عضو شورای اسلامی شهر تهران در اولین بازدیدِ این هفته تهرانگردی که به مناسبت روز خبرنگار نامش را «روزنامهگردی» گذاشت و حتی فراخوانی برای حضور خبرنگاران و روزنامهنگاران در این برنامهاش داد، نخست به روزنامه "جهان اقتصاد" رفت.
وی در این بازدید بیان کرد: این روزنامه اولین روزنامه اقتصادی است که در سال ۱۳۷۰ مجوز گرفته است، این روزنامه در ابتدا به صورت هفتهنامه و قطع کوچکتری به چاپ میرسید که بعدها به صورت روزنامه عرضه شد.
مسجد جامعی یکی دیگر از نکات مهم روزنامه "جهان اقتصاد" را مدیر مسئول این روزنامه که نخستین مدیر مسئول زن فعال در مطبوعات، فرزانه خرَقانی است، دانست و با اشاره به ولادت امام رضا (ع) به موردی دیگر از این روزنامه اشاره کرد و گفت: استاد حسن تقی پور پدر سعید تقیپور سردبیر این روزنامه، از معمارانی است که کار مرمت و بازسازی حرم امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) را انجام داده است.
در ادامه خرَقانی، مدیر مسئول روزنامه جهان اقتصاد نیز بیان کرد: دغدغههای زیادی در مسائل اقتصادی وجود دارد و هر کس به نوعی با این دغدغهها دست و پنجه نرم میکند.
او با تقدیر از حضور مسجد جامعی در این روزنامه تصریح کرد: هر چند از سال ۹۲ و با روی کار آمدن دولت جدید، شرایط بهتری برای روزنامهها بوجود آمد اما امسال پر آسیبترین سالی است که به روزنامهها وارد شده است.
در ادامه این برنامه مسجد جامعی از اولین شماره روزنامه جهان اقتصاد دیدن کرد.
** تقدیر مسجد جامعی از انجمن عکاسان دفاع مقدس
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه برنامه امروز تهرانگردیاش با حضور در بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن عکاسان دفاع مقدس، از دست اندرکاران این انجمن تقدیر کرد.
سید عباس میرهاشمی، مدیر عامل انجمن عکاسان دفاع مقدس در این دیدار با بیان اینکه در سال ۱۳۸۰ این انجمن با حضور جمعی از عکاسان راهاندازی شد، بیان کرد: این انجمن بهصورت خودجوش و خصوصی شکل گرفت و به جمعآوری، ساماندهی و آماده کردن برای انتشار آثار پرداخت.
او ادامه داد: بسیاری از نگاتیوهای دوران جنگ، آسیب دیدهاند که امروز بسیاری از آنها را مرمت و دوباره منتشر کردهایم.
میرهاشمی با تاکید بر اینکه با حداقل امکانات، کار مرمت آثار را انجام میدهند، افزود: مهمترین ضعفی که در عکسهای جنگ وجود دارد، نبود کپشن و تاریخ آنهاست که گروهی در اینجا سعی دارند این ضعف را برطرف کنند.
در ادامه مسجدجامعی پس از بازدید از بخش گنجینه این انجمن، با اشاره به نگهداری عکسهای بیش از ۴۰۰ عکاس و ارگانهای مختلف در این بنیاد فرهنگی، افزود: خودجوش بودن این حرکت که ارگانها نگاتیوهایشان را در اختیار انجمن عکاسان دفاع مقدس قرار دادهاند، مسئله مهمی است که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی با تاکید بر اینکه عکسهایی از نیروی هوایی، جهاد دانشگاهی و استانهایی مانند همدان، تبریز و اصفهان نگهداری میشود، به عکسهای بمباران تهران اشاره و بیان کرد: چون تهران پایتخت بود، پس از بمباران سریع مرمت میشد و اطلاع دقیقی از محل بمبارانهای تهران نیست.
مسجدجامعی د ر پایان با تقدیر از انجمن عکاسان دفاع مقدس، پیشنهاد داد: عکسهایی که از بمباران تهران وجود دارد، به نوعی شناسنامه تهران است و بهتر است عکسهای این بمباران به صورت مجموعهای جداگانه منتشر شود.
** عکس جای خبر را گرفته است
مسجدجامعی در ادامه برنامه این هفته تهرانگردیاش به انجمن عکاسان مطبوعات ایران رفت و گفت: در دنیای امروز عکس جای خبر، تحلیل و گزارش را گرفته و خودِ عکس جریانسازی میکند.
او با اشاره به اینکه عکاسی مطبوعاتی ارزشمندتر از دیگر حوزههای عکاسی است، اضافه کرد: عکاسان مطبوعاتی محبوباند و تلاششان قابل تقدیر است.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به فرصت ایجاد شده برای عکاسان در برنامههای تهرانگردی اظهار کرد: عکاسان تهرانگردی مجموعهای غنی از عکسهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و هنری را دارند.
وی با بیان اینکه دوره مبارکی برای عکاسان آغاز شده است، بیان کرد: ظرفیتهای جمعی تهرانگردی در خدمت عکاسی بوده است.
در این بازدید جمعی از عکاسان خبری به بیان مشکلات خود پرداخته و خواستار حمایت و احترام مسئولان شدند که مسجدجامعی در دلجویی از آنان، پشنهاد داد: همهی بیاحترامیها و مشکلاتی که در صنفتان وجود دارد را رسانهای کنید تا دیگر تکرار نشوند.
او در ادامه پیشنهاد راهاندازی روزنامه عکس را برای عکاسان مطبوعاتی داشت.
** تهرانگردان به دومین روزنامه قدیمی در ایران رفتند
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی که در ادامه بازدیدهای امروز «روزنامهگردیاش» به روزنامه خراسان رفت، با اشاره به اینکه این روزنامه در اول تیر سال ۱۳۲۸ راه اندازی شد، گفت: بعد از روزنامه اطلاعات، روزنامه خراسان تنها روزنامهای است که به صورت پیوسته چاپ شده است.
احمد مسجد جامعی در ادامه برنامه روزنامهگردی خود، در بازدید از روزنامه خراسان اظهار کرد: همزمانی روز خبرنگار، با ولادت امام رضا (ع) اولویتی برای بازدید از روزنامه خراسان به عنوان پر تیراژترین روزنامه شهرستانی شد.
او با بیان اینکه این روزنامه به سفارش دهخدا راهاندازی شد، بیان کرد: بزرگانی مانند دهخدا، ملکالشعرای بهار، فخرالدین حجازی و دکتر شریعتی در این روزنامه مطلب چاپ کردهاند که پیشنهاد میشود این مقالات به تفکیک چاپ و انتشار داده شوند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به اشعار ملکالشعرای پدر و پسر که در وصف امام رضا (ع) سروده شده است، بیان کرد: تا کنون به این اشعار توجهی نشده است؛ در حالیکه این اشعار گنجینه غنی و ارزشمندی هستند و مجموعه انتشارات خراسان میتواند آن را به چاپ برساند.
وی در ادامه پیشنهاد داد: زمانی که من معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم، اولین دوره جشنواره رضوی راه اندازی شد و تا به امروز برگزار شده است که سیری از شرایط برگزاری این جشنواره باید در مجموعه خراسان وجود داشته باشد.
مسجدجامعی در این بازدید از بخشهای مختلف روزنامه خراسان در تهران بازدید و با اعضای تحریریه به گفتوگو پرداخت.
وی در پاسخ به خبرنگاران روزنامه خراسان وجه مثبت فرهنگی دولت یازدهم را افزایش اعتماد مردم نسبت به کالاهای فرهنگی دانست.
تیم تهرانگردی مسجدجامعی در ادامهی بازدیدهایش از خبرگزاری خبرآنلاین و روزنامه ایران هم بازدید کرد.