کد خبر: 51084

قنادباشی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

رفتارهای کره علیه ایران در قالب یک مستعمره آمریکا قابل‌تحلیل است

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: عدم استقلال کشورهایی همچون کره به انواع مختلف نمود پیدا می‌کند؛ کره‌جنوبی از ابتدا که از کره‌شمالی جدا شد و آن جنگ‌ها اتفاق افتاد، تبدیل به یک مستعمره غیررسمی آمریکا شد و تصمیماتی که سئول می‌گیرد تصمیماتی است که واشنگتن‌‌ اتخاذ می‌کند، حتی در مسائل داخلی خود نیز این‌چنین رفتار می‌کنند.

  به گزارش «فرهیختگان»، جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به تحلیل رفتار کره در قبال ایران و بلوکه کردن اموال کشورمان پس از چندین ماه پرداخت.

تحلیل شما درخصوص رفتار کره تحت‌تاثیر آمریکا با ایران، چیست؟ چراکه کره‌ای‌ها گمان می‌کردند با روی کار آمدن بایدن شرایط برای آنها تسهیل می‌شود اما همچنان پولی که باید به ایران پس می‌دادند را پرداخت نکرده‌اند، این موضوعات چه مشکلاتی را ایجاد کرده است؟

متاسفانه عدم استقلال کشورهایی همچون کره به انواع مختلف نمود پیدا می‌کند؛ کره‌جنوبی از ابتدا که از کره‌شمالی جدا شد و آن جنگ‌ها اتفاق افتاد، تبدیل به یک مستعمره غیررسمی آمریکا شد و تصمیماتی که سئول می‌گیرد تصمیماتی است که واشنگتن‌‌ اتخاذ می‌کند، حتی در مسائل داخلی خود نیز این‌چنین رفتار می‌کنند.

 کره یک واحد سیاسی مستقل تعریف نمی‌شود

شرکت‌های آمریکایی در کره نقش بزرگی در اداره امور و اجرای اقدامات اقتصادی دارند، لذا این تصور که کره یک واحد سیاسی مستقل است، تعجب‌آور است، درحالی‌که فلسفه وجودی برخی دولت‌های وابسته حفظ منافع آمریکاست و تا زمانی که منافع آمریکا را حفظ کنند در راس قدرت هستند و وقتی این امر را انجام ندهند زمینه سقوط آنها فراهم می‌شود. شجاعت، استقلال شخصیت و اعتمادبه‌نفسی که معمولا انتظار داریم در چنین کشورهایی باشد، در کشورهایی همچون کره وجود ندارد، لذا افراد ضعیف‌النفس در کشورهای تحت‌تسلط آمریکا روی کار می‌آیند که با تبلیغات و حمایت آمریکا همسو باشند، بنابراین این امر از سوی کره طبیعی بود.

ایران باید چگونه در‌مقابل کره رفتار کند؟

 ایران اهرم‌های زیادی دارد تا کره یا آمریکا را وادار کند که دست از سیاست‌های خود بردارند. البته درحال‌حاضر بایدن دچار مشکلات زیادی است و آمریکا در دوره ترامپ و در گذر حوادث در جهان وجهه ضعیفی پیدا کرده و کره در رویکردی غلط به آمریکایی متکی است که به‌سرعت درحال ضعیف‌شدن است.

 اشتباه کره این است که به آمریکایی که فروپاشی آن کلید خورده، متکی است

کمااینکه عربستان و رژیم‌صهیونیستی این اشتباه را انجام دادند و تصور می‌کردند می‌توانند به قدرت ترامپ و آمریکا متکی باشند ولی آمریکا نه صرفا طبق تحلیل ایرانی‌ها بلکه طبق تحلیل آمریکایی‌ها رو به افول است و فروپاشی آن کلید خورده. این امر سبب می‌شود کره در آینده بسیار ضرر کند و مهم این است که هرچه زودتر متوجه ضعف روزافزون و قرار گرفتن آمریکا در سراشیبی شود و از مواضع خود بازگردد.

با توجه به این توضیحات، ایران باید با کره چطور رفتار کند و چه رفتاری داشته باشد که کره وادار شود بدهی ایران را پس دهد؟

دیپلماسی در هر جایی متکی به قدرت و توانمندی‌های نظامی، اقتصادی، سیاسی و رای ملت‌هاست. اگر دیپلماسی ما جدا از توانمندی‌های اقتصادی و نظامی عمل کند مسلما ضعیف است و عقبه‌ای که دیپلماسی ما را قدرتمند می‌کند، لحاظ کردن عقبه بسیار قدرتمندی است که وجود دارد.  ممکن است این روند به طول بینجامد ولی نتیجه چنین دیپلماسی‌ای که متکی به توانمندی‌های سیاسی و نظامی و اقتصادی و انسجام و اتخاذ مواضع واحد است، افتخارآمیز خواهد بود.  همه مشکل ما این است که دیپلماسی ما بخواهد بدون درنظر گرفتن عقبه قدرتمندی که دارد به‌عنوان نیروی ضعیف عمل کند، درحالی‌که طبیعتا بین قدرت‌های بزرگ هم این مشکلات پیش می‌آید. کمااینکه چین و آمریکا هم قدرت‌های بزرگی هستند ولی در مواردی گرو‌کشی‌هایی پیش می‌آید و این امر غیرطبیعی نیست.

مهم نیست که این امر چقدر به طول انجامیده، بلکه مهم این است که در موضع قدرتمندتر شدن قرار داریم.

مواضع کره برای آینده اقتصادی آنها در غرب آسیا زیان‌آور است

 مواضع ما حق و مواضع آنها ناحق است و این برای آینده کره که می‌خواهد در منطقه ما کارهای اقتصادی انجام دهد و بازارهایی در عراق و... داشته باشد، زیان‌آور است.لذا آنها زمان را از دست می‌دهند و ما فرصت کسب می‌کنیم و این بسیار مهم است و هرچه زمان بگذرد اگر حل نشود این به معنی ضعف ما نیست.

 

مرتبط ها