به گزارش «فرهیختگان» به نقل از وزارت بهداشت، ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت، در پاسخ به خبری مبنی بر افزایش ۳ هزار نفری ظرفیت جذب دانشجویان پزشکی، عنوان کرد: افزایش سالیانه ۳ هزار نفر (حدود ۴۰ درصد) ظرفیت پزشکی کشور، مغایر با بررسیهای کارشناسی وزارت بهداشت و تهدیدکننده سلامت مردم است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: مطالعات وزارت بهداشت نشان میدهد که بر اساس معیارهای داخلی و بین المللی، نیاز به پزشک خصوصاً پزشک متخصص در کشور وجود دارد، اما با توجه به امکانات موجود و اهمیت کیفیت آموزش در حوزه سلامت مردم این افزایش باید شیب ملایم و منطقی داشته باشد.
وی ادامه داد: افزایش دسترسی مردم به پزشک، فقط از طریق افزایش ظرفیت پزشکی محقق نمیشود؛ تا زمانیکه نظام سطح بندی و ارجاع با اولویت خدمات ارتقای سلامت و پیشگیری و فرآیند بومی گزینی پزشکان و نظام پرداخت عادلانه اصلاح نشود، حتی اگر ظرفیتها را چندبرابر کنیم، بازهم مشکل دسترسی به پزشک در مناطق محروم را خواهیم داشت.
باقری فرد تاکید کرد: اگر افزایش تعداد پزشکان مشکلگشا بود، مردم کشورهای همسایه از جمله عراق با وجود داشتن تعداد متخصصین بیشتر از ما، جهت درمان بیماریهای ساده و پیچیده به کشور ما سفر نمیکردند.
وی گفت: ظرفیت جذب دانشجوی پزشکی را باید عالمانه و هوشمندانه و با توجه زیرساختها و امکانات افزایش داد و همزمان آینده شغلی آنها را نیز تضمین کرد، در غیر این صورت ما پزشکان را با خونِ دل تربیت کرده و تحویل کشورهای همسایه و خارجی خواهیم داد.