کد خبر: 57325

محسن یزدی، مدیر شبکه مستند:

مستند تلویزیونی باید ‌شأن واقعی خود را پیدا کند

متاسفانه مستندهای تلویزیونی به‌عنوان شکل بی‌کیفیت مستند شناخته می‌شوند. البته گمان می‌کنم نسبت به گذشته اتفاقات بهتری رخ داده و اکنون مستندسازان درجه یک با گرایش‌های مختلف با تلویزیون و شبکه مستند کار می‌کنند.

مدیر شبکه مستند، صبح دیروز (سه‌شنبه، 22تیر) از پوستر پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند رونمایی کرد. او در این نشست خبری با اشاره به اینکه در شبکه مستند با مستندسازان درجه یک کشور کار می‌کنند، گفت: «مستندهای تلویزیونی به‌عنوان شکل بی‌کیفیت مستند شناخته می‌شوند. البته گمان می‌کنم نسبت به گذشته اتفاقات بهتری رخ داده و اکنون مستندسازان درجه یک با گرایش‌های مختلف با تلویزیون و شبکه مستند کار می‌کنند.»

به گزارش روابط عمومی شبکه مستند، نشست خبری پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند، صبح دیروز با حضور محسن یزدی، رئیس شبکه مستند و دبیر پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند برگزار شد.

در ابتدای این جلسه با رونمایی از پوستر پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند، این رویداد تلویزیونی رسما کار خود را آغاز کرد. پوستر این دوره از جشنواره توسط صابر شیخ‌رضایی طراحی شده است.

محسن یزدی، پس از رونمایی پوستر این دوره در سخنانی گفت: «تلویزیون خانه مستند است؛ این صحبت در سخنرانی‌ها و محافل تخصصی، زیاد مطرح می‌شود اما متاسفانه مستند تلویزیونی آن شأنی که باید داشته باشد را ندارد؛ در ایران فضاهای تبلیغاتی و دیده شدن اثر عمدتاً در اختیار مستندهای جشنواره‌ای است که انصافاً هم مستندهای خوب و درجه یکی در این حوزه داریم. متاسفانه مستندهای تلویزیونی به‌عنوان شکل بی‌کیفیت مستند شناخته می‌شوند. البته گمان می‌کنم نسبت به گذشته اتفاقات بهتری رخ داده و اکنون مستندسازان درجه یک با گرایش‌های مختلف با تلویزیون و شبکه مستند کار می‌کنند.»  وی اضافه کرد: «باید دقت داشت که بحث ما اشتراکات با حفظ خط قرمز منافع ملی است. ما اختلاف سلیقه‌ها را کنار گذاشته و اکنون با لیست بلندی از مستندسازان درجه یک کار می‌کنیم که باعث خوشحالی ماست. ما خط قرمز جز منافع ملی نداریم.»

محسن یزدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «معتقدم که تلویزیون چه به‌جهت تولید و چه به‌جهت پخش، رقیبی ندارد و با فاصله بالاتر از بقیه است. قدرت پخش و دیده شدن در تلویزیون بسیار بالاتر است و معتقدم که پلتفرم‌های دیگر این قدرت را به اندازه تلویزیون ندارند. در شبکه مستند دوست داریم که مستندسازان بیشتری با تلویزیون کار کنند. البته کرونا به تولید مستند لطمات زیادی زده است که امیدوارم با جلو رفتن شرایط، اوضاع بهتر شود.»  وی با اشاره به ساخت مستندهای حیات وحش ایرانی گفت: «گونه‌ای از مستند که پیش‌تر وجود نداشت را در تلویزیون احیا شد و آن هم حیات وحش ایران است. تلاش می‌کنیم این‌گونه از مستندسازی را گسترش بدهیم و بنده با مستندسازان حیات وحش ارتباط بیشتری خواهم گرفت. البته تولید این مستندها گران‌تر است. با این حال به‌نظر من تلویزیون در این زمینه پیشرو است؛ گونه دیگری از فیلم‌های مستند که مورد ظلم واقع شده، مستندهای آرشیوی است. در این زمینه پیگیری‌های بسیاری داشتیم و کارهای متعددی تولید شده که عمدتا مورد توجه قرار گرفته است. علاوه‌بر این، معتقدم که باید ساخت «مجموعه‌های» مستند را بیشتر مورد توجه قرار دهیم و در جشنواره سال آینده توجه ویژه‌‌تری به این موضوع خواهیم داشت.»

مدیر شبکه مستند با اشاره به برگزاری پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند گفت: «فراخوان جشنواره از خردادماه شروع شده و تا آخر تیرماه دریافت اثر خواهیم داشت، فعلا نمی‌توانیم تعداد آثار را اعلام کنیم؛ چراکه هنوز دریافت آثار ادامه دارد. آثار راه یافته در سه بخش فیلم، مستندنگاری و عکس است و برای فیلم‌های مستند حق پخش برای یک بار پخش پرداخت می‌کنیم. برهمین اساس، مستند کوتاه 2 میلیون، نیمه‌بلند ۴ میلیون و مستند بلند 7 میلیون تومان حق‌پخش دریافت می‌کنند. این رقم نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. علاوه‌بر این مبلغ جایزه‌ها را هم افزایش دادیم؛ بر این اساس مستند کوتاه 6 میلیون تومان، نیمه‌بلند ۱۵ میلیون و بلند ۲۰ میلیون تومان هدیه دریافت خواهند کرد.»

مرتبط ها