کد خبر: 81783

پاسخ به علت عملکرد ضعیف وزارت‌خانه به مجلس؛

وزیر ارتباطات: ما هرکاری دستمان برآمده انجام دادیم

وزیر ارتباطات صبح امروز با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به سؤال نماینده کرمان و راور مبنی بر اینکه «دلیل ضعف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه‌های عملیاتی چیست؟» پاسخ داد.

محمدرضا پورابراهیمی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در طرح چند سوال از وزیر ارتباطات پیرامون علت ضعف عملکرد این وزارتخانه در زمینه‌های عملیاتی بیان کرد:«نکته اصلی سوال بنده به تکالیف وزارتخانه در حوزه‌های مختلف زیرساختی باز می‌گردد. در روز اول که زارع‌پور به عنوان وزیر معرفی شدند در جلسات مجلس شورای اسلامی حضور یافتند و برنامه‌ای را ارائه کردند. در کمیسیون اقتصادی به دلیل اهمیت موضوعات مرتبط با اقتصاد دیجیتال که از ظرفیت‌های مهم نظام اقتصادی به شمار می‌رود سوالاتی مطرح شد و قول دادند در یک برنامه زمان‌بندی شده اقدامات لازم در این حوزه را انجام دهند.»

رئیس کمیسیون اقتصادی  اظهار کرد:«برنامه‌ای که شما در کمیسیون برای تکمیل زیرساخت‌ها ارائه کردید را ارزیابی کردیم، علی‌رغم این‌که از عمر دولت سیزدهم دو سال می‌گذرد اما عملکرد وزارت ارتباطات در شاخص‌های مرتبط با ماموریت‌های این وزارتخانه کمترین میزان است. در حوزه سند ملی و نقشه راه توسعه اقتصاد دیجیتال التزام اپراتورها به قانون استفاده حداکثری از توان تولید داخلی، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی برای ورود به اصل تحول اقتصاد دیجیتال آن طور که باید پیش نرفته است.»

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:«امروز مردم چه میزان از وضعیت شاخص‌های حوزه ارتباطی رضایتمند هستند؟ وضعیت اینترنت در روستاها و شهرها چگونه است؟ وضعیت تلفن ثابت چطور؟ در زمان کرونا چالش اصلی حوزه آموزش در کشور ضعف اینترنت بود. در بسیاری از مناطق حوزه انتخابیه بنده به دلیل نبود زیرساخت‌ها بحث آموزش با چالش جدی مواجه شد. ما به شدت از وضعیت کنونی گلایه داریم. ارتقاء شاخص‌های حوزه ارتباطی مطلوب نیست.»

پورابراهیمی ادامه داد:«قرار بود ظرف یکسال شاخص‌ها بهبود پیدا کند اما اکنون دو سال گذشته است و در کمتر روستا و شهری است که مردم از وضعیت زیرساختی ناراضی نباشند. اگر محدودیتی در ساختار وزارتخانه یا دولتی وجود دارد وزیر شخصا اعلام کند. این وضعیت در شأن نظام نیست. امروز سرعت پهنا و کندی ارتباطات در بدترین وضعیت خود قرار دارد.»

زارع پور در پاسخ به سؤال نماینده کرمان و راور گفت:«بنده در همه حوزه‌هایی که به نمایندگان تعهد داد بودم تا آنجایی که از دستمان برآمده کارکردیم و خوشبختانه دستاوردهای خوبی هم داشته‌ایم. اما در برخی از حوزه‌ها آمارهایی که از گذشته ارائه‌شده بود آمارهای درستی نبود.»

وی افزود:«بنده در جلسه رأی اعتماد قول داده بودم که در پایان سال 1401 همه روستاهای بالای 20 خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌کنیم. اما آمار رسمی که وزارت ارتباطات در ابتدای دولت سیزدهم داده بود حکایت از آن داشت که 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار متصل هستند. اما در بررسی‌هایی که در یک‌ماه اول دولت داشتیم، متوجه شدیم که آمارهای ارائه‌شده دقیق نبوده است و حدود 79 درصد روستاهای بالای 20 خانوار متصل هستند.»

وزیر ارتباطات ادامه داد:«این اختلاف 10 درصدی یعنی 4 هزار روستا. ما در ابتدای دولت خودمان را برای 3 هزار و 500 روستا آماده کرده بودیم اما این در ادامه این تعداد تبدیل شد به 7 هزار و 600 روستایی که فاقد هرگونه دسترسی ارتباطی هستند. بااین‌وجود باقدرت کار را شروع کردیم و امروز بیش از 4 هزار 300 روستا متصل شده‌اند و این قول را می‌دهیم که تا پایان امسال تمامی روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد.»

 

مرتبط ها