۰۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۳
کد خبر: 86224
۱۱ داده از روند انتشار تولیدات علمی با محوریت AI در ۱۰ سال اخیر؛
فناوری هوش مصنوعی که بهویژه در سالهای اخیر سروصدای زیادی به پا کرده بدون شک ماحصل تحقیق و توسعه گستردهای است که با در نظر گرفتن تمام ابعاد این حوزه از فناوری توانسته گامهای موثری در راستای توسعه آن بردارد.
ندا اظهری، مترجم: فناوری هوش مصنوعی که بهویژه در سالهای اخیر سروصدای زیادی به پا کرده بدون شک ماحصل تحقیق و توسعه گستردهای است که با در نظر گرفتن تمام ابعاد این حوزه از فناوری توانسته گامهای موثری در راستای توسعه آن بردارد. تحقیق و پژوهش اساس هر فناوری است که اغلب با انتشار مقالات مهم در ژورنالهای بینالمللی میتوان دانش یک فناوری را جهانیسازی کرد و به دیگر کشورها نیز در زمینه دستیابی به یک فناوری کمک کرد. با توجه به این آمریکا و چین جزء پیشگامان فناوری هوش مصنوعی در دنیا هستند اما در سالهای اخیر بسیاری از کشورها با سرمایهگذاری روی این فناوری توانستهاند گامهای موثری در پیشبرد این حوزه بردارند. دانشگاه استنفورد آمریکا در ششمین نسخه از گزارش شاخص هوش مصنوعی خود که در سال 2023 منتشر کرده به معرفی دادههای اصلیتر نسبت به گزارشهای پیشین پرداخته است که از جمله بخشهای اصلی آن موضوع تحقیق و توسعه هوش مصنوعی در دنیاست.
بخش آموزش پرتکرارترین مقالات را در حوزه هوش مصنوعی به خود اختصاص میدهد و چین با دربرگرفتن 77.85 درصد مقالات هوش مصنوعی در حوزه آموزش بالاترین درصد مقالات را به خود اختصاص داده است. بعد از چین، اتحادیه اروپا و انگلیس با 69.23 درصد و آمریکا با 69.17 درصد مقالات در حوزه آموزش بالاترین مقالات را به خود اختصاص دادهاند. در بخش غیرانتفاعی، اتحادیه اروپا و انگلیس با 18.63 درصد بالاترین مقالات، آمریکا با 14.82 درصد و چین با 11.73 درصد در ردههای بعدی قرار گرفتهاند. آمریکا در بخش صنعتی 12.60 درصد مقاله هوش مصنوعی در اختیار دارد در حالی که مقالات این بخش برای اتحادیه اروپا و انگلیس 7.90 درصد و برای چین هم 5.47 درصد گزارش شده است. به طورکلی، بخش دولتی کمترین میزان مقالات هوش مصنوعی را شامل میشود و چین با 4.74 درصد بالاترین مقالات این بخش را به خود اختصاص داده است. بعد از آن، اتحادیه اروپا و انگلیس با 3.92 درصد و آمریکا با 3.21 درصد در ردههای بعدی قرار گرفتهاند.
برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.