مسئله مهمی که در اینجا نمیتوان آن را نادیده گرفت، جمعیت دانشجویی است که این روزها در دانشگاههای کشور حضور دارند. براساس آمار مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی این میزان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱، 103 هزار و 371 نفر بود، در حالی که این تعداد برای سال تحصیلی 1401-1402 به 137 هزار و 693 نفر رسیده بود؛ آماری که نشان میدهد ظرف یک سال جمعیت دانشجویان این مقطع 8 درصد کوچکتر شده است.
با وجود افزایش ۶ درصدی ثبتنامیها
آخرین خبرها
تأکید بر توسعه روابط و حمایت از مردم فلسطین و لبنان
دکتر ولایتی، مشاور مقاممعظمرهبری در امور بینالملل با بسام الصباغ، وزیر امور خارجه سوریه دیدار و در خصوص مسائل مهم منطقهای و بینالمللی و همکاریهای فیمابین گفتوگو کردند.
گزارش «فرهیختگان» از دومین المپیاد بینالمللی نانو در مالزی
برخلاف بسیاری از رقابتها و مسابقات جهانی که معمولا کشورهای آمریکایی یا اروپایی پایهگذار آنند، این بار ایران دست به کار شده و با بنیان نهادن نخستین المپیاد نانو در دنیا، موجی را در سراسر جهان به راه انداخته است که مورد استقبال سایر کشورها نیز قرار گرفته است.
پیشنهادهایی برای قاضی القضات
حدود 40 نفر از نخبگان کشور 28 آبانماه در نشستی مهمان غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه بودند. نشستی که در ادامه دیدارهای تخصصی قاضیالقضات و با هدف رسیدگی ویژه به امور قضایی و حقوقی استان تهران برگزار شد و در این دیدار چندساعته، نخبگان برخی از مسائل مبتلابه مربوط به این دستگاه قضایی کشور را مطرح کردند.
سرمربی تیم تیراندازی ریکرو دانشگاه آزاد در گفتوگو با «فرهیختگان»:
زهرا شمس، سرمربی تیم تیراندازی ریکرو دانشگاه آزاد و عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب در گفتوگو با «فرهیختگان» بیان کرد: برای اولینبار در تاریخ لیگ با تنها یک امتیاز از دست رفته قهرمان شدیم.
در بررسی کتابسنجی مقالات دانشگاهی مشخص شد
با توجه به نقش اساسی فناوری هوش مصنوعی در پیشبرد قابلیتهای انسانی و انتشار دانش، تمایل به این حوزه وجود دارد و محققان به دنبال آنند که هوش مصنوعی چگونه میتواند یادگیری، آموزش و مدیریت آموزشی را بهبود بخشد.
در گفتگو با معاونت علوم انسانی و هنر مطرح شد
همزمان با تحول علمی در دانشگاه آزاد بود که شهریورماه سال گذشته یعنی همزمان با تاریخ ابلاغ نظامنامه مدیریت دانشی تشکیل دانشکدگان کلید خورد.
۱۱ مسیر نجات عدالت آموزش عالی
شیوه دولت در توزیع بودجه براساس شمار دانشجویان است، یعنی تمامی هزینههای دانشگاه و حقوق و دستمزدهای کارکنان با این بودجه تأمین شده و هیچ پرداخت مستقیمی به دانشجو صورت نمیگیرد، روشی که به صورت کامل سمت عرضه را مدنظر قرار میدهد و همین مؤلفه هم ناکارایی در تخصیص منابع و بیعدالتی را به همراه داشته است.
گزارش APEXE و پتانسیل نوآوری کشورها در کارآفرینی منتشر شد
در گذر زمان، GSER به عامل فشار توسط دولتها و سازمانها برای سنجش اثربخشی سیاستها و سرمایهگذاریهای آنها در اکوسیستمهای استارتاپی تبدیل شده است.
فرهیختگان آمار 6 ماه اخیر را بررسی میکند
بررسی قراردادها وتفاهمنامههای 6ماه اخیر نشان میدهد دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط بین صنعت و دانشگاهها نقش پررنگی را ایفا کرده است.
وزیر علوم در گفتوگو با «فرهیختگان»:
وزیر علوم در پاسخ به سؤال چرایی عدم شفاف فعالیت هیئتامنای دانشگاهها میگوید: «اینکه دانشگاهها استقلال دارند اما مصوبات هیئتامناهای را مثلاً روی سایتشان قرار نمیدهند؛ درست نیست و قطعاً باید این کار را انجام دهند؛ چراکه تصمیمات آنها یکسری ذینفعان و مخاطبانی دارند که قطعاً باید در جریان تصمیمات قرار بگیرند.»
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد تشریح کرد
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد میگوید؛ ما در گذشته آموزشکدههای فنی و حرفهای را داشتیم. قرار بود بر اساس سند تحول و تعالی، دانشگاه فرایند کاملتری را طراحی و بعد از یک پوستاندازی و تغییر رویکرد، عملاً آموزشکدههای فنی و حرفهای خود را تعطیل و دانشکدههای مهارت و کارآفرینی را تأسیس کند. قرار بود این اتفاق یک تغییر ماهوی باشد که فلسفه کار نیز در این مجموعهها تغییر کند؛ یعنی وقتی از آموزشکده به دانشکده تغییر شکل میدهند، ماهیت، فلسفه و چیستی کار نیز تغییر کرده و روش کار نیز متفاوت شود.
چین؛ تهدید آرمانشهر AI آمریکایی
واگذار کردن هوش مصنوعی به «دولت-ملت»های غیرهمسو و دیگر بازیگران جهان است که هوش مصنوعی را به ابزاری خطرناک برای غرب تبدیل میکنند.
4 ماه پس از ابلاغ برنامه هفتم هنوز ملزومات اجرای آن فراهم نشده است
وزارت علوم متولی اصلی تأمین نیروی انسانی متخصص بوده و سکاندار پیشبرد برنامههای علمی، آموزشی و فناورانه به حساب میآید، در کنار مأموریتهای اصلی، مکلف به همکاری با نهادهای مختلف است که مجموعا شامل 40 مأموریت میشود؛ ماموریتهایی که به صورت مستقیم و یا در همکاری با دیگر نهادها برعهده آن گذاشته شده است.
. اصلاح ساختارهای آموزشی، پژوهشی و محتوایی
قائممقام رئیس دانشگاه آزاد در امور بینالملل و پیشرفت علمی و رئیس پژوهشگاه مرکزی دانشگاه 14 راهکار پیشنهادی در راستای تحقق خیزش جدید علمی در بیستوهفتمین اجلاس شورای دانشگاه آزاد بیان کرد.
۸ پیشبینی درباره دانشگاهداری رئیس جمهور جدید
مدیران فناوری آمریکا با توجه به نوع نگاه ترامپ، میتوانند چشمانتظار رفع مقررات هوش مصنوعی، فضای مناسب برای ادغام و تغییر نام تجاری تراشهها در دوره دوم ریاستجمهوری او باشند.
یادداشت
دیدار دکتر ولایتی با وزیر خارجه سوریه
مقاومت لبنان در آتشبس چه امکانهایی دارد؟
پایان ۲ دهه اتهامزنی به پارچین
آلثانی در ایران به دنبال چه بود؟
مشکلات تیم ملی با پرخاشگری حل نمیشود
درباره نقلقول معاون حقوقی رییسجمهور از رهبری در قانون مشاغل حساس
«پنگوئن» چطور مخاطب جذب کرد؟
کریپتو ترامپ را به کاخ سفید رساند؟
ایران آماده اجرای تصمیم متخذه در همان ساعت تصویب قطعنامه است
استقلال و پرسپولیس؛ بدهکاران استادیوم آزادی
اسرائیلیهای غارتگر در کمین کامیونهای کمکهای بشردوستانه به غزه
۴۰ ماموریت بر زمین مانده وزارت علوم
دانشگاه باید مستقل و شفاف باشد
سهم ۱۴ درصدی اکوسیستم استارتاپی آمریکا از GDP
رشد سالانه ۳۱.۸ درصدی مقالات هوش مصنوعی آموزش عالی
آرایش جدید علمی با تشکیل ۶ دانشکدگان تخصصی
دانشگاه آزاد به قهرمانی عادت کرده است
هوش مصنوعی چه آیندهای برای جهان خواهد ساخت؟
جزئیات قراردادها و تفاهمنامههای پژوهشی دانشگاه آزاد
«کارآفرینی» در قلب مثلث آموزش، مهارت و فناوری
گزارش«فرهیختگان» از دیدار نخبگان با رئیس دستگاه قضا