علیرضا زارعشهرآبادی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص آثار ارسالی به جشنواره رشد، اظهار کرد: «در بخش آثار استادان قرار بر این بود آثار به دبیرخانه مرکزی در واحد خوراسگان اصفهان ارسال شود. در این مدت حدود 3 هزار و 500 اثر به دست ما در دبیرخانه رسیده و از سیام بهمنماه داوری برای آثار ارسالی شروع خواهد شد.»
او درخصوص تعداد احتمالی آثاری که به مرحله کشوری راه مییابد، گفت: «در جشنواره رشد بخشهای فرهنگ و تمدن، انقلاب اسلامی، دینی، مذهبی، اجتماعی، هنر و ادبیات و رسانه و فضای مجازی و زیرمجموعههایشان وجود دارد که از هر بخش 3 اثر به مرحله بعد راه مییابد. همچنین در مرحله آخر سه نفر از دبیران کانونها، روسای دانشگاه، معاونان برتر، استاد مشاور و کارشناس فرهنگی موفق معرفی و جوایز نیز به صورت اول، دوم، سوم و شایسته تقدیر اهدا خواهد شد.»
زارعشهرآبادی درخصوص استقبال از جشنواره رشد امسال، عنوان کرد: «امسال نسبت به سال گذشته با افزایش دو برابری آثار ارسالی روبهرو شدیم. به بیان دیگر امسال شاهد یک افزایش صددرصدی از آثار ارسالی بودیم.» مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص علت افزایش آثار ارسالی در جشنواره رشد امسال، اظهار کرد: «دو علت در این افزایش آثار ارسالی تاثیر دارد. اولین دلیل شناخت کم جشنواره در سال گذشته است. مجموعه معاونت فرهنگیها چندان از جشنواره مطلع نبودند یا برخی موارد برای اولین بار در جشنواره سال قبل اتفاق افتاده بود. دومین علت هم فضای ترس و التهابی بود که در جامعه از شیوع کرونا حاکم بود.»
او درخصوص میزان افزایشانگیزه کانونها با برگزاری جشنواره رشد، گفت: «اولین علتی که اهمیت دارد دیده شدن دانشجویان در سطح فرهنگی، کار و فعالیتهایی است که انجام میدهند. این جشنواره در سطح استان برگزار میشود و کانونی که بتواند داوری شده و رتبه بیاورد باعث ترغیب دانشجو به انجام فعالیت میشود. علت دیگری که مغفول مانده قسمت آموزشی است که بعد از جشنواره داده میشود.»
زارعشهرآبادی درخصوص زمان برگزاری کلاسهای آموزشی، افزود: «بخش جایزه و آثار برتر تنها برای یک دوره است تا آثار ضعیفتر هم تشویق شده و فعالیت بیشتر و بهتری برای سال آینده داشته باشند. بعد از برگزاری جشنواره و آسیبشناسی علتهای عدم موفقیت کانونها در جشنواره، کلاسهای آموزشی برای کانونها در سطح استان در بهمن و اسفندماه برگزار میشود. همچنین در اردیبهشتماه سال آینده برای اعضای کانون، دبیران و استادان مشاور نیز در سطح کشور کلاسهای آموزشی برگزار میشود.»
زارعشهرآبادی درخصوص توانمندسازی کانونها با برگزاری کلاسهای آموزشی، ادامه داد: «این عملکرد باعث میشود تا احساس یأسی که بعد از جشنواره برای دانشجویان پیش میآید، نباشد. با این توانمندسازی کانونها اثری که برای مثال رتبه 20 در جشنواره امسال کسب کرده میتواند در سال آینده به رتبه 60 هم برسد. از منظر ما همین آورده و توانمند شدن اهمیت بالاتری دارد. کسب مهارت در دیگر فعالیتهای فرهنگی روند بهتری ایجاد میکند.»
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص هدایا و جوایز این جشنواره، اظهار کرد: «هدایا و جوایز در هفت قسمت تعریف میشود که تعدادی عنوان را نیز شامل میشود. رئیس، معاون دانشجویی فرهنگی، استاد مشاور، کارشناس کانون، دبیر و آثار برتر که اینها در سه حوزه صنایعدستی با مصنوعات فلزی، مصنوعات فرهنگی و سفالی، فرش، نگارگری و تذهیب، حوزه شعر و ادبیات با فیلمنامهنویسی، اپلیکیشن، پادکست، خوشنویسی، عکس، اجرا و گویندگی، نمایشنامهنویسی، نقاشی، نرمافزار، پوستر و داستان کوتاه و در حوزه هنرهای تجسمی تئاتر میدانی، تئاتر صحنه و فیلم کوتاه تقسیم میشوند.»
او درخصوص نحوه برگزاری اختتامیه جشنواره رشد، گفت: «برای برگزاری اختتامیه جشنواره مایل به برگزاری حضوری هستیم و اگر شرایط بحرانی پیش نیاید، مراسم اختتامیه به صورت حضوری و مانند سال گذشته در تهران برگزار میشود.» وی درخصوص تعداد داوران جشنواره رشد، اظهار کرد: «یک نفر بهعنوان رئیس هیات داوران جشنواره رشد حکم دریافت کرده و تیم خود را هماهنگ میکند. پس از این مرحله تمام مسئولیت انتخاب برعهده این تیم است و ما هیچ ورودی به این حوزه نداریم.»