سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه: با میثم چگین، سرپرست مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر، به گفتوگو نشسته و نگاهی به چیستی و ضرورت موضوع برنامهریزی درسی، اهداف بازنگری برنامههای درسی، فعالیتهای انجامشده و آثار آن در دانشگاه بپردازیم. آنطور که چگین میگوید حدود 50 درصد برنامههای درسی مورد بازنگری قرار گرفتهاند و این مرکز در تدوین رشتههای جدید نیز گامهای موثری برداشته است. به گفته او بیش از 220 نفر از اعضای هیاتعلمی دانشگاه در تدوین و بازنگری این برنامههای درسی مشارکت داشتهاند.
گزیده صحبتهای او را در ادامه میخوانید:
*کهنگی برنامههای درسی و عدم بـهروزرسـانی آنهـا به تدریج اثربخشی دورهها و رشتههای دانشگاهی را در هالهای از ابهام قرار میدهد و پدیده برنامه درسی بیفایده یا دورریختنی را مطـرح میسـازد.
*منظور از بومیسازی برنامههای درسی، بازنگری و تدوین برنامههای درسی منطبق بر تولید علم مبتنیبر نیازها، ویژگیها و شرایط فرهنگی-اجتماعی و اقلیمی یک منطقه یا جامعه و کشف نظام موضوعات و مسائل جامعه و حل آنها از طریق نظریههای علوم انسانی و هنر است.
*حدود 50 عنوان برنامه درسی مورد بازنگری قرار گرفتهاند.
*طبیعتا بازنگری برنامههای درسی یک کار پروژهای و مقطعی نیست، بلکه فرآیندی مستمر است که باید هر چند سال یکبار و بنا به نیازهای کشور و نوآوریهای علمی جدید سرفصلهای درسی مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرند.
برای خواندن متن کامل گفت و گو اینجا را بخوانید.