کد خبر: 80950

حمزه حاجی عباسی

دانشجویان بین‌المللی و مساله اجبار آموزش به زبان فارسی

تحصیل به زبان فارسی برای تمام دانشجویان بین‌المللی در ایران اجباری است.

حمزه حاجی عباسی، پژوهشگر:تحصیل به زبان فارسی برای تمام دانشجویان بین‌المللی در ایران اجباری است. تحصیل دانشجوی بین‌المللی در ایران، یک سال بیشتر طول می‌کشد و سال اول صرف آموزش به زبان فارسی می‌شود و تا زمانی که دانشجو مدرک بسندگی یا نمره قبولی در آزمون سامفا (سنجش استاندارد مهارت‌های فارسی) را ارائه نکند اجازه تحصیل در رشته تخصصی خود را نخواهد داشت. این سیاست اجباری نشان‌دهنده موارد زیر است:
متولیان آموزش زبان فارسی توانایی و خلاقیت کافی جهت پاسداشت و ترویج زبان فارسی را ندارند و به اجبار قانونی روی آورده‌اند.
برای دانشجویان بین‌المللی گرفتن مدرک بر یادگیری زبان فارسی ارجحیت پیدا کرده است.
تخطی از این مصوبه در رشته‌هایی که محتوای غیرفارسی دارند (پزشکی، مهندسی و علوم پایه) اتفاق می‌افتد.
فساد در پایان‌نامه‌نویسی و انجام تکالیف درسی برای دانشجویان بین‌المللی رواج پیدا کرده است.
سیاست اجبار به تحصیل به زبان فارسی باعث کاهش تقاضای تحصیل در ایران شده و اتباع خارجی که مایل به تحصیل به زبانی دیگر هستند را از ورود به ایران محروم کرده است. درحالی که با اتخاذ یک سیاست کارآمد، می‌توان دانشجویان را در طول تحصیل، تشویق به یادگیری زبان فارسی کرد. سیاستی که اکثر کشورهای دانشجوپذیر همچون آلمان، فرانسه، روسیه و ترکیه دنبال می‌کنند. برای مثال در کشور ترکیه به دانشجویانی که در طول تحصیل خود زبان ترکی را جایگزین زبان انگلیسی کنند، تخفیف شهریه داده می‌شود. در ایران اما به دلایل زیر از سیاست اجبار آموزش به زبان فارسی برای دانشجویان بین‌المللی دفاع می‌شود.
زبان فارسی باید به زبان علم تبدیل شود....

متن کامل را اینجا بخوانید.

 

مرتبط ها