهیختگان» از شادی ملی مردم لبنان
زندگی بیخ‌گوش اشغالگر، زیرسایه ده‌ها چکمه‌پوش ارتش؛ مردم جنوب را به سبکباری و آمادگی همیشگی برای رفتن عادت داده است. ساکنان جنوب بیش از 40 سال است که آموخته‌اند که بجنگند، بروند، مقاومت کنند، برگردند و از نو همه چیز را بسازند.
حکمرانی در میانه جنگ و تحریم
از حیث وضعیت جنگی- که کشور روسیه در آن شرکت دارد- آثار چشمگیری در این کشور مشاهده نمی‌شد. ادبیات جنگ محدود به برنامه‌های اخبار و تحلیل‌ها و در سطح شهر نیز محدود به چند پوستری بود که در فضاهای تبلیغاتی جا خوش کرده بود و ظاهراً برای دعوت به حضور در میدان جنگ بود. دیدگاه مردم روسیه درباره جنگ نیز جالب بود.
مرثیه‌ای برای معدن خراسان‌جنوبی
«مردم دارن میان به بچه‌هامان خوش‌آمد میگن. این ماشین‌ها رو از سر راه بردارین.» با لهجه غلیظ خراسانی مادر محمدجواد این جمله را فریاد می‌زند. یکباره چشمش به من غریبه می‌افتد و می‌گوید: «خداکند واقعا خبرنگار باشی و این بدبختی‌مان را به گوش مسئولان برسانی. بگو جوانان‌مون پرپر شدن. بگو محمدجوادم بچه هفت ماهه داشت و حالا باید برای تشییع پدرش بیاید. بگو این مادر دیگه بدون بچه‌اش زنده نمی‌مونه.» 
صبح روز سه‌شنبه؛
به یاد ندارم در روزنامه، پیش از نامش از کلمه «حجت‌الاسلام» یا «آیت‌الله» استفاده کرده باشیم. دلیلش را نمی‌دانم ولی انگار هر پیشوند دنیایی او را از آنچه بود و می‌خواست باشد، دور می‌کرد. صبح دوشنبه اما پیشوندی کنار اسمش قرار گرفت که نه از جنس دنیا بود و نه زمینی. او حالا بیشتر از قبل، شبیه مردم شده است. این احتمالا همان چیزی بود که چندین دهه به دنبالش بود: «شهید سیدابراهیم رئیسی»
روایت میدانی خبرنگار «فرهیختگان» از وضعیت مردم بلوچستان؛
بی‌تدبیری و ندانم‌کاری‌ها در بلوچستان از سیلاب هفته گذشته ویرانگرتر بود. نبود زیرساخت‌ها، سیل‌بند و جاده‌های اصولی بیشتر از سیلاب توی صورت آدم می‌خورد. شاید اگر‌ بلوچ‌ها امکانات بهتری داشتند و کسی پیش از این، مشکلات زیرساختی‌شان را برطرف می‌کرد، سیلاب این همه ویرانگر نبود و خرابی‌ نداشت. رنج این روزهای بلوچستان نبود مدیریت بحران اصولی است و نه سیلاب.
روایت میدانی «فرهیختگان» از حضور زائران پاکستانی اربعین در مرز ریمدان؛
فرصت سفر به منطقه بلوچستان بعد از دوسال دوری فرصتی نیست که بخواهم از دستش بدهم. مدتی است که از مدار کار و فعالیت در منطقه بلوچستان فاصله گرفته بودم. تصویر جاده‌ها و شمایل شهرها و روستاهای بلوچستان را به زحمت به یاد می‌آوردم در حافظه‌ام چهره آدم‌ها و صداهایشان ژنده و رنگ و رو رفته شده بود. فرصتی که در خانه‌ام را زده بود، اگر هر چیزی جز خدمت به زوار بود شاید قید سفر را می‌زدم و به مقصد آشناتری برای سفر فکر می‌کردم. اما حالا ‌انگیزه‌ام دو چندان است. شوق رفتن هر لحظه در پاهایم قوت می‌گیرد.
در زمین تخلفات و بی‌قانونی بازی نکنید؛
تا قبل از تخریب هیچ یک از مالکان ساختمان‌های خلازیر اخطاریه تخریب نگرفته بودند و صبح روز 15 مرداد تخریب ساختمان‌ها به یکباره صورت گرفته. تخریب دومینووار ساختمان‌ها با موج ساختمان اول صورت نگرفته و ادعای این سخن ما تیرآهن‌های ذوب شده براثر مواد جاگذاری شده جهت تخریب توسط شهرداری است.
روایت سعید نجاتی، کارگردان فیلم‌کوتاه از سفری کوتاه به افغانستان
بیست‌و‌چهارم مرداد ماه، سالروز ورود طالبان به کابل، روز «فتح کابل» نامیده می‌شود. حکومت جدید این روز و روز نهم شهریور که روز اخراج آخرین آمریکایی از این شهر است را تعطیل عمومی اعلام کرده است. طالبان به همین مناسبت، جشنواره‌ای با نام «دید نو» به راه انداخته است.
روایت میدانی قاسم رحمانی خبرنگار «فرهیختگان» از ماجرای مشکوک مدارس قم
9 آذر 1401، هنرستان دخترانه نور و مراجعه 14 دانش‌آموز با علائم خاص ناشی از مسمومیت به مراکز درمانی. این سرآغاز دومینویی بود که تا امروز و با این وضعیت تا فرداها بالاتر از هر مساله دیگر، حتی دلار و وضعیت اقتصادی کشور، حتی پیروز و احتمال انقراض و نگاه‌های فانتزی مربوط به آن و حتی خیلی چیزهای دیگر در کانون توجه خواهد بود و مایه دستپاچگی و نگرانی.
ابوالقاسم رحمانی
بیش از 25 آزمون و شبه‌کنکور در سال در کشور انجام می‌شود که هرکدام از آنها هم دارای اهمیت بالا و شاید هم‌تراز با آزمون سراسری هستند. اگر قرار بر این باشد که برای برگزاری هرکدام از این آزمون‌ها زندگی میلیون‌ها نفر با اقداماتی نظیر قطعی اینترنت و... مختل شود، این‌طور به نارضایتی‌ها دامن زده بشود و همین رویه‌های غیرعقلانی پیش گرفته شود، سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.
حاشیه‌نگاری از دیدار رهبری با مداحان اهل‌بیت(ع)
مثل همیشه، راهبردهای کلان مشخص شد، رهبری بادقت زیادی مسائل مهم و مربوط به مداحی و شعر آیینی را گوشزد کردند و بعد از آن سراغ مسائل روز و اعتراضات اخیر در کشور رفتند و دراین‌باره هم نکاتی را گفتند.
گزارش میدانی قاسم رحمانی، خبرنگار «فرهیختگان» از سد چم‌شیر که می‌تواند به فاجعه محیط‌زیستی تبدیل شود
مسائل و مشکلات دیگری مثل گسل‌ها، فرار آب و فروچاله‌هایی که در آنجا وجود دارد همه و همه مشکلاتی‌اند که احداث این سد را زیر سوال می‌برند.
روایت خبرنگار «فرهیختگان» از سفر استانی حجت‌الاسلام اژه‌ای به زنجان
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، در نشست خبری پایان سفر استانی به زنجان از اختصاص بالغ بر ۶۵ میلیارد تومان برای تجهیز مراکز و مراجع قضایی استان زنجان خبر داد و گفت: «نخستین قسط از این مبلغ در دی ماه جاری پرداخت می‌شود.»
در آیلند چه خبر است؟
مشایی، 1400 هکتار زمین در کیلومتر 35 آزادراه تهران-ساوه را به‌صورت رایگان و به‌منظور ایجاد منطقه نمونه گردشگری به شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایران یا همان آیلند واگذار کرد، یک واگذاری مشکوک و بدون برگزاری مناقصه که خشت اول احداث آیلند را کج گذاشت.
روایت صادق امامی خبرنگار فرهیختگان از حضور میدانی‌اش در روزهای پرالتهاب جوانرود
1 2 3 4... 7