کد خبر: 83064

سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در حوزه فناوری چین به‌شدت نزولی شده است

آمریکا دندان اژدها را می‌کشد؟

آمریکا چند سالی است که زنگ خطر چینی‌ها را در عرصه‌های مختلف علمی و فناوری با تمام وجود احساس کرده و همین باعث شده تا با اعمال محدودیت‌هایی در برهه‌های مختلف، با ایجاد دست‌اندازهایی در مسیر پیشرفت چینی‌ها، سرعت حرکت آنها را تا حدی کاهش دهد و بتواند بار دیگر خود را به‌عنوان ابرقدرت علمی جهان ثابت کند.

ندا اظهری، مترجم:آمریکا چند سالی است که زنگ خطر چینی‌ها را در عرصه‌های مختلف علمی و فناوری با تمام وجود احساس کرده و همین باعث شده تا با اعمال محدودیت‌هایی در برهه‌های مختلف، با ایجاد دست‌اندازهایی در مسیر پیشرفت چینی‌ها، سرعت حرکت آنها را تا حدی کاهش دهد و بتواند بار دیگر خود را به‌عنوان ابرقدرت علمی جهان ثابت کند؛ جایگاهی که به لطف پیشرفت‌های علمی چین، چند سالی است از آمریکا گرفته شده و حالا چین رتبه نخست تولید علم جهان را از آن خود کرده است. تا به امروز روابط آمریکا و چین که از دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ رو به تیرگی گذاشت، افت و خیزهای زیادی را پشت سر گذاشته است. به‌رغم اینکه انتظار می‌رفت در دوران بایدن، وضعیت آرام‌تر شود، اما گمانه‌زنی‌ها حکایت از آن دارد که آمریکایی‌ها همچنان بر مقابله با پیشرفت چینی‌ها مصر بوده و حتی به تازگی اعمال محدودیت‌هایی را در پیش گرفته‌اند که می‌تواند توسعه فناوری چین را به‌ویژه در آن دسته از حوزه‌های فناورانه‌ای که حرف اول را در جهان می‌زند، تحت تاثیر قرار دهد.

احساس خطر آمریکا از جایگاه چین در بازار نیمه‌رساناها
چین در سال 2022 بزرگ‌ترین بازار نیمه‌رساناها را در جهان به خود اختصاص داده بود و حتی در گزارش‌های اخیر، انجمن صنعت نیمه‌رساناها اعلام کرد که فروش جهانی نیمه‌رساناها در سال 2022 با 3.2 درصد رشد نسبت به سال گذشته به 573 میلیارد و 500 میلیون دلار رسید که در این میان، سهم چین از درآمد جهانی حاصل از فروش این محصولات حدود یک سوم گزارش شده است. نیمه‌رساناها از مهم‌ترین حوزه‌های فناوری در حال حاضر دنیا هستند که در بخش‌های مختلف فناوری از جمله ارتباطات کابلی، حوزه الکترونیک مصرفی، حوزه الکترونیک صنعتی، الکترونیک خودرو، ارتباطات بی‌سیم، محاسبات و ذخیره داده مورد استفاده قرار می‌گیرند. پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی، سیستم‌های نظامی و تسلیحاتی، فناوری‌های فضایی و... باعث شده تا کاربرد فناوری‌های نیمه‌رسانا جزء جدایی‌ناپذیر این حوزه‌ها باشند. حالا با توجه به موقعیت شاخص و درجه یکی که چین در تامین نیمه رساناهای دنیا ایفا می‌کند، آمریکایی‌ها احساس خطر کرده‌اند و تلاش می‌کنند به هر شکلی که شده مانع از پیشرفت هر چه بیشتر این حوزه از فناوری شوند، ولو به قیمت اعمال محدودیت‌های خرید از فناوری این کشور...ادامه مطلب

مرتبط ها