کد خبر: 78408

روز گذشته اتفاق افتاد

رونمایی از سامانه نشریات دانشگاه آزاد در اختتامیه قلم 6

مراسم اختتامیه جشنواره سراسری نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی (قلم6) با حضور فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد، مهدی فاطمی‌پور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها و سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد.

مراسم اختتامیه جشنواره سراسری نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی (قلم6) با حضور فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد، مهدی فاطمی‌پور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها و سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد.

  امیدواریم دانشگاه پلی بین دانشجویان و رسانه های حرفه‌ای باشد
فرزاد جهان‌بین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد در این مراسم با بیان اینکه 160 سال پیش در ایران کاغذ اخبار به مدیریت میرزای شیرازی منتشر شد و اولین ورود کشور در عرصه رسانه بود، گفت: «ارتباطات بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه انسان با انس و ارتباطات اجتماعی گره خورده است. شبکه‌های اجتماعی بر پایه ارتباط شکل گرفته است. در این راستا یکی از بهترین ابزار ارتباط، رسانه است.» وی با تأکید بر اهمیت رسانه در جامعه گفت: «رسانه به قدری قدرتمند است که باعث شده عصر امروز به عنوان عصر ارتباط، عصر تکنیک، دهکده جهانی و رهبری از راه دور نامگذاری شود.»
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد با بیان اینکه رسانه یک شمشیر دولبه است، افزود: «رسانه فقط نقش ابزار ندارد، بلکه نقش تربیتی نیز دارد. رسانه‌ها سلسله‌مراتب اجتماعی ایجاد می‌کنند. درواقع امروز بشر نسبت به رسانه منفعل است؛ چراکه رسانه باعث تربیت تصادفی، تضعیف عقلانیت، تأثیرگذاری از طریق القائات، انبوه‌سازی و ... می شود.» جهان‌بین با بیان اینکه نشریات دانشجویی دارای رسالت بزرگی هستند، گفت: «این نشریات باید در زمینه تربیت عقلانیت، جلوگیری از انبوه‌سازی، مهندسی شدن، امیدافزایی و روشنگری حقایق عمل کنند.»
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد به نشریات دانشجویی بسیار اهمیت می‌دهد، خاطرنشان کرد: «نشریات دانشجویی در دانشگاه یکی از ارکان اصلی در کنار کانون های دانشجویی، تشکل‌های دانشجویی، بسیج‌های دانشجویی و انجمن‌های علمی دانشجویی است. درواقع نشریات دانشجویی در دانشگاه جنبه سرگرمی ندارد و برای دانشگاه بسیار مهم است، به طوری که تعداد نشریات دانشجویی از 150 عدد به 700 عدد رسیده است.» جهان‌بین با بیان اینکه دانشگاه آزاد با حمایت از نشریات دانشجویی به دنبال تربیت کنشگر و تربیت اجتماعی است، گفت: «امیدواریم که در دانشگاه پلی بین دانشجویان و رسانه‌های حرفه‌ای کشور باشیم.» 

  لزوم روشنگری، امید افزایی و مطالبه‌گری به حق در نشریات دانشجویی 
فاطمی پور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها همچنین در این مراسم گفت: «انسان‌هایی که دارای توانمندی‌هایی هستند و شرایطی در زندگی آنها قرار گرفته و بیان و قلم خوبی دارند، مسئولیت‌شان با سایرین متفاوت است و باید از این شرایط به بهترین نحو استفاده کنند.» 
وی با بیان اینکه دانشجویان یک موقعیت ویژه دارند که براساس آن می‌توانند در نشریات دانشگاه جریان‌سازی کرده و یک حرکت، تغییر رویکرد و گفتمان‌سازی را رقم بزنند، گفت: «این موضوع که چگونه از توانمندی و شرایط موجود استفاده شود، بسیار مهم است. اگر در این مسیر روشنگری، اعتماد افزایی، امید‌افزایی و مطالبه‌گری به حق صورت بگیرد، زمینه ارتقا و رشد فراهم خواهد شد.»
فاطمی‌پور با تأکید بر اینکه دانشگاه به خاطر موقعیت ذاتی خود خانه نخبگان و فرهیختگان است، افزود: «دانشگاه موتور محرک و تعیین کننده سمت و سو برای جامعه است، درواقع دانشگاه یک محیط نخبگانی، پیشرو و تعیین کننده است، بنابراین مسئولیتش بسیار سنگین‌تر است. باری که بر دوش نهاد دانشگاه است، درواقع بار تألیف آینده جامعه، بار مسیر تعالی رشد جامعه و بار تمدن‌سازی و ... است که بسیار حائز اهمیت است.» 

  نشریات و رسانه‌ها پیشران صیانت و حفاظت از حوزه عمومی جامعه هستند
سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین در این مراسم گفت: «توسعه و تقویت کمی و کیفی حوزه عمومی زمینه‌ساز رشد و ارتقا جامعه است.» وی تأکید کرد: «جامعه‌ای که حوزه عمومی و امکان گفت وگو ندارد، به‌طبع دچار فروپاشی اجتماعی می‌شود.»
امامی با بیان اینکه نشریات، رسانه‌ها و فضای مجازی پیشران صیانت و حفاظت از حوزه عمومی در جامعه هستند، افزود: «یکی از چالش‌های بزرگ ما در فضای نشریات دانشجویی تمرین دانشجویان برای ورود به رسانه‌های کشور است. کار بزرگی که باید توسط دانشجویان در حوزه نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها انجام شود، تمرین رسانه بودن برای امر عمومی در جامعه است.» 
در ادامه جلسه علی نادری مدیرعامل خبرگزاری ایرنا به بیان موضوعاتی درخصوص اهمیت روزنامه‌نگاری تخصصی در کشور پرداخت و گفت: «بهترین منبع برای تربیت روزنامه‌نگاران متخصص در کشور همین نشریات دانشجویی است. درواقع کار نشریات دانشجویی بسیار ارزشمند است. اگر دانشجویان تمایل داشته باشند که در فضای رسانه فعالیت کنند، باید از نشریات دانشجویی شروع کنند.» 

  ارسال  بیش از 12 هزار اثر به دبیرخانه ششمین جشنواره قلم 
در این جلسه دکتر فرهاد گل‌محمدی، رئیس دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه و رئیس دبیرخانه جشنواره به ارائه گزارشی از ششمین دوره جشنواره قلم در دانشگاه آزاد پرداخت و گفت: «جشنواره قلم 6 بر مبنای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.» 
گل‌محمدی با بیان اینکه دبیرخانه ششمین جشنواره نشریات دانشجویی در واحد کرمانشاه مستقر شده بود، گفت: «نمایش ظرفیت و توانمندی واحدهای دانشگاه آزاد در عرصه نشریات دانشجویی، توسعه کمی و کیفی نشریات دانشجویی، کشف و شناسایی استعدادهای برتر دانشجویان، معرفی نشریات موفق و ایجاد بستر گفت‌وگو بین فعالان دانشجویی و تقدیر از برگزیدگان برتر این حوزه از اهداف برگزاری این جشنواره بود.» وی با بیان اینکه مهلت آثار به دبیرخانه جشنواره از اول اردیبهشت تا اول شهریورماه سال جاری بود، اظهار کرد: «در این زمان 12 هزار و 525 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که در نهایت پس از پایش آثار ارسال شده، 4 هزار و 274 اثر برای داوری انتخاب شد.»
همچنین در ادامه این مراسم امید پوراحمد از دانشگاه آزاد واحد نجف‌آباد، کوثر محمدیان از دانشگاه آزاد واحد آزادشهر و مهدی لعبندی از دانشگاه آزاد واحد شهرقدس به عنوان نمایندگان نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد به ارائه پیشنهادات و مطالبات پرداختند.
لزوم حمایت‌های مادی و معنوی، حمایت انتشارات دانشگاه از نشریات، امکان استفاده از دوره الکترونیکی، در اختیار قرار دادن امکانات به نشریات دانشجویی، لزوم مستندسازی آثار دانشجویان و برگزاری دوره‌های تخصصی برای دانشجویان از جمله مواردی بودند که توسط نمایندگان نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد مطرح شد.

 آثار جشنواره معرف تمام ظرفیت‌های رسانه‌ای دانشگاه نیست
بیانیه هیات‌داوران ششمین دوره جشنواره قلم توسط اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی و رئیس کمیته داوران جشنواره بیانیه هیات‌داوران قرائت شد.  در بخشی از این بیانیه 9 بندی تاکید شده بود که در‌عین‌حال با همه توفیقات و پیشرفت‌های محسوس به‌ویژه افزایش ۳۶ درصدی میزان دریافت آثار نسبت به جشنواره‌های چهارم و پنجم، هیات‌داوران بر این اعتقاد است که آثار ارسالی به جشنواره به‌لحاظ کمی‌و‌کیفی معرف تمامی ظرفیت‌های رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی نبوده‌اند و با توجه به برگزاری ۵ جشنواره و همچنین آرایش جدید رسانه‌ای مناسب و منطبق با شاخص‌های مورد نظر داوران محترم جشنواره نبوده و نتوانستند رتبه‌های اول تا سوم را کسب کنند. این بیانیه اضافه می‌کند: «معتقدیم نگاه آسیب‌شناسانه و منتقدانه می‌تواند به تکامل و بالندگی جهاد تبیین کمک کند. بنابراین نمی‌توانیم تاسف عمیق خود را به سبب توجه ناکافی به حرفه‌ای‌گرایی و غفلت دانشجویان از سوژه‌ها و اقدامات مثبت و درخور تحسین در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور ابراز و اعلام نکنیم.»

  رونمایی از سامانه نشریات دانشجویی 

در مراسم اختتامیه جشنواره سراسری نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد (قلم6) از سامانه نشریات دانشجویی به آدرس stumag.iau.ir  رونمایی شد.
در ادامه این مراسم از برگزیدگان جشنواره سراسری نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد (قلم6) تقدیر شد.
 

مرتبط ها