کد خبر: 70747

مرتضی محمود‌وند، نماینده خرم‌آباد در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

فعلا به وعده‌ها عمل نشده است

تعدادی کارخانه را که قبلا فعال بوده‌اند طی خصوصی‌سازی واگذار کردند به این امید که پویا و فعال‌تر شوند و چرخ رشد و توسعه لرستان را همین کارخانه‌ها رقم بزنند، اما درنهایت به‌واسطه تعبیر نادرست همان چند کارخانه خصوصی‌سازی‌شده نیز تعطیل شده و کارگران بیکار شده‌اند.

درخصوص سفر سیدابراهیم رئیسی به استان لرستان چه مصوباتی انجام شد و چقدر از پروژه‌ها جلو رفته است؟

بزرگ‌ترین دغدغه نمایندگان و خود مردم بحث عدم سرمایه‌گذاری در استان لرستان است، برخی افراد استان لرستان را برخوردار و کم‌برخوردار می‌نامند ولی لرستان استانی است که از هیچ چیزی برخوردار نبوده و نیست. به‌صراحت هم بیان می‌کنیم، یعنی بارها بیان کردیم. تعدادی کارخانه را که قبلا فعال بوده‌اند طی خصوصی‌سازی واگذار کردند به این امید که پویا و فعال‌تر شوند و چرخ رشد و توسعه لرستان را همین کارخانه‌ها رقم بزنند، اما درنهایت به‌واسطه تعبیر نادرست همان چند کارخانه خصوصی‌سازی‌شده نیز تعطیل شده و کارگران بیکار شده‌اند. امروز بزرگ‌ترین مصیبت ما اشتغال در لرستان است یعنی بیشتر جوانان لرستان در سه نسل، سوخت و خاکستر شدند و برخی که اراده‌ای داشتند از استان لرستان مهاجرت کردند، یعنی آواره این شهرهای برخوردار و دوردست شدند و خیلی‌ها هم از کشور خارج شدند. درددل ما کم نیست.

ما الان سدهای لرستان را داریم که مربوط به کل ایران است، یعنی نجات اکوسیستم کل کشور است. برخی تعطیل شده‌اند. هیچ دلیل منطقی‌ای هم برای تعطیلی آنها نیست. همان زمان که پول بود تعطیل شدند. در دولت قبلی رسما عنوان شد کفگیر به ته دیگ خورده است. رئیس دولت سیزدهم محبت کردند بحث سد گاشمار و چند پروژه دیگر را قول دادند که فعال کنند و امیدواریم این وعده‌ها عملی شود. همچنین رئیس‌جمهور به ما قول داد، لرستان استان ویژه باشد اما فعلا هیچ خبری نشده‌است. به امید خدا منتظر هستیم چون شروع دولت است و ان‌شاءالله تا پایان سال و نیمه سال آینده فرجی شود.

یکی دیگر از طرح‌هایی که در سفر رئیس‌جمهور به لرستان مطرح شد، افزایش 5برابری اشتغالزایی در کارخانه یخچال‌سازی است. این محقق شده و آیا در این مدت اقدامی برای احیای صنایع در استان لرستان شده است؟
در این مورد می‌توانم بگویم که امیدواریم. این موضوعی که گفتند من از متخصصان پرسیدم این‌طور شرایطی در زیرساخت و چهارچوب و شکلی وجود ندارد. امیدواریم هزینه جدی شود حداقل بحث بوژان صورت بگیرد. پارسیون را داریم و دولت قبل قول داد و هم گفت انجام می‌شود و نشد. این شرمندگی بیشتر برای ۹ نماینده است. پیگیری می‌کنند و قول صریح می‌دهند ولی انجام نمی‌شود. آینده‌نگری پیش‌هنگام نمی‌کنم و امیدوارم این کار صورت گیرد.

سیدابراهیم رئیسی در سفر خود به لرستان گفت قلعه فلک‌الافلاک باید ثبت ملی شود. برای این امر باید آزادسازی‌هایی در حریم این قلعه صورت گیرد. در این مدت اتفاق خاصی رخ داده است؟

این قلعه یک میراث جهانی است و بر کسی پوشیده نیست. یک معماری خاص و زیبا دارد و متعلق به لرستان نیست و متعلق به کل مردم ایران است. حدود 70درصد آزادسازی‌ها از سال85-84 تا امروز محقق شده است. بودجه‌های مناسبی نیز کسب شد و سال گذشته هم بودجه خوبی گرفتیم و الان هم بچه‌های میراث فرهنگی آنجا فعال هستند. امیدواریم کار نهایی و ویژه به‌دست همین دولت و آقای رئیسی انجام شود. خوش‌بین هستم حتما این کار انجام می‌شود که بیش از این شرمنده مردم لرستان نشویم و این آثار که حقیقتا برندی در صنعت توریسم است، فعال شود.

رئیس‌جمهور در سفر خود به لرستان، به‌صورت مصداقی لزوم آغاز سریع پروژه سد معشوره را مطرح کردند. این پروژه چه میزان جلو رفته است؟

این سد یکی از مسائل خیلی مهم در حوزه زیست‌محیطی است. ظرفیت و گنجایش این سد می‌تواند اضافه شود و سریع به اتمام برسد. در لرستان و خوزستان سیل ویرانگری را تجربه کردیم و آسیب جدی به کشور وارد شد و نهایتا برای جبران خسارت در لرستان یک‌بار گفته شد 11هزارمیلیارد پول تزریق شد تا این خرابی‌ها ساماندهی شود و ما اعتراضی کردیم که خرابی‌ها سرجای خود است. این پول کجا هزینه‌شده؟ باید توضیح داده شود. قصد ما تحقیق و تفحص بود که انجام شود، یعنی میلیاردهامیلیارد پول مردم هزینه شد برای ناکارآمدی مدیران نالایق!

سد معشوره اگر درست می‌شد و به اتمام می‌رسید خدا شاهد است این خسارت نه به خوزستان وارد می‌شد و نه به لرستان! ده‌ها سد داریم که سد ملی است. سد بختیاری، یک سد بین‌المللی و برند جهانی از نظر ارتفاع تاج است و این سرمایه‌ای برای صنعت توریسم است. چرا راکد است؟ مشکلات عدیده اینچنینی داریم.

مرتبط ها