کد خبر: 72144

رئیس دانشگاه آزاد استان آذربایجان‌شرقی خبر داد

راه‌اندازی بزرگ‌ترین کارخانه نوآوری صنایع تراکتورسازی با همکاری دانشگاه آزاد

رویداد ملی عصر امید که هفته اول خردادماه۱۴۰۱ برگزار شد، میزبان جمع بزرگی از دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه آزاد بود که درقالب شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته فناور و گروه پژوهشی و زیرساخت بود.

فاطمه طاری‌بخش، خبرنگار: رویداد ملی عصر امید که هفته اول خردادماه1401 برگزار شد، میزبان جمع بزرگی از دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه آزاد بود که درقالب شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته فناور و گروه پژوهشی و زیرساخت بود. اگرچه زمان این رویداد کوتاه بود اما تفاهمنامه‌های مهمی در آن امضا شد. دانشگاه آزاد در استان آذربایجان‌شرقی و تبریز به‌دلیل دارا بودن سهم زیادی در صنعت چرم و کفش کشور به‌خوبی می‌تواند در افزایش ارتباط دانشگاه با صنعت نقش ایفا کند. «فرهیختگان» گفت‌وگوی کوتاهی با آرش رنجبران، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی درباره رویداد ملی عصر امید و تفاهمنامه‌های آن داشته است که در ادامه می‌خوانید.

  عصر امید؛ یک جریان فناورانه برای توسعه کشور
آرش رنجبران، رئیس دانشگاه آزاد استان آذربایجان‌شرقی درباره رویداد ملی عصر امید گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی مولود انقلاب است و یکی از ظرفیت‌های بزرگ نظام محسوب می‌شود. دانشگاه آزاد با این رویداد عظیم فناورانه نشان داد که چه ظرفیت و جایگاه بزرگی را در اکوسیستم فناوری کشور به خودش اختصاص داده است. ما اینجا هزار ایده فناورانه و استارتاپ، هزار گروه پژوهشی و زیرساخت و هزار شرکت فناور خلاق و دانش‌بنیان داریم. درکنار آن بیش از هزار میلیاردتومان سرمایه که توسط صندوق‌های فناوری‌ونوآوری و شکوفایی تامین شده است. چهار آیتم مورد نیاز برای تحقق یک کسب‌وکار دانش‌بنیان پایدار آن چیزی که در شعار سال مقام‌معظم‌رهبری به دستگاه‌ها ماموریت دادند، به‌وسیله این رویداد قابل تحقق است. دانشگاه آزاد اسلامی گام بزرگی برای تحقق منویات مقام‌معظم‌رهبری برداشته است و می‌توان این رویداد‌ را یک جریان فناورانه برای توسعه کشور دانست.»

  ارائه 200 آیتم، سهم استان آذربایجان‌شرقی در رویداد
رنجبران در توضیح ظرفیت غرفه‌های این واحد در این رویداد بیان کرد: «دانشگاه آزاد استان آذربایجان‌شرقی و واحدهایی که در استان وجود دارند، بسیار قوی در این نمایشگاه حضور یافتند. ما درمجموع بیش از 200آیتم را به خودمان اختصاص دادیم. ضمن اینکه علاوه‌بر حوزه‌هایی که در واحدهای دانشگاهی وجود داشت، باشگاه پژوهشگران جوان ما نیز در این رویداد، موارد زیادی را به نمایش گذاشتند. طبق آخرین آمار، استان آذربایجان‌شرقی با 63هسته و گروه پژوهشی، 82زیرساخت آزمایشگاهی، 28ایده فناورانه و 22شرکت و واحد فناور در رویداد عصر امید حضور داشت که مجموع آن 196آیتم است. علاوه‌بر این، باشگاه پژوهشگران دانشگاه ما حدود 20طرح نوآورانه را ارائه کرد که در نوع خود کم‌نظیر است.»
او در ادامه درباره شعار سال و تحقق آن با چنین رویدادهایی گفت: «شعار امسال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین است. ماموریتی که مقام‌معظم‌رهبری برعهده دستگاه‌های مختلف اجرایی و عملیاتی در کشور گذاشته است. پشتوانه بزرگی در این مورد وجود دارد و این است که اگر ما سه‌گانه قدرت را در نظر بگیریم، در آن قدرت مبتنی‌بر خشونت، ثروت و دانش وجود دارد. تنها منبعی که بی‌انتهاست دانش است. هرچه بیشتر پیش می‌رویم، قدرت دانش از سه‌گانه دیگر بیشتر می‌شود. این مورد در فرمایشات 10سال اخیر مقام‌معظم‌رهبری نیز روشن است که به دانش همیشه تاکید کردند. دانشگاه آزاد اسلامی با تغییر مسیری که داده است و ریل‌گذاری جدید چندسال اخیر، دقیقا در این مسیر قدم برمی‌دارد و ماموریت خود را بسیار بهتر از دانشگاه‌ها و موسسات و دستگاه‌های دیگر متوجه شده است. دانشگاه آزاد برای مسائل دانش‌بنیان به‌عنوان کلیدی‌ترین و حیاتی‌ترین مسائل کشور در مدیریت آینده کشور و جهان، درست تصمیم می‌گیرد و سرمایه‌گذاری می‌کند. این رویداد یک گام عملی بزرگ برای تحقق منویات مهم برای اهداف عالی انقلاب است.»
رئیس دانشگاه آزاد استان آذربایجان‌شرقی درباره تفاهمنامه‌هایی که در این رویداد منعقد شد، تشریح کرد: «در این رویداد دو تفاهمنامه خوب که زمینه آن توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی فراهم شده بود، امضا شد. تفاهمنامه اول که در 6ماهه اول سال انجام می‌گیرد، همکاری با گروه صنایع تراکتورسازی بود که یکی از قدرتمندترین هلدینگ‌های صنعتی ایران است. صنایع تراکتورسازی از 12شرکت سطح بالا در صنایع (ریخته‌گری، آهنگری، موتورسازی و قطعه‌سازی) تشکیل شده است. طی این تفاهمنامه ابتدا قرار شد نظام موضوعات مورد نیاز برای صنایع تراکتورسازی استخراج شود. پایان‌نامه‌‌های ارشد و دکتری براساس رفع نیازها و داشتن پژوهشی هدفمند و مساله‌محور تعریف شود و در چهارچوب نظام پایش این مسائل دنبال شود. امیدواریم حرکت خوبی برای دانشگاه و ارتباط با صنعت باشد.»

  خط مونتاژ رباتیک تراکتورسازی توسط دانشگاه آزاد راه‌اندازی می‌شود
او درباره دومین موضوع مورد تفاهم اضافه کرد: «دومین موضوعی که با این شرکت تفاهم کردیم با توجه به مقام‌های جهانی در حوزه رباتیک و سوابق ارزشمند تخصصی در این حوزه و نیاز این شرکت به تجهیزات رباتیک، قرار است برای صنایع تراکتورسازی در حوزه رباتیک، خدمات اختصاصی داده ‌شود. برای مثال این شرکت یک خط جدید را راه‌اندازی می‌کند که خط مونتاژ است و به‌صورت کاملا رباتیک توسط دانشگاه آزاد راه‌اندازی می‌شود.»
رنجبران در ادامه با اشاره به راه‌اندازی بزرگ‌ترین کارخانه نوآوری صنایع تراکتورسازی تصریح کرد: «با توجه به پتانسیلی که گروه صنایع تراکتورسازی دارد، قرار است دانشگاه آزاد سهم عمده‌ای در تشکیل این کارخانه نوآوری داشته باشد. به‌طور کلی ما تفاهمنامه را به‌گونه‌ای دیدیم که بتوانیم قالب‌های مختلف همکاری را در آن جای دهیم. این حرکت، اتفاق بزرگی بود که توسط دکتر طهرانچی و وحیدزاده و مدیرعامل گروه صنایع تراکتورسازی به امضا رسید و از فردا مراحل اجرایی آن شروع خواهد شد. کارخانه با حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری، گروه صنایع تراکتورسازی و دانشگاه آزاد تشکیل خواهد شد که سهم مشارکت دانشگاه آزاد به‌زودی تعیین می‌شود. در سفر رئیس‌جمهور به استان آذربایجان‌شرقی بحث آن مطرح خواهد شد و امیدواریم کار به‌زودی شروع شود.»

  آغاز ارتباطی پایدار بین صنعت چرم و دانشگاه با همکاری گروه صنایع ملی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی از دومین تفاهمنامه این دانشگاه خبر داد و بیان کرد: «دومین تفاهمنامه با گروه صنایع ملی بود. به‌صورت تخصصی بحث کفش ملی که یکی از شرکت‌های زیرمجموعه این گروه است، با توجه به اینکه استان آذربایجان‌شرقی در زمینه چرم و کفش به‌عنوان پایگاه کشوری در دانشگاه آزاد است. چهار زیرساخت بزرگ در دانشگاه آزاد استان وجود دارد که شامل سرای نوآوری چرم و کفش، مرکز تحقیقات تخصصی چرم و کفش، دانشکده‌های مهارتی چرم و کفش و مدرسه عالی و مهارتی چرم و کفش می‌شود. این چهار زیرساخت به‌عنوان بازوهای اجرایی ما برای مباحث پژوهشی و پشتیبانی و خدمات‌دهی به حوزه صنعت چرم و کفش هستند. قرار بر این است که آموزش‌های گروه صنایع ملی و شرکت کفش ملی، مباحث خدمات پژوهشی، ساخت دستگاه‌ها و تجهیزاتی که در این صنعت نیاز است و به‌طور کل ممیزی، استانداردسازی و همکاری‌های مختلف در صنعت چرم و کفش شروع شود. ما از این اتفاق بسیار خوشحالیم. با تاکیدی که سازمان بر مباحث آموزش‌های مهارتی و بحث‌ تخصصی و دانشکده‌های موضوعی دارد، ما بسیار جدی به این زمینه خواهیم پرداخت. من فکر می‌کنم این آغاز یک ارتباط پایدار در حوزه صنعت چرم و کفش است که می‌تواند به تمام کشور سرایت پیدا کند.»
رنجبران در ادامه درباره آموزش نیروهایی که درحال حاضر در این صنعت مشغول به‌کار هستند، گفت: «یکی از وظایف ما این است که نیروهای موجود را آموزش دهیم. دومین وظیفه ما این است که برای گروه صنایع ملی که تامین‌کنندگان زیادی در سطح کشور دارد، نیروی متخصص تربیت کنیم. این صنایع به‌شدت نیاز دارند کارشان را در بازارهای صادراتی توسعه دهند، درنتیجه نیاز دارند که نیروهای کیفی داشته باشند. قرار است این وظیفه برعهده دانشگاه آزاد و مدارس مهارتی ما باشد که به آن خواهیم پرداخت.»
او در پایان از تفاهمنامه‌ 50میلیاردی بین صندوق پژوهش و فناوری استان با صندوق دانشگاه آزاد خبر داد و افزود: «اتفاق خوبی که در این رویداد افتاد این است که صندوق پژوهش و فناوری استان آذربایجان‌شرقی با صندوق دانشگاه آزاد یک تفاهمنامه 50میلیاردی امضا کردند که هماهنگی آن توسط حوزه پژوهش دانشگاه آزاد استان صورت گرفت و البته این آغاز سرمایه‌گذاری صندوق است. با ارتباط خوبی که در این چهار روز ایجاد کردیم، امیدواریم اعتبارات زیادی در این حوزه بگیریم. تلاش می‌کنیم تسهیلات خوبی در این حوزه جمع‌آوری کنیم تا در راستای منویات رهبری گام برداریم.»