محمدرضا حاجیعبدالرزاق، خبرنگار گروه ورزش: کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان بهتازگی درخصوص مشکل استقلال و پرسپولیس برای دریافت مجوز حرفهای و حضور در لیگ قهرمانان آسیا با این اظهارنظر که بخشی از آنچه به وزارت ورزش و جوانان مربوط میشود بحث مالکیت دو باشگاه است و اعتقاد دارم وظیفه وزارت ورزش باشگاهداری و تیمداری نیست، در این مورد ابراز امیدوار کرده بود که قبل از موعد مقرر برای صدور مجوز حرفهای مشکل مالکیتی دو باشگاه حل خواهد شد. هر چند به قول وزیر ورزش، حداقل مشکل مالکیت یک باشگاه هم حل شود، میتوان نظر AFC را جلب کرد اما وزارت بهدنبال واگذاری این دو باشگاه به مردم و بخش خصوصی است.
بر همین اساس و بعد از این اظهارات وزیر ورزش بلافاصله جلسه اضطراری بهمنظور تسریع در امور مربوط به مجوز حرفهای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس عصر پنجشنبه گذشته در وزارت ورزش و با حضور وزیر ورزش، معاونان و مشاوران وی، مسئولان حراست این وزارتخانه، رئیس فدراسیون فوتبال و معاونان وی، مسئولان کمیته صدور مجوز حرفهای، مدیرعامل شرکت توسعه، کارشناسان و مدیران عامل دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تشکیل شد. در این جلسه، بحث و بررسی مفصل پیرامون رفع مشکلات باشگاههای استقلال و پرسپولیس جهت دریافت اخذ مجوز حرفهای برای شرکت در مسابقات آسیایی صورت گرفت. همچنین ضمن بررسی شرایط موجود مقرر شد کارگروهی تشکیل شده تا رفع مشکلات عدیده باشگاههای مذکور و اجرای درست دستورالعمل کنفدراسیون فوتبال آسیا برای اخذ مجوز بینالمللی، اقدامات لازم را پیگیری کنند.
نکته قابل توجه اینکه این مشکل باید تا 20 فروردین حل و فصل شده در غیر این صورت اینبار هم یا هر دوی این باشگاهها یا یکی از آنها دوباره دچار مشکلاتی در راه صدور مجوز حرفهای خود خواهند شد. در این مورد شنیده میشود علی رغبتی، سرپرست سابق دفتر برنامهریزی و نظارت بر ورزش قهرمانی و مشاور فعلی وزیر ورزش، مسئولیت کارگروه فوق را به عهده گرفته و بهعنوان دبیر این کارگروه فعالیت خود را آغاز کرده و سایر اعضا را وزیر ورزش بعد از مطالعات و بررسیهای لازم مشخص خواهد کرد. همچنین گفتنی است در جلسه فوق مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال با تعداد فراوانی از همراهان خود که در فدراسیون فوتبال دارای سمتهای مرتبط با امر مجوز حرفهای هستند در این جلسه حضور داشتند.
شستا- پرسپولیس؛ چقدر صحت دارد؟
بر همین اساس طی روزهای قبل برخی رسانهها از انتقال مالکیت پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی یا زیرمجموعه آن یعنی شستا خبر داده و اعلام کرده بودند فعلا پرسپولیس واگذار میشود تا مشکل فعلی حل شده و سپس برای استقلال تصمیمگیری خواهد شد. در این صورت طبق مقررات، موضوع واگذاری ابتدا باید در هیات دولت به تصویب برسد، پس از آن قراردادی بین سازمان خصوصیسازی و این شرکت امضا و سپس نامه نهایی به سازمان بورس فرستاده شود تا مالکیت 51 درصد از سهام باشگاه پرسپولیس به شرکت تامین اجتماعی یا شرکتهای دیگر مدنظر انتقال یابد.
نکته قابل توجه اینکه طبق شنیدهها وزیر ورزش مخالف جدی این نحوه واگذاری بوده و اعلام کرده است هر دو باشگاه باید بهصورت همزمان در مسیر خصوصیسازی واگذار شوند. نکته قابل توجه اینکه برخی شایعات دیگر حکایت از آن دارد که به تازگی شنیده شده قرار است بهزودی تفکیکی بین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش اتفاق افتاده و احتمالا یکی از دو باشگاه سرخابی فعلا به این نهاد غیردولتی واگذار شوند. البته از آن جایی که از منظر فیفا و کمیته بینالمللی المپیک، کمیتههای ملی المپیک، دولتی بهشمار نمیرود و بهنوعی از جمله موسساتی هستند که دارای شخصیت حقوقی مستقل و یک نهاد عمومی غیردولتی محسوب میشوند؛ این موضوع میتواند چارهای عاجل برای خروج سرخابیها از بحران مالکیت مشترک تلقی شود اما اینکه این اتفاق بهصورت حقیقی میتواند تمامی مشکلات دیگر این دو باشگاه پرطرفدار را حل کند یا اینکه این اتفاق یک مسکن موقتی خواهد بود، ابهامی است که کارشناسان امر بهتر میتوانند درباره آن بررسیهای لازم را داشته باشند و اظهارنظر کنند.
واگذاری به اپراتورها؛ تصمیمی خوب؟
البته موضوع واگذاری مالکیت سرخابیها به کمیته ملی المپیک هم فعلا در حد گمانهزنی است، با این حال واگذاری مالکیت به هلدینگها، شرکتهای پتروشیمی و اپراتورهای تلفن همراه در دستورکار هستند. با همه این تفاسیر از آن جایی که مشکلات باشگاههای پرطرفدار در فوتبال ایران به عدمدرآمد آنها مربوط میشود و از آن جایی که کمیته ملی المپیک از لحاظ درآمدی همچنان وابسته به دولت بهشمار میرود، درصورت واگذاری مالکیت استقلال یا پرسپولیس به این نهاد باز هم در روی همان پاشنه قدیمی برای این دو باشگاه چرخیده و قطعا باز هم خبری از حل مشکلات مالی سرخابیها نخواهد بود. این در حالی است که این دو باشگاه باید به نهاد، سازمان یا ارگانی واگذار شوند که سرخابیها برای آنها ارزش افزوده ایجاد کرده و این نهاد یا ارگانها نیز با تامین منابع مالی، هزینههای سرخابیها را پرداخت کنند. در این زمینه نمونههای موفق عینی در امر درآمدزایی مانندهایوب یا همراه اول و ایرانسل در گذشته، پیشروی وزارت ورزش قرار دارد. درواقع این اپراتورهای تلفن همراه یا اینترنتی در گذشته تا حدود زیادی به کمک هواداران این تیمها در قالب اسپانسر، حامی و پشتیبان مالی سرخابیها بوده و بهجز فصل بیستودوم که بهدلایل مختلف و متعدد همراه اول از پرداخت حق تبلیغاتی خود به استقلال سر باز زد، در فصول دیگر تجربیات موفقی در این زمینه وجود دارد. در هر صورت این اپراتورها از فروش بستههای اینترنتی و مکالمه به انبوه هواداران استقلال و پرسپولیس میتوانند با تامین درآمدهای جزئی از هر تماشاگر، تا حد زیادی هزینههای این دو باشگاه را تامین کنند؛ هر چند با توجه به وابستگی این اپراتورها به نهادهای فرادولتی بهنظر میرسد این اتفاق، همکاری و هماهنگی سایر نهادهای ذیربط را میطلبد تا آنها نیز همگام و همراه با دولت در این مسیر به فوتبال کشور کمک کنند.
با همه این تفاسیر اما باید نهایتا تا هفته آینده و برای اینکه سرخابیها به دردسر نیفتند تا قبل از تعطیلات این کار نهایی و اجرا شود و هر دو تیم در مسیر خصوصیسازی قرار گیرند؛ هر چند در صورتیکه یکی از آنها هم فعلا از تحت مالکیت وزارت ورزش خارج شود این امر هم میتواند گرهگشا باشد. با این حال بهنظر میرسد شخص وزیر ورزش برای اینکه دو باشگاه درنهایت به بخش خصوصی واگذار شوند باید تا لحظه آخر پای کار و وعده داده شده، مانده و با تلاش شبانهروزی و پیگیریهای مجدانه خود به این امر کمک شایان توجهی کند.
۲۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۱
کد خبر: 95607
وزیر قول داد مشکل مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس حل میشود؛
آخرین فرصت سرخابیها برای آزادی
کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان بهتازگی درخصوص مشکل استقلال و پرسپولیس برای دریافت مجوز حرفهای و حضور در لیگ قهرمانان آسیا با این اظهارنظر که بخشی از آنچه به وزارت ورزش و جوانان مربوط میشود بحث مالکیت دو باشگاه است و اعتقاد دارم وظیفه وزارت ورزش باشگاهداری و تیمداری نیست، در این مورد ابراز امیدوار کرده بود که قبل از موعد مقرر برای صدور مجوز حرفهای مشکل مالکیتی دو باشگاه حل خواهد شد.
مرتبط ها