محمدجواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام طی یادداشتی در «فرهیختگان» در مخالفت با طرح بانکداری مرکزی مجلس نوشت: «تلاش طراحان محترم این طرح بهمنظور بازاندیشی در باب برخی ساختارهای معیوب حاکم بر نظام پولی و بانکی کشور قابلتقدیر است اما طرح موجود کاستیهای فاحش و فراوانی دارد که ذیل چهار محور به آنها اشاره میشود:
«1- در قانون فعلی در بخش اهداف، بانک مرکزی مسئول تنظیم و اجرای سیاستهای پولی و اعتباری براساس سیاست کلی اقتصادی کشور (در شرایط فعلی سیاست کلی اقتصاد مقاومتی) بوده و هدف بانک مرکزی حفظ ارزش پول و موازنه پرداختها و تسهیل مبادلات بازرگانی و کمک به رشد اقتصادی کشور تعیین شده که اهداف مترقی و جامعی محسوب میشوند و لذا تقلیل آنها و رها شدن از سیاست کلی اقتصاد کشور فاقد توجیه منطقی و نسخ بلامرجح است.
2- در بخش ساختار بانک مرکزی، مجمع عمومی بانک مرکزی که رئیسجمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی و یک وزیر دیگر به انتخاب هیاتوزیران بهعنوان نمایندگان سهام دولت هستند، کلا حذف شده (مالکیت دولت بر بانک مرکزی نادیده گرفته شده است) و عملکرد بانک مرکزی به هیاتی تحتعنوان هیاتعالی که متشکل از افراد حقیقی و رئیسکل و قائممقام و معاون بانک مرکزی هستند، سپرده شده است.
اعضای هیاتعالی پیشنهادی نظیر الگوی فدرالرزرو آمریکا بهصورت دورهای تغییر پیدا میکنند. جایگاه رئیسکل بانک مرکزی نیز به مجری اوامر هیاتعالی تنزل پیدا کرده است.
3- در طرح پیشنهادی اشخاص حقیقی که بدوا منتخبان رئیسجمهور وقت یا قبلی هستند، بهصورت تماموقت در بانک مرکزی خدمت میکنند و با اختیارات فراوان عملا بانک مرکزی را اداره میکنند. بدینترتیب هیاتعالی علیرغم اختیارات وسیع پاسخگوی هیچ مقام و رکنی در مجموعه حاکمیت نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.» ایروانی البته 13 ایراد در سه محور متفاوت به طرح دارد که در این قسمت تنها به 3 مورد از محور دوم تحتعنوان اشکالات کلیدی طرح پیشنهادی اشاره شد.