کد خبر: 92819

ورود انگلیس و آمریکا به معرکه یمن؛

به باتلاق باب‌المندب سلام کنید

بامداد جمعه «خیاط در کوزه افتاد». این یعنی محور مقاومت چنان مدیریت شده و هوشمندانه جنگ را هدایت کرد که آمریکا برای نجات رژیم‌صهیونیستی ناچار به یک اقدام نظامی آن هم علیه یمن شد.

سیدمهدی طالبی، خبرنگار گروه جهان‌شهر: بامداد جمعه «خیاط در کوزه افتاد». این یعنی محور مقاومت چنان مدیریت شده و هوشمندانه جنگ را هدایت کرد که آمریکا برای نجات رژیم‌صهیونیستی ناچار به یک اقدام نظامی آن هم علیه یمن شد. آمریکایی‌ها از ابتدای جنگ، در تریبون‌های مختلف بر عدم توسعه جنگ تاکید می‌کردند و می‌دانستند که توسعه جنگ، پای آنها را نیز به میدان خواهد کشید تا یک بار دیگر برای امنیت رژیم‌صهیونیستی هزینه سنگینی بپردازند. درمقابل محور مقاومت نیز خواهان گسترش میدان جنگ نبود و از همین رو اضلاع این محور، در چندین جبهه رژیم و حامی اصلی‌اش یعنی آمریکا را زیر ضربه بردند. در این نبرد، یمنی‌ها در گام نخست با پهپادها و موشک‌های بالستیک، سرزمین‌های اشغالی را زیر ضربه بردند و در گام دوم، از ابزار تحریم در برابر تحریم استفاده کرده و ممنوعیت تردد کشتی‌های رژیم‌صهیونیستی و هر کشتی به مقصد رژیم را از دریای سرخ ممنوع کردند. براین اساس کشتی‌هایی که از این دستور تخطی می‌کردند، هدف قرار می‌گرفتند. با وجود تهدیدات فراوان، ارتش یمن از این تصمیم عقب‌نشینی نکرد تا اینکه بامداد روز جمعه 2 کشور آمریکا و انگلیس با پشتیبانی 4 کشور استرالیا، کانادا، هلند و بحرین به یمن حمله کردند. آن‌گونه که فرمانده نیروی هوایی آمریکا در غرب آسیا گفته است، در این حمله با بیش از 100 موشک هدایت‌شونده به 60 هدف در 16 سایت حمله صورت گرفته است. پس از این حمله «محمدعلی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن به ائتلاف چند کشوره همراه با آمریکا هشدار داد که «این حملات بدون پاسخ نخواهد ماند.» کمی بعد نیز «یحیی سریع» سخنگوی ارتش یمن، ضمن مسئول دانستن «دشمن آمریکایی و انگلیسی» در تجاوز به یمن، تاکید کرد: «این جنایت بی‌پاسخ و بدون مجازات نخواهد ماند.» این هشدارها یعنی آمریکا باید خود را برای ورود به یک باتلاق بزرگ آن هم در چند ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آماده کند.

پیامدهای حمله آمریکا-انگلیس به یمن
1- یمن از ابتدای وقوع جنگ طوفان الاقصی، به دلیل دوری مسافت و به کارگیری سنگین‌ترین تسلیحات به کار گرفته شده علیه رژیم، با قضیه فلسطین که برجسته‌ترین موضوع فعلی جهان به حساب می‌آید، پیوند عمیقی خورد. با تلافی این حملات، عمق پیوند یمن با قضیه فلسطین افزایش یافته و این موضوع می‌تواند به ارتقای بیش از پیش وجهه یمن در افکار عمومی جهان اسلام منجر شود. این رویکرد باعث شد تا حتی «‏سعید المیسری»، از مخالفان انصارالله در یمن جنوبی در توییتر بنویسد: «اختلاف ما با حوثی‌ها، ما را صهیونیست نمی‌کند. ‏ما به همه اشتباهات خود پایان خواهیم داد و برای آنچه در آینده خواهد آمد متحد خواهیم شد. ‏تفنگ‌های ما در کنار تفنگ‌های حوثی است. ‏ما از همه گزینه‌ها برای پاسخ به تجاوز آمریکا و انگلیس حمایت می‌کنیم.»
2- با ایجاد فضای درگیری در منطقه به دنبال وقوع جنگ طوفان الاقصی، عالی‌ترین سطوح درگیری که شامل زد و خورد میان بازیگران بزرگ‌تر بوده، در عراق و یمن رخ داده است. با این وجود، در یمن برخلاف عراق، اقدام دولت این کشور علیه رژیم یکپارچه‌تر بوده درحالی‌که در عراق صرفا تعدادی از گروه‌های مقاومت به حمله علیه رژیم و آمریکا دست زده‌اند. در رودررویی اخیر، یمن به‌عنوان «بزرگ‌ترین بازیگر دولتی جهان اسلام»، با آمریکا به‌عنوان «بزرگ‌ترین بازیگر غرب» وارد درگیری شده است. به دنبال این اتفاق، یمن به یک کشور موثر اسلامی و یکی از مدعیان رهبری در جهان عرب تبدیل شده است.
3- با وقوع انقلاب در یمن، غرب و اعراب تلاش داشتند انقلابیون را با به‌کارگیری ادبیات فرقه‌ای و شیعه دانستن و همچنین خطاب آنها به‌عنوان «حوثی» که یک خاندان است، محدود نشان دهند. هرچه نقش یمن در درگیری‌های فعلی بر سر قضیه فلسطین افزایش یابد، تلاش‌های قبلی غرب و اعراب برای تعریف محدود و مناقشه‌برانگیز از انقلابیون یمن، تضعیف می‌شود.
4- حملات آمریکا و انگلیس درحقیقت حملات مجدد غرب به یمن بود. پیش از این، عربستان سعودی و امارات به مدت چندین سال، این کشور را بمباران کرده و از نیروی زمینی نیز در این حملات بهره می‌گرفتند. حملات جدید به یمن این سوال را ایجاد می‌کند که حملات ۸ ساله عربستان چقدر غیرموثر بوده‌اند که همچنان به حمله نیاز است؟
5- حمله اخیر به یمن بدون ائتلافی گسترده شکل گرفت. زمانی عربستان در سال 2015 مدعی بود ائتلافی از نزدیک ۳۰ کشور اسلامی تشکیل داده است. سعودی‌ها در ادامه با کمک تعدادی از این کشورها که شامل اعضای شورای همکاری خلیج فارس بود، به یمن حمله کردند. با این حال در حال حاضر به شکل رسمی صرفا آمریکا و انگلیس در حمله نقش داشته‌اند و این دو کشور از همکاری استرالیا، کانادا، هلند و بحرین نیز خبر داده‌اند که نحوه همکاری آنها مشخص نیست.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.

مرتبط ها