محمدرضا حاجیعبدالرزاق، خبرنگار گروه ورزش: تیم ملی فوتسال ایران در دو دیدار تدارکاتی به مصاف روسها رفته، این در حالی است که حدود 4 ماه دیگر شاگردان شمسایی باید برای پسگرفتن قهرمانی آسیا در جام ملتها حضور پیدا کنند. بر همین اساس این فرصت دست داد تا در «فرهیختگان» گفتوگویی با وحید شمسایی سرمربی تیم ملی انجام دهیم.
دو بازی تدارکاتی تیم ملی با روسیه چقدر به اهداف شما در راستای ساختن تیمی قدرتمند بهمنظور فتح جام ملتهای آسیا کمک کرد؟
برای ما و مجموعه کادرفنی تیم ملی این بازیها به چند دلیل، فوقالعاده خوب بود. ما بعد از اردوی تدارکاتی و تورنمنتی که در برزیل داشتیم و با سبک و سیاق تیمهای آمریکای جنوبی که مبنای آنها حول تکنیک و کارهای بدنی است، آشناتر شدیم و این بار با تیمی بازی کردیم که تاکتیکی و فیزیکال بود. روسیه در حالی به بازی با ما رسید که رزومه بسیار قطوری دارد. این تیم در چند دوره به 4 تای برتر دنیا صعود کرده و نایب قهرمانی جهان، قهرمانی و نایب قهرمانی اروپا را در کارنامه دارد. این در حالی است روسها که از لیگی بهره میبردند که بهترین بازیکنان و مربیان دنیا در آن بازی میکردند، از سال 2022 به واسطه جنگ از شرایط روز اول فوتسال دنیا دور شدهاند؛ هرچند تعدادی از آنها امروز در لیگهای بزرگ دنیا بازی میکنند. بنابراین این دیدار از لحاظ فنی برای من فوقالعاده بود. در یک بازی بردیم و یک بازی هم باختیم، آن هم به تیمی که بسیار قدرتمند است و سابقه زیادی در شکست دادن ایران دارد.
از لحاظ فنی این دیدار چه نکاتی را برای شما به همراه داشت؟
ما در این 2 بازی چیزی که برایمان حائز اهمیت بود این بود که مشخص شد تیم ما نشان داد در کمتر از 15 ساعت نمیتواند 2 بازی سنگین پیاپی را برگزار کند. در بازی اول 38 دقیقه از 40 دقیقه نبض بازی در دست ما بود و فقط در 2 دقیقه پاورپلی اشتباهاتی داشتیم اما در بازی دوم عملا از لحاظ فیزیکی و بدنی تیم ملی دچار افول شد و این فرصتی است برای من که در اردوی اسفندماه که منتهی به برگزاری جام ملتها میشود به قوام تمرینیمان به جز مسائل تاکتیکی، مسائل فیزیکی را هم اضافه کنیم تا بتوانیم در طی جام ملتها، هم تاکتیکی و هم به لحاظ فیزیکی و بدنی بالا باشیم. فکر میکنم آن زمان در فرصت حدود 3 تا 4 هفتهای تا قبل از جام ملتها بتوانیم این قضیه را به خوبی برنامهریزی و مدیریت کنیم. بنابراین نقطهضعف در بازی دوم شرایط بدنیمان بود که باعث شد تا فرصتهای متعددی را هم از دست بدهیم و روی اشتباهاتمان گل بخوریم. بنابراین، این دو بازی دستاوردهای زیادی برای من داشت و باعث شد تا نقاط ضعف تیمم بیشتر عیان شود. در این بازیها نقطه اطمینانمان تبدیل به نقطهضعف شد. ما در 25 بازی گذشته فقط یک گل از ایستگاهی خوردیم اما در این دیدار 3 گل خوردیم. پس باید این نقص را برطرف کنیم یا در بازی اول هیچ فرصتی به حریف ندادیم اما در بازی دوم که بازی فیزیکی شد، شکست خوردیم چون وقتی بدن نکشد، مغز فرمان نمیدهد، پس باید عملا دستمان را بالا ببریم.
راهکارهای شما برای برطرف کردن این ضعفها چیست؟
باید برای این ضعفها فکر کنیم و ساختارسازی کنیم. شاید باور نکنید به محض رسیدن به تهران، هر دو بازی را دوباره تماشا کردم. همین الان که با شما صحبت میکنم کادرفنی تیم ملی کنارم هستند و همین حالا شروع میکنیم تا با یک برنامهریزی درست و خوب چالشها و نقاط ضعف خود را برطرف کنیم ولی در کل به تکتک بازیکنانم ایمان دارم.
ادامه گفتوگو را اینجا بخوانید.