مریم عاقلی، روزنامه نگار: سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری بهدلیل اهمیت، اثرگذاری و فراگیریاش بر انتخابات شوراهای شهر و روستا سایه افکنده و آنها را کاملا به حاشیه برده است. در تهران و بسیاری از شهرها، اصولگرایان بدون جمعبندی خاصی همچنان درحال رایزنی با یکدیگر برای تکمیل لیست 21 نفره هستند، درحالیکه تاکنون 6 لیست منتسب به این جریان وجود دارد، آنها برای وحدت نهایی در تلاش هستند؛ در همین زمینه مرتضی طلایی، رئیس ستاد انتخابات شورای وحدت شهر تهران در گفتوگو با «فرهیختگان» به بیان آخرین اخبار پیرامون لیست شورای شهر اصولگرایان در تهران و اجماع شورای وحدت با شورای ائتلاف پرداخت.
زمان زیادی تا 28 خرداد و انتخابات شورای شهر باقی نمانده است و هنوز بین ائتلافهای انتخاباتی هیچ وحدتی شکل نگرفته است. قرار است چه اتفاقی بیفتد؟
درحال حاضر کماکان فعالیتهای شورای ائتلاف و شورای وحدت برای رسیدن به یک لیست واحد دنبال میشود و این تلاشها ادامه دارد، اما درعین حال امیدوار هستیم که به یک لیست واحد برای انتخابات شوراها برسیم. درواقع ما امید داریم هر دو مجموعه شورای ائتلاف و شورای وحدت که ساماندهی نیروهای فعال و کنشگر سیاسی اجتماعی را برعهده دارند، تلاش کنند به یک لیست واحد برسند تا ما شاهد یک مشارکت حداکثری و رسیدن به شورای شهر کاری، پاکدست، خوشنام، متخصص، کارآمد و شجاع باشیم که بتوانند درخدمت به مردم موفق عمل کنند.
انتظار رسیدن به یک لیست مشترک است
رایزنی شورای وحدت با شورای ائتلاف برای تدوین لیست نهایی به کجا رسید؟ آیا اخیرا جلسه جمعبندی داشتهاید؟
این موضوع نکتهای است که باید دوستان شورای عالی وحدت پاسخ دهند، اما بنده بهعنوان کسی که در یکی از این مجموعهها فعالیت میکنم، باید بگویم خواست نیروهای فعال و کنشگران سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، ائتلاف است؛ ما که با مردم درارتباط هستیم میدانیم، انتظار افکار عمومی و کنشگران فعال از شورای ائتلاف و شورای وحدت رسیدن به یک لیست مشترک است.
لیستهای منتشرشده صرفا گمانهزنی است
درخصوص رایزنی و ائتلاف با سایر احزاب و گروههای سیاسی چطور؟ چون درحال حاضر بهنظر میرسد اصولگرایان حدود ۶ لیست برای شوراها داشتهاند. بهنظر شما این تعدد لیست ناشی از چیست؟
لیستهای منتشرشده صرفا گمانهزنی است و اصلی نیست، درواقع گروهها و افراد، خودشان لیستهایی را تهیه میکنند و دست به مذاکره میزنند. از این رو هیچکدام از لیستهای فعلی منتسب به دو جریان اصلی شورای ائتلاف و شورای وحدت نیست و بیشتر گمانهزنیهایی است که توسط گروهها و افراد انجام میشود.
مردان در تراز شهرداری
احتمالا در لیستهای امسال، مساله انتخاب شهردار مهمتر از دورههای گذشته باشد. شورای وحدت چه گزینهای را برای دوره بعدی شهرداری تهران مناسب میداند؟ افرادی همچون سعید محمد یا رستم قاسمی که از انتخابات ریاستجمهوری کنارهگیری کردهاند، میتوانند جزء گزینههای مطرح شما باشند؟
درباره شهردار آینده تهران و گزینههایی که وجود دارد باید بگویم بهنظرم از جمله عزیزانی که برای ریاستجمهوری ثبتنام کردند، افراد شایسته و خوبی همچون سعید محمد، رستم قاسمی، حسین دهقان یا مهرداد بذرپاش میتوانند در تراز شهرداری تهران ایفای نقش کنند.
لیست ۲۱ نفره نهایی شورای وحدت و شورای ائتلاف چه زمانی تکمیل و اعلام خواهد شد؟
من احتمال میدهم که لیست در نیمه دوم خرداد منتشر خواهد شد.
یکی از خبرهای فعلی درباره اصولگرایان نقشآفرینی فرزند ارشد قالیباف برای ایجاد ترکیب شورای ائتلاف بهنفع یاران قالیباف است که برخی این نکته را از دلایل دلخوری فعلی برخی اعضا میدانند، نظر شما در این خصوص چیست و چقدر این خبر صحت دارد؟ یا بهنوعی خبرسازی است؟
بهنظر من این موضوع خبرسازی است. البته من اطلاع دقیق ندارم اما احساس میکنم این نکته یک خبرسازی است. بهنظر من همه دلسوزان، ما، مردم شهر و حتی عزیزان ما در شهرداری تهران که سرنوشت آنها در گروی انتخابات شورای شهر تهران است، باید تلاش کنیم که یک انتخابات پرشور برگزار کنیم و بتوانیم درعین حال افراد موفقی را انتخاب کنیم.
درحال حاضر بیش از 2 هزار نفر خود را برای شورای شهر معرفی کردهاند که از این بین، انتخاب ۲۱ نفر آنها کار سختی است، از اینرو به همان اندازه که برای یک بازی ۹۰ دقیقهای وقت میگذاریم، باید برای بررسی افرادی که خود را برای انتخابات شورای شهر نیز معرفی کردهاند، وقت بگذاریم و ببینیم چه کسانی حضورشان در شورای شهر بهنفع مردم و شهرداری است. از این رو چنین روندی به برگزاری یک انتخابات پرشور، خوب و نتیجهبخش درجهت خدمت به مردم و آبادانی شهر کمک میکند.