مطهره سادات قاسمی، خبرنگار گروه دانشگاه: چند سالی است که نظام جامعه و بازارکار دگرگون شده و صرفا دریافت مدرک تحصیلی در دانشگاهها نمیتواند شغل آینده دانشآموختگان را تضمین کند. قسمتی از این مساله به محدودیتهای شیوههای تدریس و عدم وجود فعالیتهای عملی در دانشگاهها برمیگردد که نتیجه آن حضور فارغالتحصیلان بدون مهارت در جامعه است. بهتبع آن تمایل جوانان برای حضور در دانشگاه کم شده و میبینیم که افراد به کسب مهارتها و کارآموزی در آموزشکدهها و شرکتهای خصوصی تمایل بیشتری دارند تا درسخواندن و پشت کنکور ماندن برای قبولی در دانشگاهها. از طرفی صنعت و بازارکار ترجیح میدهد نیرویکار خود را از بین افرادی انتخاب کند که مهارت و تخصص کافی در حوزه فعالیت آنها را داشته باشد، این موضوع وقتی نگرانکننده میشود که ارتباط صنعت و دانشگاه کمرنگ شده و در جامعه شاهد فارغالتحصیلان بیکاری هستیم که نمیتوانند شغل مناسبی داشته باشند. در این شرایط دانشگاه باید پای خود را از دایره تدریس نظری فراتر بگذارد و مهارتآموزی به دانشجویان را اولویت اصلی خود قرار بدهد. کشور مدتهاست که با این مشکل روبهرو است و در سالهای اخیر شاهد جلسات، مصوبات و ابلاغیههای متنوعی برای برطرف کردن این موضوع از سمت سازمانهای ذیربط بودهایم.
دانشگاه آزاد اسلامی هم بهعنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای ایران که بستر تحصیل افراد زیادی را در گوشه و کنار کشور را فراهم کرده، پیشقدم رفع این مساله در جامعه و دانشگاه شده است. این دانشگاه طرحهایی مانند پویش، مدارس عالی مهارتی، طرحهای کاربنیان و... را با هدف ایجاد و تسهیل ارتباط دوباره صنعت و دانشگاه برنامهریزی کرده است. در همین راستا گفتوگوی «فرهیختگان» با معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد و روسای دانشگاه آزاد در پنج استان درباره فعالیتهای مهارتآموزی در دانشگاه آزاد را در ادامه میخوانید.
محمدعلی نادی، معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد: مدارس مهارتی متناسب با ویژگیهای آمایشی تاسیس میشوند.
حسین کرمانیان، رئیس دانشگاه آزاد: دانشگاه آزاد استان مازندران امسال مهارتآموزی در حوزه ساخت طلا و جواهر را در دستور کار دارد.
سیدعلی طاهری، رئیس دانشگاه آزاد استان گلستان: آینده شغلی جوانان در گرو تقویت آموزشهای مهارتی است.
علی افروس، رئیس دانشگاه آزاد استان خوزستان : و در زمینه اعزام نیروهای مهارتآموز با گروه ملی فولاد تفاهمنامههایی را امضا کردهایم.
محمدرضا قائدی، رئیس دانشگاه آزاد استان فارس:بهترین مسیری که در راستای مهارتآموزی وجود دارد، طرح پویش است که در دانشگاه آزاد استان فارس نزدیک به هزار نفر از دانشجویان ارتباط خوب و نزدیکی با صنعت برقرار کردند.
محمدحسین رنجبر، رئیس دانشگاه آزاد استان هرمزگان:دانشگاه آزاد در استان هرمزگان دو دانشگاه مهارتی در شهر بندرعباس و قشم دارد که 28 رشته مهارتی در آنها تدریس میشود، که عموما رشتههای کاربردی و متناسب با صنعت، خدمات و نیاز جامعه هستند.
برای خواندن متن کامل گفتوگو اینجا را بخوانید.