
براساس گزارش موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC) دانشگاه آزاد اسلامی با ۴۶ پژوهشگر پراستناد یک درصد دنیا یک پله پایینتر از دانشگاه علوم پزشکی تهران و بالاتر از دانشگاه تهران در جایگاه دوم کشور از لحاظ تعداد پژوهشگر قرار گرفت.
در این گزارش آخرین فهرست پژوهشگران ایرانی پراستناد یک درصد دنیا منتشر شده است. فهرستی از پژوهشگران پراستناد در 22 حوزه موضوعی علوم در پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI) متعلق به شرکت کلاریویت آنالیتیکس (WOS) در بازه زمانی 10 ساله است. پژوهشگران در هر رشته برحسب تعداد استنادهایی که دریافت کردهاند مرتبسازی شده و سپس پژوهشگران یک درصد برتر براساس حدود آستانه استنادی ESI به عنوان نخبگان علمی در نظر گرفته میشوند. بنابراین معیار انتخاب پژوهشگران در این فهرست، تعداد استنادهای صورتگرفته به تولیدات علمی آنها است. بر همین اساس پژوهشگرانی که توانستهاند براساس فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی خود در 10 سال اخیر به بالاترین سطح اعتبار بینالمللی دست یابند در دسته پژوهشگران پراستناد یک درصد دنیا قرار میگیرند.
موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) روی هر نام شناسایی شده در پایگاه شاخص اساسیهای علم (ESI) پردازشهای مختلفی را انجام داده و بدین ترتیب به طور تقریبی فهرست کاملی از نخبگان علمی کشور را تهیه کرده و بر این اساس کل پژوهشگران شناسایی شده با وابستگی ایران در ESI تعداد 840 نفر هستند. از این تعداد حدود 27 درصد این پژوهشگران متعلق به حوزه مهندسی هستند. بعد از حوزه مهندسی، پژوهشگران چندرشتهای قرار دارند که 18 درصد مجموعه را تشکیل میدهند. حوزه پزشکی بالینی در جایگاه سوم قرار داشته و حدود 16 درصد پژوهشگران تاثیرگذار علمی کشور متعلق به این حوزه هستند. حوزه شیمی حدود 8 درصد از پژوهشگران را به خود اختصاص داده است و در رتبه چهارم قرار میگیرد. حوزههای داروشناسی، سمشناسی و علوم کشاورزی هر کدام حدود 7 درصد از پژوهشگران پراستناد یک درصد را به خود اختصاص دادهاند و مابقی مربوط به 17 حوزه موضوعی دیگر میشوند.