کد خبر: 80744

«فرهیختگان» بررسی می‌کند:

زمینه‌های شکل‌گیری شورش واگنر

هدف‌گذاری اقداماتی همانند شورش واگنر را که با هدایت غرب صورت گرفته باید در حوزه‌های کلان سیاسی، نظامی- امنیتی و اقتصادی بررسی کرد.

سیدمهدی طالبی؛ خبرنگار گروه بین‌الملل: اگر‌چه در ساعات گذشته اخباری از درگیری‌هایی همچون بمباران ستون نظامی واگنر توسط ارتش روسیه یا انهدام چند فروند هلی‌کوپتر ارتش توسط واگنر منتشر شده است، اما با توجه به وسعت روسیه و تعداد اندک نیروهای واگنر در برابر ارتش، دور از انتظار است که ارتش نتواند بر بحران فائق ‌آید. در مصر، سوریه، پاکستان و حتی سودان ارتش در رخدادهایی مشابه بر بحران فائق آمده است. در روسیه نیز چنین خواهد شد اما به تعبیر پوتین «خنجر از پشت» می‌تواند در اوکراین، شرایط را تا حدودی تغییر دهد. برخلاف انتظارها از نیروهای مسلح روسیه، آنها نتوانستند در برابر وقوع بحران اقدام مناسب را نشان داده و پس از بروز آن نیز سرعت عمل لازم را نداشتند. این ضعف از مسائل مختلفی ناشی می‌شود.

1 -برون‌سپاری افراطی نیروهای مسلح

2 -تلفات نظامی ارتش

3 -تقسیم‌شدگی نیروهای مسلح

4- گسترش استقرار ارتش

5 -جلب واحدهای مختلف به جنگ اوکراین

 

همچنین هدف‌گذاری اقداماتی همانند شورش واگنر را که با هدایت غرب صورت گرفته باید در حوزه‌های کلان سیاسی، نظامی- امنیتی و اقتصادی بررسی کرد. با توجه به اهمیت پایین مساله اقتصادی در این فقره، به‌نظر می‌رسد هدف‌گذاری‌ها بیشتر شامل مساله نظامی- امنیتی و سپس سیاسی بوده است.

 هدف‌گذاری نظامی- امنیتی

1 -فشار به استقرار نظامی روسیه در اوکراین

2 -انحراف آتش دستگاه نظامی روسیه به‌سمت داخل

3 -ایجاد سوءظن نسبت به شاخه‌های نظامی و فرماندهان

4 -چشاندن سایه جنگ به مردم روسیه

5 -برهم زدن تمرکز نیروهای مسلح روسیه از نقاط تهدید

 هدف‌گذاری سیاسی

1 -انگیزه به متحدان اوکراین

2 -رضایت مسکو برای آتش‌بس موقت

3 -انصراف چین و ایران از روابط راهبردی با روسیه

4- تضعیف پیوند میان روسیه و متصرفاتش در اوکراین

 

درست یا نادرستی این احساس در میان اعضای واگنر ایجاد شده که آنها تلفات می‌دهند و مسئولان ارتش به راحتی در مناطق امن به سر می‌برند. این مساله بیش از هرچیز به دلیل سیاست‌های ارتش روسیه در محدود کردن منطقه جنگی و استفاده از واگنر به‌عنوان نیروی خط‌شکن به‌وجود آمده است. ارتش روسیه این اقدام را برای جلوگیری از اتلاف منابع و افزایش تلفات خود انجام داده بود.با این حال مسکو با توجه به ایجاد دورنمایی از شورش گروه واگنر پیش از این تلاش کرده بود آن را تضعیف و تحت کنترل درآورد. این اقدامات شامل موارد ذیل بوده‌اند.

1 -عدم ارائه تسلیحات و مهمات جدید

2- تلاش برای جذب جنگجویان دیگر

 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

 

مرتبط ها