حدیث ترابیان، دبیر فرهنگی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به توصیههایی که به رئیس جدید صداوسیما برای ایجاد عملکرد بهتر در این سازمان در سالهای پیش رو دارد، گفت: «یکی از موضوعات بسیار پررنگ در رسانههای کشور ما موضوع زن و خانواده است اما متاسفانه حداقل در این موضوع دست برتر با رسانههای غیررسمی است. منکر برخی کارهای خوب تلویزیونی نیستیم اما کیفیت و کمیت آن در قبال آنچه نیاز داریم بسیار پایین است. این ضعف موجب شده است که صداوسیما در موضوعات زن و خانواده از واقعیت جامعه عقب بماند، چه در حرکتهای مثبت و چه در حرکتهای منفی؛ اگر زنان ما در جمهوری اسلامی پیشرفت فکری، علمی و معنوی داشته باشند و صداوسیما نتواند این حرکت را به تصویر بکشد به معنای عقبماندگی است و اگر در مورد مسالهای مثل حجاب یا جایگاه زن در خانواده، تهاجمی صورت بگیرد و صداوسیما نتواند موضعی اثرگذار داشته باشد باز هم به معنای عقبماندگی است.»
وی افزود: «یکی از علل ضعف صداوسیما عدم برنامهریزی ویژه برای موضوع زن و خانواده است. یکی دیگر از کارهایی که در دوره ریاست جدید باید انجام شود توجه به بحث شفافیت است. این شفافیت را میتوان به دو بخش مالی و ساختاری تقسیم کرد که یکی از اهداف رئیس جدید سازمان باید شفافیت ساختاری باشد. براساس بند (ب) ماده ۳ قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد صداوسیما موظف است که متن قراردادها و معاملات را در پایگاه اطلاعرسانی وارد کند. به دلیل اینکه یک رسانه ملی بتواند دیدهبان شفافیت باشد موظف است که از قوانین شفافیت پیروی کند که ابتدائا اصلاح را باید از خودش شروع کند. وقتی شفافیت نباشد بسترسازی فساد انجام میشود. یکسری برنامهسازیهای انحصاری در دست افرادی قدرتمند ایجاد میشود. زمانی که رسانه ملی برای احقاق حقوق مردم فعالیت نکند، مردم برای احقاق حقوق خودشان به رسانههای بیگانه دیگر پناه میبرند و گاهی به نقدهای غیرمنصفانه میپردازند. این مساله میتواند آسیب جبرانناپذیری را نسبت به اعتقاد مردم به نظام وارد کند که طبیعتا مسبب آن محافظهکاری مسئولان رسانه ملی در انتقال اطلاعات به مردم و عدم وجود شفافیت است. امیدواریم مدیر جدید این شفافیت و آگاهیبخشی را افزایش بدهند.»
ترابیان تصریح کرد: «مساله دیگر این است که صداوسیما در این چند سال اخیر بحث سانسور را بسیار انجام داده و ما شاهد این بودیم که برخی برنامههایی که در جهت آگاهی مردم بوده است را متوقف و مناظرات و فضای گفتوگوی آزاد را محدود کردهاند. امیدواریم که در سالهای پیش رو این روند تغییر کند و گفتوگو و نقدهای آزادانه در صداوسیما بیشتر شود و اعتماد از دست رفته مردم به رسانه ملی دوباره بازگردد. این یکی از مهمترین وظایف مدیریت جدید است که اعتماد از دست رفته را به مردم بازگرداند و این مساله جز با باز گذاشتن فضای گفتوگو در صداوسیما فراهم نمیشود.»