کد خبر: 50317

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

طرح مقابله با تروریسم و مجازات جاسوسان در دستورکار کمیسیون امنیت ملی است

زهره الهیان گفت:ما در سالگرد شهادت سردار سلیمانی که تقریبا مصادف با چهلم شهید فخری‌زاده بود، دو طرح در مجلس مطرح کردیم که هر دو طرح توسط اعضای کمیسیون امنیت ملی دنبال شد و امضای نمایندگان را با خود به‌همراه داشت.

  به گزارش «فرهیختگان»، زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» ضمن بررسی ابعاد ترور دانشمندان هسته‌ای به تحلیل چرایی تمرکز دشمن روی دانشمندان هسته‌ای پرداخت که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.
 
با توجه به اینکه در آستانه شهادت دکتر علیمحمدی، شهید هسته‌ای هستیم و امسال نیز شهادت شهید فخری‌زاده را پشت‌سر گذاشته‌ایم، تحلیل شما از چرایی ترور دانشمندان هسته‌ای کشور چیست؟

ما درحالی چهلمین روز شهادت فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای کشور را پشت‌سر گذاشتیم که اکنون در سالگرد شهادت علیمحمدی قرار داریم، درواقع تعدد ترور دانشمندان ما نشان از اوج استیصال، ذلت و زبونی دشمنان ما دارد، چراکه آنها در جنگ و مقابله با ملت ایران به زانو درآمدند و امروز برای جبران شکست خود به ترور دانشمندان هسته‌ای، مبارزه و مقابله با علم و دانش در ایران روی آورده‌اند. قطعا این نوع اقدامات و ترورهای آنها باعث رویش‌های جدیدی خواهد شد و دانشمندان جوان دیگری مصمم به ادامه راه شهدای هسته‌ای خواهند توانست در آینده صنعت هسته‌ای ما را احیا کنند و پیشبرد علم و دانش در این حوزه را تسریع بخشند.

   ترورهای کور بیشتر باعث احیای گفتمان جهاد علمی در کشور خواهد شد

بنابراین این نوع اقدامات کور بیشتر باعث احیای گفتمان جهاد علمی در کشور خواهد شد و نام و یاد شهدای هسته‌ای را بیش از پیش در اذهان زنده خواهد کرد، لذا این نوع اقدامات محکوم به شکست است و قاعدتا ملت ایران را بیش از گذشته نسبت به استکبار جهانی، آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل منزجر و راه مقاومت در مسیر علمی را هموار خواهد کرد.

 جدی‌تر شدن تسلط ایران بر فضای علمی و آکادمیک موجب نگرانی و ترور دانشمندان هسته‌ای شده است

از سال 88 تاکنون دانشمندان هسته‌ای کشورمان به یک شکل در خیابان‌های تهران ترور می‌شوند، چرا تمرکز دشمن صرفا روی دانشمندان هسته‌ای است؟

دشمن قطعا نگران پیشرفت علم در ایران است، چراکه ایران در تولید علم در برخی رشته‌ها از سرآمدان جهان محسوب می‌شود و برخی دانشمندان ما نیز در رتبه بالایی از رنکینگ جهانی قرار دارند، لذا آنها نگران هستند با این روند تولید علم توفیقات ما در تسلط بر فضای علمی و آکادمیک جدی‌تر شود و به‌نوعی این امر باعث وحشت و هراس دشمنان شده است.

 راهگشا بودن انرژی هسته‌ای در حوزه درمان، پزشکی و کشاورزی

البته به‌طور خاص موضوع هسته‌ای مدنظر دشمنان ماست، چراکه درصورت پیشبرد اهداف هسته‌ای ما به فناوری‌هایی دست می‌یابیم که در حوزه‌های مختلف ازجمله انرژی، درمان، پزشکی، کشاورزی و سایر زمینه‌ها می‌تواند برای کشور راهگشا باشد و ازاین‌رو آنها به‌دنبال حذف دانشمندان ما در این زمینه‌ها هستند.

 مقابله با تروریسم و مجازات جاسوسان در دستورکار کمیسیون امنیت ملی

با توجه به اینکه ترور دانشمندان ما به یک عرف برای دشمن تبدیل شده، پرونده خاصی در زمینه صیانت از جان دانشمندان هسته‌ای وجود دارد؟ به‌ویژه اینکه بعد از شهادت فخری‌زاده به نظر می‌رسد این موضوع به‌صورت جدی‌تری مطرح است.

ما در سالگرد شهادت سردار سلیمانی که تقریبا مصادف با چهلم شهید فخری‌زاده بود، دو طرح در مجلس مطرح کردیم که هر دو طرح توسط اعضای کمیسیون امنیت ملی دنبال شد و امضای نمایندگان را با خود به‌همراه داشت.

این دو طرح در باب مقابله با تروریسم و همچنین مجازات جاسوسان در این حوزه است که تا حدی می‌تواند ظرفیت‌های حقوقی را ایجاد کند تا در این زمینه ما خسارات کمتری داشته باشیم و بتوانیم حفظ جان دانشمندان و هموطنان را در ارتباط با اقدامات تروریستی تامین کنیم.

مرتبط ها