کد خبر: 61658

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان:

حرکت مرکز بازرسی شروع ارزشمندی برای بررسی پیشرفت واحدها است

تجربه تفاهم‌نامه عملکردی و همچنین درکنار آن برنامه‌وبودجه دانشگاه باعث می‌شود روسای واحدها دائما خود را ارزیابی کنند و بسنجند که آیا در مسیر برنامه‌ای که اول کار برنامه‌ریزی کرده‌اند، حرکت کرده‌اند یا نه!

مدیریت عملکرد ازجمله موضوعاتی است که در دهه‌های اخیر به‌شدت موردتوجه مدیران سازمانی قرار گرفته است. این موضوع به‌عنوان یک راهکار نوین و با استفاده از ارتباطات دوسویه بین واحدهای صف و ستادی عمل کرده، خواسته‌ها و انتظارات سازمان و مقتضیات مجریان امر را جهت استفاده بهینه از همه امکانات و منابع درجهت تحقق اهداف سازمان مدنظر قرار می‌دهد و دستیابی به آن را تسریع و تضمین می‌کند.

در اولین تجربه اجرای ارزیابی سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی که در سال 1399 انجام گرفت، استان اصفهان موفق شد باتوجه به امتیاز کسب‌شده در مجموع شاخص‌ها، عملکرد بهتری را در راستای عمل به تعهدات خود داشته باشد.

پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان درمورد راه‌های رسیدن به این سطح از عملکرد و چگونگی برنامه‌ریزی به‌منظور ارتقای سطح عملکرد و بهبود آن گفت‌وگویی اختصاصی با دیده‌بان داشته که در ادامه می‌خوانید.

اولین تجربه ارزیابی عملکرد سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی با عقد تفاهم‌نامه عملکردی استان‌ها انجام گرفت. نظر شما درباره این حرکت چیست؟

تفاهم‌نامه عملکردی درجهت تلاش واحد‌های دانشگاهی در راستای برنامه‌های دانشگاه و ارزیابی و نظارت برای حرکت واحد‌های دانشگاهی بسیار موثر است. روزمرگی کارها و مشکلات متعدد گاهی درصورت نداشتن مدل حرکتی باعث می‌شود در مسیر اهداف و چشم‌اندازهای کلان فراموش شود. تجربه تفاهم‌نامه عملکردی و همچنین درکنار آن برنامه‌وبودجه دانشگاه باعث می‌شود روسای واحدها دائما خود را ارزیابی کنند و بسنجند که آیا در مسیر برنامه‌ای که اول کار برنامه‌ریزی کرده‌اند، حرکت کرده‌اند یا نه!

کیفیت شاخص‌های تعیین‌شده برای ارزیابی را در چه سطحی می‌بینید؟

اتکا باید به شاخص‌های بلندمدت دانشگاه مطابق برنامه راهبردی دانشگاه باشد که تاحدود خوبی این اتفاق افتاده و بعدا نیز براساس برنامه راهبردی کلان دانشگاه باید بیشتر تصحیح شود.

تا چه میزان دیدگاه‌ها و نظرات مدیران دانشگاه در این فرآیند موردتوجه قرار گرفت؟ شما کمکی در این حرکت داشتید؟

بله، در تعریف شاخص‌ها خصوصا در حوزه پژوهشی فناوری به همکاران مشورت دادم. به‌نظرم شاخص‌ها کاربردی و مطابق چشم‌انداز دانشگاه تعریف شده است. البته کم شدن شاخص‌های کمی و دقیق بودن مقادیر قابل‌ارزیابی بسیار مهم است.

تعهداتی که با مشورت و تأیید معاونت‌های تخصصی سازمان مرکزی از استان‌ها اخذ شده، ملاک مناسبی برای ارزیابی عملکرد سازمانی است؟

کار بسیار خوبی که اتفاق افتاده این است که نرم‌افزاری برای ارزیابی تعریف شده است و سلایق وارد سیستم ارزیابی نشده که این مساله در حصول نتایج دقیق‌تر بسیار خوب است. الان رتبه‌بندی‌های متعددی در دنیا وجود دارد، ولی تبدیل آن شاخص‌ها به شرایط بومی و مطابق نگاه‌ها و باورهای ملی بسیار مهم است که این اقدام مرکز بازرسی دانشگاه شروع بسیار ارزشمندی در رتبه‌بندی واحدها و ارزیابی پیشرفت واحدها در مسیر حرکت دانشگاه است. در رتبه‌بندی‌های جهانی نیز افراد معمولا دخالت ندارند و نرم‌افزار براساس داده‌های موجود رتبه‌بندی می‌کند که اینجا هم این اتفاق افتاده و از این جهت بسیار ارزشمند است.

مرتبط ها