نیلوفر مژدهی، خبرنگار: همین چندی پیش سهیل مهدی از احتمال برگزاری بازیهای لیگ تا آخرین هفتههای نیمفصل خبر میداد اما با آمدن کارلوس کیروش همهچیز تغییر کرد. در شرایطی که قرار بود مسابقات بهشکل فشرده برگزار شود و در سریعترین زمان ممکن مسابقات را به نیمفصل نزدیک کنیم، ناگهان همهچیز تغییر و سهیل مهدی اعلام کرد تا آمدن کیروش به ایران صبر میکنند؛ چراکه شاید مربی جدید تیم ملی برنامه دیگری داشته باشد و براساس آن برنامه مسابقات زمانبندی شود. در همان مقطع برخی موضع گرفتند و از این اظهارات مهدی این برداشت شد که شاید باز هم قرار است شاهد اختلافاتی بین باشگاهها و سرمربی تیم ملی باشیم. بااینحال در آستانه جامجهانی سکوت بهترین راهکار بود تا بهقولی قصاص قبل از جنایت رخ نداده باشد.
کیروش که آمد همهچیز تغییر کرد و سازمان لیگ برنامه مسابقات را تغییر داد. ناگهان مهدی که تا دیروز میخواست مسابقات نیمفصل را با سرعت بهپایان برساند تغییر عقیده داد و عنوان کرد نیازی نیست که این همه عجله شود و میخواهند مسابقات را در آرامش برگزار کنند و باقی مسابقات بماند برای بعد از جامجهانی! این چرخش 180درجهای نتیجه یک جلسه با کیروش بود. به این ترتیب اخیرا مهدی آب پاکی را روی دست همه ریخت و با اعلام برنامههای هفتههای هفتم و هشتم مدعی شد از این پس مسابقات لیگ برتر آخر هفتهها برگزار میشود. تا اینجای کار اما هنوز هیچ ایرادی به کار وارد نبود و توضیحات قابلدرک بود. موضوع از آنجایی حساس شد که مهدی اعلام کرد پس از برگزاری هر هفته از مسابقات لیگ برتر، ملیپوشان تیمها 2 روز ریکاوری را زیرنظر کیروش انجام میدهند و 3 روز بعدی را در اختیار باشگاهشان خواهند بود.
حال این سوال پیش میآید که آیا این تصمیم با مشورت باشگاهها گرفتهشده یا نظر قاطع کیروش است؟ آیا باشگاهها با این طرح موافقند یا مجبورند موافقت کنند؟ آیا این برنامه لطمهای به برنامه آمادهسازی تیمها وارد نمیکند و آیا مربیان موافقت خود را اعلام کردند؟
با نگاهی اجمالی به لیست تیم ملی میتوان بازیکنان ملیپوش را حدس زد. اغلب نفرات از بین تیمهای استقلال، پرسپولیس و سپاهان هستند، یعنی این سه باشگاه بیشترین نفرات را در تیم ملی دارند که طبیعی است غیبتشان در دو روز اول تمرینات میتواند در عملکرد تیم و برنامههای مربیان تاثیر بگذارد. سوال این است که سه تیم مذکور با این طرح کنار آمدهاند؛ چراکه قطعا این برنامه بیشترین تاثیر را در عملکرد آنها خواهد داشت.
سپاهان؛ بدون موضع، منتظر ابلاغ
در این خصوص سعی کردیم با مورایس صحبت کنیم که موفق نشدیم اما فتاحی مدیر تیم سپاهان به ما گفت: «ما هیچ موضعی در این خصوص نداریم؛ چراکه هنوز هیچچیز به ما ابلاغ نشده است.»
ظاهرا از نظر سپاهانیها آنچه مهدی در شبکه خبر عنوان کرد برای سپاهانیها سند نیست؛ چراکه تا زمانی که چیزی به آنها ابلاغ نشود در موردش اظهارنظر نمیکنند. اما با همین چندجملهای که فتاحی به ما گفت میتوان فهمید که در این مورد با آنها مشورت نشده است و از این رو آنها منتظر ابلاغ هستند و تا زمانی که ابلاغی صورت نگیرد پاسخ نمیدهند. اگر از آنها نظرخواهی شده بود شاید فتاحی جواب دیگری میداد و مثلا میگفت این حاصل یک تفکر جمعی است تا هم به باشگاهها صدمه نخورد و هم تیم ملی از نعمت حضور بازیکنان در اردو محروم نشود.
استقلال؛ در انتظار جلسه با ساپینتو
جالب است بدانید این ابلاغیه به باشگاههای استقلال و پرسپولیس هم نرفته و آنها هم تقریبا از چنین برنامهای بیخبرند. استقلالیها نیز در شوک این اتفاق ماندهاند. آنها در این مورد با ساپینتو جلسهای گذاشته و با او گفتوگو کردند. پیگیریهای «فرهیختگان» از باشگاه استقلال حاکی است که هدف باشگاه استقلال حمایت از تیم ملی است. از آنجا که این باشگاه هر کاری از دستش بربیاید برای کمک انجام میدهد، نمیتوان گفت که آنها مخالف این طرح هستند. از این رو به ما اعلام کردند در مورد ملیپوشان بعد از جلسهای که ساپینتو با کیروش خواهد داشت به آن پرداخته و به تفاهم میرسند.
طبق صحبتی که باشگاه در این خصوص با سرمربی تیم ملی داشت همه هدف و تلاش باشگاه استقلال برقراری تعامل و کمک به تیم ملی است. از این رو ساپینتو در نظر دارد هر کاری در جهت کمک به تیم ملی از دستش برمیآید، انجام دهد و کوتاهی نخواهد کرد. به این ترتیب جزئیات این مذاکرات قطعا بعد از جلسه این دو مشخص میشود و باید منتظر واکنش ساپینتو باشیم.
پرسپولیس؛ رابطه یحیی با کیروش بد نیست
قرمزها هم فعلا واکنشی به خبر اعلام شده نداشتهاند. منابع آگاه میگویند گلمحمدی از گذشته رابطه خوبی با کیروش داشته و برخلاف دوره برانکو احتمالا خبری از تقابل سرمربی پرسپولیس با کیروش نخواهد بود ضمن اینکه فاصله مسابقات بهقدری است که حضور سه جلسهای ملیپوشان در سهروز منتهی به مسابقه کفایت کند.
چرا ابلاغ نشد؟
اینکه چرا مهدی بهجای ابلاغ به تیمها این موارد را در رسانه عنوانکرده سوال جالبی است. شاید آنها تصور کردند نیازی به هماندیشی نیست و همینکه کیروش بگوید کافی است. شاید بهتر است باور کنیم اختلافها از همینجا شکل میگیرد و به تیم ملی لطمه میزند. جایی که یک جلسه با حضور نماینده باشگاهها میتوانست تعامل ایجاد کند اما نهتنها تشکیل نشد، بلکه ابلاغ هم نشد.
بهنظر میرسد این اتفاق اما پیامدهای دیگری خواهد داشت. ما قبلا هم شاهد چالشهای اینچنینی بودیم. اصلا دعوای برانکو و کیروش از چنین جاهایی شروع شد. از اردوهایی که برانکو غیرضروری میدانست و برنامههایی که کیروش برای خود انحصاری عنوان میکرد و مدعی بود با تمریناتی که در باشگاهها انجام میشود نمیتوان در جامجهانی رقابت کرد. حتما بهخاطر دارید کیروش در آن زمان برنامهای داد تا در نیمفصل دوم و در پایان هر هفته لیگ، یک روز بازیکنان به اردوی تیم ملی بیایند. البته برانکو با این پیشنهاد کیروش در اوج اختلاف موافقت کرد و همه تصور کردند آشتیکنان در راه است اما برانکو درنهایت بازیکنانش را به تیم ملی نداد تا باز هم انتقاد دو طرف ادامه پیدا کند و تا امروز ادامه داشته باشد.
حال این سوال پیش میآید که این بار نتیجه درخواست تکراری کیروش چیست؟ هرچند این درخواست با موافقت سازمان لیگ مواجه شده و مهدی آن را بهعنوان برنامه مشترک تیم ملی و سازمان لیگ اعلام کرده است.