کد خبر: 82477

گزارش یک جلسه داغ بین نمایندگان وزارت ارتباطات و فعالان تجارت الکترونیک

هزینه‌های سرعت لاک‌پشتی

شاید تا پیش از اعمال فیلترینگ تقریبا به‌نوعی گسترده در بسیاری از پلتفرم‌های جهانی، اختلال اینترنت به این وسعت نبود، اما خب اعمال محدودیت‌ها روی محبوب‌ترین پلتفرم‌های جهان و حتی بسیاری از آی‌پی‌ها و سایت‌های داخلی، باعث متوسل شدن بسیاری از ما ایرانی‌ ها به فیلترشکن‌ها شد.

زینب مرزوقی، خبرنگار گروه جامعه:شاید تا پیش از اعمال فیلترینگ تقریبا به‌نوعی گسترده در بسیاری از پلتفرم‌های جهانی، اختلال اینترنت به این وسعت نبود، اما خب اعمال محدودیت‌ها روی محبوب‌ترین پلتفرم‌های جهان و حتی بسیاری از آی‌پی‌ها و سایت‌های داخلی، باعث متوسل شدن بسیاری از ما ایرانی‌‌ها به فیلترشکن‌ها شد. خیلی از ما دائما درحال جست‌وجوی یک فیلترشکن برای برقراری یک تماس تصویری با‌کیفیت نسبتا مطلوب هستیم و بعضی‌ها هم به‌دنبال یک فیلترشکن برای وصل شدن به اینستاگرام و به اشتراک‌گذاری تصاویرشان هستند. از قصه تکاپو و پرس‌و‌جوی مدام این سوال که با چه فیلترشکنی وصل هستی که بگذریم، ظاهرا برخی از کارشناسان حوزه ‌آی‌تی معتقدند این وصل شدن‌های مکرر به فیلترشکن‌ها از لحاظ فنی، شبکه را با اختلال مواجه می‌کند و اختلال اینترنت نهایی کاربر چه در سایت‌ها و پلتفرم‌های ایرانی و چه در سایت‌ها و پلتفرم‌های خارجی هم تشدید می‌شود. چند روز گذشته انجمن تجارت الکترونیک تهران در امارت کلاه‌فرنگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، جلسه‌ای در رابطه با اختلال، فیلترینگ و سرعت اینترنت برگزار کرد. در این جلسه امیر لاجوردی قائم‌مقام وزیر در امور ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات، محمد جعفرپور مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، رضا باقری‌اصل معاون امور دولت، مجلس و استان‌ها و محمداحسان خرامید رئیس مرکز روابط‌عمومی از وزارت ارتباطات و ژوبین علاقبند، مجید رضوی، محمد خلج‌قاسم‌آبادی، نیما قاضی، سعید محمدی، محمدمهدی شریعتمدار، احسان جهانی، مریم نجفی، پویا پیرحسینلو، نعیم فرهادیان‌عزیزی، آرش حاتمی و حمیدرضا احمدی از اعضای انجمن تجارت الکترونیک تهران حضور داشتند.

از آخر اولیم!
بهانه برگزاری جلسه، گزارش پویا پیرحسینلو، مدیرعامل شرکت ابرآروان در رابطه با سرعت اینترنت، اختلال و دلیل فیلترینگ بود. پیرحسینلو در این گزارش، وضعیت اینترنت 100 کشور با تولید ناخالص ملی را بررسی کرده بود که ایران یکی از این 100 کشور است. «درباره کیفیت اینترنت صحبت می‌کنیم و موضع ما کیفی است. تصمیم گرفتیم نگاه‌مان را در انجمن، کمی کنیم. اول آن را اندازه‌گیری می‌کنیم و احتمالا اختلاف‌نظری هم در چگونگی اندازه‌گیری وجود داشته باشد. باید سر این به توافق برسیم و سپس هرکس در شاخص‌ها سهم دارد، سهم خود را ارتقا ببخشد. در‌نتیجه آمدیم و سه شاخصی که کیفیت‌ساز هستند را درنظر گرفتیم و آن تجربه را کاربر نهایی از اینترنت دارد. یک مفهوم که ما در بخش خصوصی به آن اعتقاد داریم این است که اینترنت باکیفیت برای تمام مردم، ریشه اقتصاد دیجیتال است....ادامه مطلب

مرتبط ها