مطهره سادات قاسمی، خبرنگار: موضوع استفاده از هوش مصنوعی در تدریس یکی از اولویتهای معاونتهای موضوعی در ماههای اخیر بوده است. محمد علیاکبری، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی در این خصوص میگوید توانستیم ۵۰ درصد سرفصل درس فیزیک و تا ۴۰ درصد سرفصل درس ریاضی را تغییر دهیم. در همین خصوص گفتوگوی کوتاهی با محمد علیاکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی داشتیم که در ادامه میخوانید:
*ورود هوش مصنوعی به دروس به چند شکل صورت خواهد پذیرفت؛ یک مدل این است که همان درسهایی که در سیلابسهای موجود وجود دارد را به رشتههای متفاوت درس بدهیم. مثلا درس و برنامه هوش مصنوعی را به رشته مهندسی مکانیک، حقوق یا مهندسی برق ببریم به شرطی که آن رشته را بتواند بپذیرد و قبول کند که مفید است؛ بخش زیادی از وقت خودمان را برای در این حوزه گذاشتهایم. روش دیگری که میشد به این داستان نزدیک شد، طراحی دروس جدید بود. درسی بنویسیم که مثلا مهندسی مکانیک و... بخورد و خودمان سرفصلها را طراحی کنیم. این کار را هم شروع کردهایم.
*تصمیم گرفتیم برای رشتههای فنی مهندسی و ریاضی در دروس ابتدایی نظیر ریاضی1 و فیزیک1 یکسری از مفاهیم هوش مصنوعی را در این دروس وارد کنیم که اساتید به آنها تدریس کنند. حرکتی که در واحد تهرانمرکزی صورت گرفت در اصل نتیجه برنامهریزی بود که برای این دروس انجام شد. سیلابس درسی آماده شده و سعی میکنیم با آموزش آن در کلاسها به بدنه دانشگاه تزریق کنیم.
* دروس هم به صورت انتخابی در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت و اجباری نخواهند داشت. اعتقاد داریم چون هوش مصنوعی بهشدت جذاب است همه علاقهمند هستند که بیایند و ببینند داستان چیست.
* درنهایت به یک دانشسرای هوش مصنوعی خواهیم رسید که رشتههای متفاوت درش مشارکت میکنند. به همان اندازهای که رشته حقوق مهم است، رشته مهندسی مکانیک و برق هم مهم است. میخواهیم یک دانشسرا داشته باشیم که در ذیل آن رشتههای متفاوتی برای ارتقای هوش مصنوعی همکاری کنند.
ادامه مصاحبه را اینجا بخوانید