کد خبر: 66713

دور جدید مذاکرات چطور شروع شد؟

ورود به جزئیات برمبنای پیشنهاد ایران

باوجود تمامی رفتارهای مخرب ازسوی تروئیکای اروپایی در دور جدید گفت‌وگوها مطابق اظهارات حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان در پنجمین کنفرانس تاریخ روابط خارجی ایران، قرار است حول سندی جدید و مشترک مذاکرات از سر گرفته شود.

مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای 1+4 بعد از وقفه‌ای کوتاه به‌دلیل تعطیلات سال نو میلادی روز گذشته در وین از سرگرفته شد. این دور از گفت‌وگوها سومین تجربه از مذاکرات هسته‌ای تیم جدید ایران به سرپرستی علی باقری‌کنی نیز هست. در دو تجربه قبلی طی ماه گذشته، کشورهای تروئیکای اروپایی با اتخاذ رویکرد تخریبی سعی در ایجاد انحراف در مسیر گفت‌وگوها و فرسایشی شدن مذاکرات داشتند.

در همین راستا می‌توان به نقش مخرب فرانسه اشاره کرد. گویا در نوبت قبلی مذاکرات، نمایندگان فرانسه به‌دلیل شرکت در اجلاس وزرای خارجه گروه 7 در لیورپول، به‌مدت دو روز میز مذاکرات را ترک می‌کنند. در غیبت نمایندگان فرانسه طرف‌های مذاکره‌کننده تا حد قابل‌قبولی روی متن پیش‌نویس سومی به توافق می‌رسند. این توافق باعث پیشبرد مسیر مذاکرات می‌شد، اما نمایندگان فرانسه بعد از بازگشت به وین شروع به مخالفت با متن این پیش‌نویس می‌کنند تا مسیر مذاکرات دچار اختلال و فرسایشی شود.

علاوه‌بر این مورد در تحلیل آنچه در وین می‌گذرد می‌توان به بخشی از مصاحبه اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات هسته‌ای با شبکه پارس‌تودی نیز اشاره کرد. وی در این مصاحبه تیم مذاکره‌کننده ایرانی در وین را تیمی دارای جدیت خواند و پیرامون رویکرد تخریبی کشورهای تروئیکای اروپایی نیز اظهار داشت: «مواضع آنها تعجب‌آور است و انگار اولین‌بار است سر میز مذاکرات نشسته‌اند و گاهی‌ اوقات مواضعی نامعقول اتخاذ می‌کنند.»

حال باوجود تمامی این رفتارهای مخرب ازسوی تروئیکای اروپایی در دور جدید گفت‌وگوها مطابق اظهارات حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان در پنجمین کنفرانس تاریخ روابط خارجی ایران، قرار است حول سندی جدید و مشترک مذاکرات از سر گرفته شود. ایران در مذاکراتی که حول این سند جدید صورت خواهد گرفت، باتوجه به سابقه بدعهدی طرف‌های غربی در برجام راهبرد خود را تامین اهداف اقتصادی مشروع خود قرار داده است؛ اهدافی که امیرعبداللهیان برخی از مصادیق آن را روز گذشته ذکر کرد. مطابق آنچه وزیر خارجه کشورمان گفته است، ازجمله موضوعات در دستورکار ایران در مذاکرات جاری بحث تضمین و راستی‌آزمایی است. امیرعبداللهیان همچنین در این رابطه اظهار داشت: «در ذیل این واژه‌ها و موضوعات به نقطه‌ای برسیم که نفت ایران به آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت به‌صورت ارزی در حساب‌های بانکی ایران وارد شود و ما بتوانیم از همه مزایای اقتصادی که در برجام پیش‌بینی شده استفاده کنیم.»

در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید:

سیدمصطفی خوش‌چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «فرهیختگان» تشریح کرد
تقسیم‌وظیفه آمریکا و 3 کشور اروپایی برای بازی در نقش «پلیس بد»! (لینک)
 
عبدالرضا فرجی‌راد، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
سند مشترک مذاکرات را هموارتر می‌کند (لینک)

مرتبط ها