آخرین خبرها
سیدامیرحسین حسینی
تقاضای انباشته خودرو باعث شده است رسیدن به وصال خودرو به آرزویی دوردست تبدیل شود.
صنعت خودروسازی ترکیه همزمان با ما و با مونتاژکاری پا گرفته است
در همسایگی ایران، کشور ترکیه با استفاده از همین صنعت خودروسازی توانسته نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی خود ایفا کند، به‌صورتی‌که پیشرفت صنعت خودروسازی در این کشور به یکی از خبرهای ثابت مطبوعات تبدیل شده است.
واردات خودرو حداکثر ۱۰ درصد نیاز بازار را رفع می‌کند آن هم در طیف خودروهای لاکچری
بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار خودروی ایران با کاهش قابل‌توجه تولید در سال‌های اخیر و ممنوعیت واردات، حالا با بیش از 30 درصد مازاد تقاضا روبه‌رو است.
اگر فکر می‌کنید با تبدیل شدن برگ سبز به سند مالکیت، هزینه‌ها کمتر شده سخت در اشتباهید
با آغاز اجرای شیوه جدید اخذ مالیات نقل‌و‌انتقال خودرو، مالیات خودرو الزاما قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک در سامانه اینترنتی سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌شود.
تعداد خودروهای ساخته‌شده داخلی در سال ۱۴۰۰، ۲۵ درصد کمتر از هدف‌گذاری بود
بازار خودرو حالا این روزها با چندین مشکل روبه‌رو است. دولت به خودروسازان فشار می‌آورد که تولید را به تیراژ قبل از تحریم‌ها(سال 96 و 95) برگردانند اما در واقعیت آنچه در دو سال اخیر رخ داده، تولید کمتر از یک میلیون دستگاه بوده است.
«فرهیختگان» گزارش می‌دهد
در کنار دولتی‌بودن، یکی دیگر از شباهت‌های دو غول خودروسازی به یکدیگر، حجم بالای فعالیت‌های غیرتولیدی و غیرخودرویی است. تعداد بالای شرکت‌هایی که سال‌ها بدون هیچ فعالیت تولیدی یا خدماتی، تعطیل و منحل نشده و باعث ایجاد زیان برای خودروساز شده‌اند؛ این مورد در کنار فعالیت‌های تودرتو و با کمترین شفافیت، از جمله شباهت‌های زیرمجموعه‌های دو خودروساز است.
۳۵۸ میلیون تومان حقوق برای دو کارمند شرکت تعطیل تاپ‌خودرو
درحال حاضر تاپ‌خودرو درحالی ۶۵۳ میلیون تومان هزینه اداری-عمومی پای ایران‌خودرو می‌گذارد که ۳۵۸ میلیون تومان آن مربوط به حقوق و دستمزد دو کارمند این مجموعه است. این شرکت از سال ۱۳۸۹ فعالیتی نداشته است.
«فرهیختگان» از ریز آمار ۹۰ شرکت زیرمجموعه گروه خودروسازی ایران‌خودرو گزارش می‌دهد
بررسی‌های «فرهیختگان» نشان می‌دهد بین 28شرکت زیان‌ده زیرمجموعه ایران‌خودرو، 16شرکت دارای زیان انباشته، هیچ‌کدام فعالیت تولیدی (تولید قطعه یا خودرو) انجام نمی‌دهند. به‌عبارتی، گرچه شرکت‌های قطعه‌سازی زیرمجموعه ایران‌خودرو مجبورند قطعات را به نرخ دستوری به خودروساز بفروشند، اما جالب است بدانیم 16شرکت مذکور عمدتا فعالیت‌های لیزینگ، بیمه، حمل‌ونقل، بازرگانی خارجی، خریدوفروش سهام، ساخت‌وساز و... دارند.
«فرهیختگان» از ریز آمار 92 شرکت زیر مجموعه گروه خودروسازی سایپا گزارش می‌دهد
جای‌جای مدیریت سایپا عجیب و غریب است. برای نمونه، سایپا دو شرکت زیرمجموعه با عنوان «تجارت الکترونیک خودرو تابان و تجارت الکترونیک خودرو تابان‌تاخت» دارد. از این بگذریم که شرکت دومی فقط واژه «تاخت» را اضافه‌تر از اولی دارد، اما براساس صورت مالی شرکت اولی یعنی شرکت تجارت الکترونیک خودرو تابان در سال گذشته هیچ فعالیتی نداشته و از محل هزینه‌های عمومی و اداری (آب و برق و گاز و هزینه‌های جاری) مشمول زیان خالص 229 میلیون تومانی شده است.
رئیس سابق دانشگاه علم‌وصنعت در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
هنوز هم مدیران نگاه مرکز هزینه به دانشگاه دارند، درصورتی‌که به‌عنوان رئیس دانشگاهی که 4 سال یک دانشگاه سطح یک را مدیریت کرده‌، معتقدم عملکرد دانشگاه بلندمدت در جامعه ظاهر می‌شود.
جزئیات عجیب از پرونده ۳۴ هزار میلیارد تومانی شرکت قطعه‌ساز کروز
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت کروز روز شنبه ۲ بهمن‌ماه سال‌جاری در شعبه ۴ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
چه کسانی مقابل شفافیت غول‌های خودروساز ایستاده‌اند؟
یکی از بخش‌هایی که از اوایل دهه 1380 چهار تحقیق و تفحص بی‌نتیجه در آن انجام شده، حوزه خودروسازی است. بررسی‌های «فرهیختگان» نشان می‌دهد در چهار دوره به 10 مورد از بی‌کفایتی‌ها و مدیریت ناکارآمد اشاره شده است، اما هیچ‌وقت برای این مشکلات چاره‌اندیشی نشده و وظایف و اختیارات مجلس در حد تهیه گزارش متوقف مانده است.
«فرهیختگان» بررسی کرد، کارخانه‌های خودروسازی به ازای هر نیرو چند ماشین می‌سازند؟
بررسی‌های صورت مالی دو خودروساز بزرگ کشور نشان می‌دهد طی سال گذشته هزینه‌های اداری و عمومی گروه سایپا 3 هزار و 600 میلیارد تومان و این مقدار برای ایران‌خودرو نزدیک به 4 هزار و 918 میلیارد تومان بوده است. به عبارتی دو خودروساز فقط 8.5 هزار میلیارد تومان هزینه پرداخت حقوق و دستمزد و هزینه‌های اداری و هزینه انرژی و از این دست موارد کرده‌اند.
درحالی که وزارت صمت دولت روحانی رشد 25درصدی را برای تولید خودروسازان پیش‌بینی کرده بود، این مقدار تاکنون 1.5 درصد بوده است
نه‌تنها دو شرکت خودروساز ایران‌خودرو و سایپا در صورت تداوم شرایط فعلی توان تولید تعداد پیش‌بینی شده را نخواهند داشت؛ بلکه سایر خودروسازان نیز حدود ۷۰درصد از برنامه امسال وزارت صمت عقب هستند و حجم تولیدات آنها از ابتدای سال تاکنون به 27هزار دستگاه هم نرسیده؛ چطور می‌توانند تا سال 1404 حدود 900هزار دستگاه خودرو را تولید کنند؟!
کاهش سرانه تولید خودرو تا 42درصد، بازار ماشین را به‌هم ریخته است این عقب‌ماندگی چگونه جبران می‌شود
از دیگر شاخص‌هایی که نشان می‌دهد تقاضای مصرفی انباشته شده خودرو در ایران بسیار بالاست، داده‌های گزارش هزینه-درآمد خانوارهاست. طبق این گزارش در سال 1399 از کل خانوارهای شهری، 53.1 درصد و از کل خانوارهای روستایی، 34.1 درصد آنها دارای خودرو هستند. به عبارتی 47 درصد شهری‌ها و 66 درصد خانوارهای روستایی فاقد خودرو هستند.
1 2 3