کد خبر: 50839

سخنگوی حزب اصلاح‌طلب مجمع ایثارگران:

اصلاح‌طلبان دیگر سراغ کاندیدای نیابتی نمی‌روند

باید کوتاهی‌های روحانی را صادقانه با مردم در میان بگذاریم

میرزایی‌نکو گفت: تاکنون همه دوستان اتفاق‌نظر دارند فردی که انتخاب می‌شود حتما در اردوگاه اصلاح‌طلبی باشد و از کاندیداهای نیابتی استفاده نکنیم.

  به گزارش «فرهیختگان»، قاسم میرزایی‌نکو، فعال سیاسی و سخنگوی حزب اصلاح‌طلب مجمع ایثارگران است که در گفت‌وگو با «فرهیختگان»، به تحلیل شرایط اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات 1400 پرداخته و در ادامه مشروح آن را ملاحظه می‌کنید.

با توجه به اینکه فعالیت‌های انتخاباتی احزاب شروع شده است، درباره سازوکار جدید اصلاح‌طلبان برای انتخابات 1400 که مبتنی‌بر نهاد اجماع‌ساز است، توضیح دهید که این فعالیت‌ها به کجا رسید؟

مجموعه اصلاح‌طلبان شورای هماهنگی که احزاب اصلاح‌طلب عضو آن هستند، تصمیم گرفتند شورایی به نام «اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان» تشکیل دهند و این شورا قرار است با راهبردها، استراتژی و برنامه‌ریزی‌هایی که در آن صورت گرفته، پیش برود. این اجماع 32 حزب و چند نفر هم شخصیت حقیقی دارد که قرار است آنها نیز به‌زودی انتخاب و اضافه شوند؛ درواقع این مجموعه قرار است برنامه‌ریزی برای مسائل انتخابات را پیش ببرد اما درعین‌حال برای این امر سه شرط مهم دارد.  اولین مورد این است که دوستان تصمیم گرفتند از مردم جلوتر نروند و واقعا اگر مردم میلی به انتخابات ندارند، کاسه داغ‌تر از آش نشوند.

 سازوکار جدید باید همه سلیقه‌ها را دور یکدیگر جمع کند

نکته دوم بحث اجماع اصلاح‌طلبان در بین خودشان است که با توجه به شرایط و وضعیتی که ناظر به انتخابات به وجود می‌آید، مجموعه اصلاح‌طلبان باید به یک سازوکار منطقی که همه سلیقه‌ها را دور یکدیگر جمع کند و رای کامل همه در آن لحاظ شود، برسند و این یکی از پارامترهای مهم قابل‌توجه است. مورد سوم نیز چگونگی نقش افراد حاکمیتی در رابطه با انتخابات است؛ به نظر می‌رسد دوستان هنوز می‌خواهند قیچی سانسور و ردصلاحیت‌های فله‌ای و همین‌طور نظارت استصوابی را ادامه دهند که هریک از اینها نشان‌دهنده این است که چگونه مسائل در این زمینه می‌تواند جلو برود و نتیجه گرفته شود.

برخی افراد از شخص‌محوری پررنگ و حضور خاص برخی احزاب در تصمیم‌سازی‌های جریان اصلاح‌طلب انتقاد داشته‌اند؛ درخصوص نقش چهره‌های حقیقی و غیرحزبی که عمدتا ممکن است از نزدیکان خاتمی باشند، ارزیابی شما چیست؟

 این افراد هنوز انتخاب نشده‌اند و باید انتخاب شوند و بعد درباره آن صحبت کنیم.

 نامزد ما حتما از اردوگاه اصلاح‌طلبی است و دیگر سراغ کاندیدای نیابتی نمی‌رویم

برخی معتقدند طیفی از اصلاح‌طلبان و مخصوصا طیف کارگزاران در انتخابات 1400 به‌سمت لاریجانی می‌روند. چقدر این افراد مثل روحانی در سال 92 موردتوجه اصلاح‌طلبان هستند؟

تاکنون همه دوستان اتفاق‌نظر دارند فردی که انتخاب می‌شود حتما در اردوگاه اصلاح‌طلبی باشد و از کاندیداهای نیابتی استفاده نکنیم.

درباره عارف و جهانگیری ارزیابی‌ها چگونه است؟

این افراد در اردوگاه اصلاح‌طلبان هستند و باید بررسی کرد که بعدا اقبال همه به‌سمت این افراد است یا خیر.

درمورد آنها صحبتی شده است؟

خیر.

به نظر می‌رسد چالش بزرگ اصلاح‌طلبان، کارنامه دولت فعلی است که از آن حمایت کردند و این امر موجب آشفتگی در تصمیم‌گیری شده است. به نظر شما مواجهه اصلاح‌طلبان با این انسداد چه خواهد بود؟

به نظر من اگر با مردم صادقانه صحبت کنند، حتما مردم سوار قطار اردوگاه اصولگرایان نخواهند شد. سابقه نشان داده است اگر کسی از قطار اصلاح‌طلبی پایین بیاید حتما سوار قطار اصولگرایان نمی‌شود و این مطلبی است که باید اصلاح‌طلبان با مردم صادقانه در میان بگذارند و مطالب را عنوان کنند.

 باید کم‌کاری و عمل نکردن روحانی به وعده‌ها را صادقانه با مردم در میان بگذاریم

بالاخره مواجهه اصلاح‌طلبان با این دولت به چه شکلی است؟

این دولت کوتاهی‌هایی داشته و اصلاح‌طلبان نیز تمام‌قد درموقع انتخابات از این دولت حمایت کردند تا بر سر کار بیاید، اما روحانی به وعده‌ها و مسائلی که داشته، عمل نکرده است. ازاین‌رو این نکات را می‌توان با مردم به‌خوبی درمیان گذاشت. ضمن اینکه به هرحال این اشتباه را که فردی که اصلاح‌طلب نبوده و داعیه اصلاح‌طلبی نداشته، انتخاب کنند، بهتر از وضع فعلی نمی‌شود و ‌‌عینا این شرایط برای لاریجانی هم به وجود می‌آید.

بنابراین برای جلوگیری از این اشتباهات است که باید سمت‌وسویی که اصلاح‌طلبان انتخاب می‌کنند حتما اصلاح‌طلبی خالص باشد.

مرتبط ها