کد خبر: 81311

مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه در گفت‌وگو با «فرهیختگان» از افتتاح نمایندگی دانشگاه آزاد در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون خبر داد

دانشگاه آزاد به شرقی‌ترین نقطه ایران رسید

رابطه صنعت و دانشگاه را می‌توان یک رابطه برد-برد دانست؛ رابطه‌ای که هر دو از آن منتفع می‌شوند، زیرا صنعت به کمک دانشگاه می‌‌تواند محصولات یا خدمات خود را به‌روز کرده و به‌فروش برساند و دانشگاه هم با درآمد حاصل از همکاری با صنعت، می‌تواند تحقیقات خود را توسعه دهد.

سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه:رابطه صنعت و دانشگاه را می‌توان یک رابطه برد-برد دانست؛ رابطه‌ای که هر دو از آن منتفع می‌شوند، زیرا صنعت به کمک دانشگاه می‌‌تواند محصولات یا خدمات خود را به‌روز کرده و به‌فروش برساند و دانشگاه هم با درآمد حاصل از همکاری با صنعت، می‌تواند تحقیقات خود را توسعه دهد. براساس همین نیاز بود که سال 98 اداره کل صنعت، جامعه و دانشگاه در دانشگاه آزاد شکل گرفت و برنامه‌های خود را بر طرح‌های ماموریت‌گرا، حل‌مساله و کاربردی متمرکز کرد. برای آگاهی از اقدامات انجام شده در این اداره کل به سراغ لاله ملک‌نیا، مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه رفتیم. او می‌گوید با چند مجموعه صنعتی رایزنی‌هایی انجام شده تا دانشجویان دکتری و ارشد به‌شرط آنکه پروژه‌هایشان براساس رفع نیازهای آن صنعت باشد بورسیه شوند. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

*در سه‌ماهه نخست سال‌جاری، یک رویداد را پشت‌سر گذاشتیم و چند بازدید مهم از صنعت در نقاط مختلف کشور داشته‌ایم. در کنار آن، ارتباطاتی را هم با بخش صنعت از طریق برگزاری جلسات برقرار کردیم. درحقیقت باید بگویم در رویداد عصر امید سیرجان، تمام صنایع مرتبط با معدن که زیرمجموعه گل‌گهر بودند، حضور داشتند؛ همچنین شاهد حضور مجموعه‌های صنعتی مهم دیگری مانند شرکت ملی مس هم بودیم که سبب شد بازخورد این رویداد بسیار عالی باشد.
به لطف همکاری صمیمانه رئیس دانشگاه آزاد واحد سیرجان درخصوص برقراری ارتباط با بخش‌های صنعتی توانستیم جلسات بسیار موثری با صنعت داشته باشیم که خوشبختانه پیرو همین مذاکرات صورت‌گرفته چندین قرارداد با واحدهای مختلف دانشگاه منعقد شد. به‌عنوان نمونه یکی از واحدهای دانشگاهی ما براساس مذاکرات صورت‌گرفته بالغ بر 60 میلیارد تومان قرارداد با صنعت امضا کرد.
بعد از رویداد عصر امید سیرجان، طی هماهنگی‌هایی که با شرکت پایبار و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون انجام دادیم، در سفر به استان خراسان رضوی، بازدیدی را از گمرک دوغارون داشتیم و در آنجا هم توافقات خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری و همکاری‌های مشترک پروژه‌ای انجام شد. همچنین در این سفر، پیرو حمایت منطقه اقتصادی دوغارون و شرکت پای بار، آقای دکتر مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه دفتر نمایندگی دانشگاه آزاد را در این منطقه افتتاح کردند که این خود یکی از دستاوردهای مهم سفر به دوغارون بود. با حضور معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه، گفت‌وگوهای خوبی درخصوص همکاری دانشگاه آزاد با منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در حوزه‌های مرتبط با معدن، راه‌سازی و نیروگاه‌های خورشیدی انجام شده که با قوت به‌دنبال اجرایی شدن توافقات صورت‌گرفته در این زمینه‌ها خواهیم بود.

متن کامل گفتگو را اینجا بخوانید.

مرتبط ها