کد خبر: 74603

گزینه‌های در دسترس ایران برای برگزاری دیدار دوستانه

شانس بالای کویت، سوریه و لبنان

یوزهای ایرانی تحت هدایت کارلوس کی‌روش در حالی موفق شدند با کسب پیروزی برابر اروگوئه و ثبت تساوی مقابل سنگال امیدها را بابت برگزاری دیدارهای آبرومندانه برابر انگلیس، ولز و آمریکا افزون کنند که برنامه‌های تاکتیکی و تکنیکی ایران هنوز به اتمام نرسیده است.

امید نظری گوهر، خبرنگار:یوزهای ایرانی تحت هدایت کارلوس کی‌روش در حالی موفق شدند با کسب پیروزی برابر اروگوئه و ثبت تساوی مقابل سنگال امیدها را بابت برگزاری دیدارهای آبرومندانه برابر انگلیس، ولز و آمریکا افزون کنند که برنامه‌های تاکتیکی و تکنیکی ایران هنوز به اتمام نرسیده است و حداقل یک دیدار تدارکاتی برای رفع ابهامات و شناخت بهترین آرایش ممکن در دستور سرمربی 69 ساله قرار دارد. با اعلام محمدمهدی نبی، نایب‌رئیس اول فدراسیون فوتبال که با حفظ سمت سرپرستی تیم ملی را نیز برعهده دارد یوزهای ایرانی قرار است 5 الی 6 روز پیش اعزام به کشور قطر یعنی در تاریخ 19 یا 20 آبان برابر تیمی از حاشیه خلیج فارس قرار گیرند.  براساس رصد برنامه تیم‌های مطرح این منطقه و شناخت از افکار سرمربی اسبق رئال مادرید متوجه خواهیم شد به‌طور قطع نمی‌توان آخرین حریف ایران پیش از آغاز بیست‌ودومین دوره بزرگ‌ترین تورنمنت فوتبالی جهان را از حیث کیفیت و توانایی فنی در زمره تیم‌های با کیفیت آسیایی قرار داد. یوزهای ایرانی در سال 2014، 8 روز پیش از تقابل با نیجریه، آرژانتین و بوسنی‌وهرزگوین به جنگ تیم ترینیداد و توباگو رفتند و آخرین دیدار دوستانه ایران پیش از آغاز جام جهانی 2018 با کشور لیتوانی برگزار شد. همچنین کی‌روش در روزهایی که هدایت پرتغال را برعهده داشت و برزیل اروپا را برای حضور در جام جهانی 2010 آماده می‌کرد پازل تاکتیکی‌اش پیش از برگزاری نوزدهمین دوره جام جهانی را با دیدار برابر موزامبیک تکمیل کرد، مواردی که اثبات‌کننده تمایل دستیار اسبق سرآلکس فرگوسن به دیدارهای کم‌فشار پیش از برگزاری یک رویداد مهم است تا بر همین اساس بتوان تا حدود زیادی حریف آینده ایران را پیش‌بینی کرد. 

 حریفان غیرقابل دسترس
فارغ از نکات اشاره‌شده به نظر می‌رسد بررسی برنامه‌های تدارکاتی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خالی از لطف نیست تا پیش از قطعی‌شدن حریف ایران بدانیم کدام کشورها در دسترس ایران هستند. جدا از اختلافات سیاسی بهترین و باکیفیت‌ترین کشور این منطقه از جهان کشوری نیست به جز عربستان سعودی که در سال‌های اخیر هدایتش برعهده هروه رنارد است. شاهین‌های سبز در فیفادی گذشته براساس برنامه‌های مدنظرشان برابر تیم‌های اکوادور و آمریکا قرار گرفتند که حاصل آن دو تساوی بدون گل بود. شاگردان مرد 54 ساله در اواخر ماه اکتبر یعنی در بازه زمانی 30 مهر تا 8 آبان به دیدار مقدونیه، آلبانی و هندوراس خواهند رفت و در روزهای پیش از آغاز جام جهانی دیدار با ایسلند، پاناما و کرواسی( 15 تا 25 آبان) گنجانده شده است. 
تیم ملی فوتبال قطر نیز که با الگو گرفتن از نسخه 2002 کره جنوبی تحت هدایت گاس هیدینگ قصد دارد در 6 ماه منتهی به جام جهانی اردوها و دیدارهای تدارکاتی زیادی برگزار کند؛ عنابی‌پوشان در روزهای اخیر به جنگ تیم امید کرواسی، کانادا و شیلی رفتند و طبق شواهد و قرائن قرار است برنامه‌های پیش رو این تیم همچون اتفاقات اردوی اتریش تا فرا رسیدن فیفا دی ماه نوامبر محرمانه بماند تا کار هلند، سنگال و اکوادور برای آنالیز آنها صعب‌تر شود. امارات تحت هدایت رودولفو آروآبانا نیز جزء تیم‌هایی است که در روزهای اخیر برابر پاراگوئه و ونزوئلا قرار گرفت؛ آنها در روز 25 آبان برابر شاگردان لیونل اسکالونی حاضر خواهند شد که همین موضوع باعث می‌شود برنامه‌های آنها با شاگردان کی‌روش هم‌خوانی داشته باشد، اما براساس منطق به نظر می‌رسد پسران زاید حاضر نشوند برنامه‌های لیگ داخلی‌شان را به دلیل غیبت در جام جهانی دچار اختلال کنند و راهی تهران شوند. 
عراق نیز جزء کشورهایی است که در روزهای اخیر در تورنمنتی چهارجانبه به دیدار عمان و سوریه رفت. شیرهای بین‌النهرین به دلیل تقابل 18 و 25 آبان برابر مکزیک و بلژیک نمی‌تواند راهی تهران شوند و با شاگردان کی‌روش دیدار کند. از سوی دیگر عمان نیز که در سال‌های گذشته با حضور مربیانی همچون برانکو ایوانکوویچ، اروین کومان و پیم وربیک در فوتبال پیشرفت خوبی داشته است در فیفا دی گذشته توانست با پیروزی برابر عراق و شکست مقابل اردن در تورنمنتی چهارجانبه مقام نایب‌قهرمانی را به دست آورد، اما باید اسم این تیم را نیز از لیست گزینه‌های تقابل با یوزها خط زد. به اذعان پروفسور فوتبال کرواسی در روزهای مدنظر فدراسیون فوتبال ایران قرار است سرخ‌ها به تقابل بلاروس بروند و بعد از این دیدار در روز 25 آبان مقابل شاگردان هانسی فیلیک در تیم ملی آلمان حاضر شوند؛ از سوی دیگر اختلافات دو مربی تاثیرگذار سالیان اخیر فوتبال ایران یک سد راه بزرگ برابر برگزاری این دیدار دوستانه است. 
بحرین تنها کشوری است که می‌توان اعلام کرد برنامه‌هایش با تیم ملی ایران هم‌خوانی دارد؛ تنها دیدار قطعی شاگردان هلیو سوسا در فیفادی آینده در تاریخ 27 آبان با صربستان برگزار خواهد شد اما فارغ از جایگاه فعلی فوتبال ایران که خیلی از کشورها را بابت هماوردی با یوزها وسوسه می‌کند برخی مشکلات سد راه بزرگی برابر سفر آنها به کشورمان است. 

 حریفان احتمالی ایران پیش از سفر به قطر
با توجه به موارد اشاره‌شده از کشورهای حاشیه خلیج فارس تنها تیم کویت در دسترس ایران برای برگزاری دیدار دوستانه قرار دارد که در حال حاضر به رتبه صدچهل‌ونهم رنکینگ فیفا تکیه زده است و در دوران افول فوتبالی خود را می‌گذراند. همچنین اگر دایره گستردگی حریفان را بزرگ‌تر کنیم و تمام تیم‌های عرب‌زبان قاره آسیا را به‌عنوان حریف بپنداریم کشورهای اردن، سوریه، فلسطین، لبنان و یمن گزینه‌های در دسترس تیم ملی برای تقابل پیش از اعزام به قطر هستند. 
با رصد و توجه به جزئیات و کلیات برنامه‌های 12 تیم غرب آسیا فوتبال دوستان متوجه خواهند شد در روزهای پیش رو قرار است همان گزینه‌های همیشگی در دستور کار افراد تصمیم امور فنی قرار گیرند. در 5 سال اخیر تیم ملی فوتبال ایران 3 مرتبه در دیدارهای رسمی و 2 بار در چهارچوب رقابت‌های دوستانه سوریه قرار گرفته که بر همین اساس می‌توان شانس کشورهایی مثل سوریه و لبنان را بیش از دیگر کشورهای اشاره‌شده دانست. 
 

مرتبط ها