کد خبر: 68166

مجله تسوکوری بیتوی ژاپن منتشر کرد

دو بال زیبای ایران در ژاپن: نمایشگاه تبادلات فرهنگی ایران و ژاپن و چاپ کتاب هنرمندان

، مجله تسوکوری بیتو در شماره جدید خود (۱۰۶) به قلم شیگه‌نوبو موری‌یاما یکی از هنرمندان شرکت کننده و رئیس اسبق انجمن گوئنن از مجموعه های بزرگ و هنری ژاپن، به تشریح موضوعات، معرفی آثار و ... در خصوص نمایشگاه نقاشی تبادلات فرهنگی ایران و ژاپن پرداخت.

به گزارش «فرهیختگان»، مجله تسوکوری بیتو (سازنده هنر زیبا) انتشارات کوکومین میرای (ملت آینده) در ادامه انتشار گزارش قبلی (شماره ۱۰۵) با عنوان "بال زیبا" در خصوص برگزاری اولین نمایشگاه نقاشی تبادلات فرهنگی ایران و ژاپن (۲۰۲۱) رایزنی فرهنگی ایران در این کشور، در شماره جدید خود (۱۰۶) نیز به قلم شیگه‌نوبو موری‌یاما یکی از هنرمندان شرکت کننده و رئیس اسبق انجمن گوئنن از مجموعه های بزرگ و هنری ژاپن، به تشریح موضوعات، معرفی آثار و ... در خصوص این نمایشگاه پرداخت.

این نشریه از سوی شرکت انتشاراتی کوکومین میرای در تیراژ دو هزار نسخه منتشر و به صورت رایگان در اختیار هنرمندان، شخصیت ها و موسسات فرهنگی، موزه ها، گالری های سراسر کشور و ... قرار می گیرد و در میان جامعه هنری و فرهنگی این کشور نیز دارای جایگاه مناسبی است.

شیگه‌نوبو موری‌یاما در نوشتار خود با اشاره به این که در شماره قبل در مورد رایزنی فرهنگی و نمایشگاه مطالبی را ارائه نمودم نوشت: علاقه مندم در این شماره نیز به موضوع نمایشگاه تبادلات فرهنگی ایران و ژاپن بپردازم و آثار به نمایش درآمده را معرفی نمایم. عنوان این نمایشگاه، ارتباطات فرهنگی است و بهترین هنرمندان در آن حضور یافتند.

این هنرمند ژاپنی می افزاید: دکتر حسین دیوسالار رایزن فرهنگی ایران برای اجرای این برنامه و از مدت ها قبل پیشنهاد کرده بود که هر یک از هنرمندان شرکت کننده یک اثر از "ایران" نیز خلق نمایند که پیشنهاد بسیار عالی و مناسبی بود اما نگرانی این بود که از ۸ هنرمند شرکت کننده، تنها من به ایران سفر کردم و ۷ نفر دیگر هنوز ایران را ندیده بودند اما بعد از افتتاح نمایشگاه این نگرانی از بین رفت و بسیار موفقیت آمیز بود. عنوان این مقاله را "بال زیبا"  نهادم چرا که فکر می کنم ایران هنوز برای بسیاری از ژاپنی ها ناشناخته است و لذا این آثار مانند بال برای تصور زیبایی هاست و این نقاشی ها و آثار از روی عکس بوده و هنرمند باید با اندیشه خودش به کشورهای دیگر سفر کند و این آثار را خلق نماید.

 وی افزود: به این نکته هم باید اشاره کنم که قبلا رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن و شرکت کوکومین میرای یک کتاب برجسته با عنوان "۴۷۰۰ مایل، هنر، پل ارتباط ایران و ژاپن" را منتشر کردند که بال دیگر این اندیشه زیبا محسوب می شود.

رئیس اسبق انجمن گوئنن در ادامه به معرفی آثار مرتبط با ایران در نمایشگاه و هنرمندان پرداخت و نوشت: اثر هیده‌کو موراتا روز تشکر از خانواده نام دارد و به دلیل این که وی از رایزن فرهنگی شنیده بود که ایرانی ها در روز مادر و ... گل اهداء می کنند، لذا این نقاشی را این گونه کشیده است، تاکومی سه‌جیما با اعتقاد به این که جاده ابریشم، روابط تاریخی ایران و ژاپن و تبادلات فرهنگی دو کشور را شکل داده، لذا برای این نمایشگاه، یک اثر بزرگ از "ستون و تخت جمشید" ارائه کرده است، کیدای تاگوچی هم اثر "سفر" را خلق نمود که تداعی کننده جاده ابریشم هم باشد و تصویر ذهنی "پارس با گلدان و گل لاله" هم از آقای کازونوری یامائوچی در این رویداد به نمایش در آمد.

وی افزود: آقای جون ماتسوبارا "مسجد امام اصفهان" را نقاشی کرد چرا که نقش جهان یکی از مهمترین آثار ایرانی در فهرست جهانی یونسکو و پایتخت قدیم اصفهان است که در ژاپن هم بسیار معروف می باشد، آقای سوئیچیرو تسوکودا هم اثر "تهران" را برگزید که با رشته کوه های البرز و ساختمان های بلند و مهمترین ساختمان پایتخت یعنی "برج میلاد" شناخته شده است و آقای سؤو تسوکاموتو، "فراتر از خاطره" را خلق نمود.

موریاما هم که با تابلوی "کوزه و ظرف مسی دوران باستان" در این نمایشگاه شرکت کرده بود در پایان تاکید کرد: این نمایشگاه بسیار موفق برگزار شد و از دکتر حسین دیوسالار رایزن فرهنگی تشکر می کنیم که برای 8 هنرمند ژاپنی، این نمایشگاه را برپا نمودند.

نمایشگاه نقاشی "تبادلات فرهنگی ایران و ژاپن" برای اولین بار با حضور و نمایش بیش از 36 اثر هنری از ۸ شخصیت هنرمند و برجسته ژاپنی، علاقه مند به ایران و نمایش آثار آنان و از جمله خلق آثاری ویژه با موضوع جاذبه های گردشگری و فرهنگی با عنوان"ایران"، از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن ۱۲ تا ۱۷ تیر ۱۴۰۰ توسط رایزن فرهنگی و هنرمندان شرکت کننده افتتاح گردید و با توجه به اطلاع رسانی گسترده و انتشار پوستر و خبر برگزاری این برنامه در برخی مجلات معتبر از جمله مجله معتبر هنری "پنجره هنر"، مورد استقبال و بازدید تعداد زیادی از علاقه مندان و مخاطبان ژاپنی …