کد خبر: 87259

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

جمهوری اسلامی ایران، پرچمدار اصلی مبارزه با استعمار و استکبار جهانی ا‌ست. ایران نه از امروز و دیروز، بلکه از آن زمان که مبارزه با ظالمان محدود در ورق کتب کتابخانه‌ها و محبوس در سینه روشنفکران بود، علم مبارزه علیه ظلم را برافراشت و اول کسی بود که علیه ماهیت رژیم غاصب صهیونیستی موضع شجاعانه گرفت و فریاد مقابله با آن را سر داد.

علیرضا نادری، کارشناس ارشد فرهنگ و رسانه: جمعه ۲۲سپتامبر۲۰۲۳ صحن سازمان ملل متحد. «در آستانه صلح تاریخی با عربستان هستیم. ایران نمی‌خواهد این صلح برقرار شود؛ ایران باید با یک تهدید نظامی واقعی روبه‌رو شود.» کمتر از 40 روز از ادای این جملات در مجمع سالانه سازمان ملل متحد می‌گذرد. زمانی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی با ماژیک معروفش آینده خاورمیانه را ترسیم کرد و از پروژه کریدور امارات، عربستان، اردن و اسرائیل گفت که راه تازه‌ای را روی اروپا می‌گشاید. اموری که امروز و با توجه به تحولات منطقه متاثر از طوفان ‌الاقصی، به رویا شبیه‌تر بوده‌اند تا واقعیت. صحنه امروز، صحنه‌ای متفاوت از ۲۲ سپتامبر و دوران پیش از آن است. امروز عرصه جهان بستر بروز اجماع بی‌سابقه ملت‌ها علیه رژیم‌صهیونیستی و سیاست‌های استکباری ایالات متحده است. سیل خشم ملت‌های مسلمان، موج راهپیمایی‌های عظیم در قلب اروپا، اجتماعات پرشور در دانشگاه‌های مطرحی چون هاروارد و صدور قطعنامه علیه جنگ‌افروزی رژیم‌صهیونیستی در سازمان ملل، همه ازیکپارچگی فضای بین‌الملل بر علیه رژیم آپارتایدی صهیونیست حکایت دارد.
فروپاشی هیمنه نظامی اسرائیل پس از صبح روز هفتم اکتبر نیز حاکی از آن است که رژیم‌صهیونیستی علاوه‌بر صحنه بین‌الملل، میدان مبارزه را نیز باخته است؛ شکست بی‌سابقه اطلاعاتی، نابودی زیرساخت‌های مرزی، انهدام تجهیزات نظامی، آمار تلفات بی‌شمار و تعداد بالای اسرا، خود گویای ضربات کاری محور مقاومت اسلامی است. در این میان آمریکا نیز از ضرب شست محور مقاومت بی‌نصیب نمانده است؛ حملات موشکی و پهپادی به چندین مقر استراتژیک آمریکا در منطقه از جمله پایگاه‌های التنف، عین‌الاسد، العمر و الشدادی، در نوع خود بی‌سابقه بوده و مستشاران نظامی آمریکا را با چالش جدی مواجه کرده است. بدیهی ا‌ست که تمامی این اقدامات، فارغ از سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، بی‌معناست. ایران اگرچه به ظاهر تاکنون در میدان نبرد نظامی وارد نشده اما آنچه که امروز کودکان و نوجوانان فلسطینی فریاد می‌زنند و محور مقاومت مشق می‌کند، الگوی انقلاب اسلامی است. امروز صدای انقلاب اسلامی ایران از گلوی هزاران انسان آزادیخواه در سرتاسر جهان به گوش می‌رسد؛ از لندن، رم و برلین گرفته تا قلب آمریکای جنوبی. از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد. و صدای انقلاب اسلامی چیست جز یاری مظلوم و شوریدن بر ظالم؟
جمهوری اسلامی ایران، پرچمدار اصلی مبارزه با استعمار و استکبار جهانی ا‌ست. ایران نه از امروز و دیروز، بلکه از آن زمان که مبارزه با ظالمان محدود در ورق کتب کتابخانه‌ها و محبوس در سینه روشنفکران بود، علم مبارزه علیه ظلم را برافراشت و اول کسی بود که علیه ماهیت رژیم غاصب صهیونیستی موضع شجاعانه گرفت و فریاد مقابله با آن را سر داد. ایران پرچمدار اصلی تحرکات ضدصهیونیستی در همه نقاط جهان است، از آن روزی که ایده مقاومت و مبارزه هیچ خواهانی نداشت تا امروز که اجماع جهانی حول آن شکل گرفته است. و زوال نهایی دستگاه ظلم، جز از مسیر گفتمان انقلاب اسلامی ایران و همراهی ملت‌ها با آن نمی‌گذرد. به تعبیر کاستلز، نبرد میان جوامع در دنیای امروز بر سر خلق معنا و ایجاد گفتمان است. امروز قدرت در اختیار کسی ا‌ست که توانایی تولید معنا داشته و به وسیله آن، اذهان را با خود همسو کرده یا علیه رقیب بشوراند. نبرد امروز جهان میان دو گفتمان اصلی است؛ گفتمان مقاومت و ظلم‌ستیزی متاثر از انقلاب اسلامی ایران از یک‌سو و گفتمان استکبار به رهبری آمریکا و پادویی رژیم‌صهیونیستی از سوی دیگر. و حال به صحنه بنگریم و تحرکات ملت‌های آزادیخواه در همه نقاط جهان را از چشم بگذرانیم و قضاوت کنیم. دست برتر با کدام گفتمان است و جمهوری اسلامی کجای ماجرا ایستاده است؟ جمهوری اسلامی ایران، امروز در نوک پیکان درگیری ا‌ست؛ چه در میدان نظامی و چه در نبرد گفتمان‌ها.

مرتبط ها