کد خبر: 48668

سیدمحمود نبویان در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

دولت طرح مجلس را مخل مذاکره با بایدن می‌داند

متأسفانه دوباره می‌خواهند با بایدن مذاکره کنند و طرح مجلس، کارشان را خراب می‌کند. البته مشخص نیست دولت می‌خواهد چه امتیازی بدهد اما ملت عزیز باید به اقدامات آنها توجه کنند.

به گزارش «فرهیختگان»، سیدمحمود نبویان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به تحلیل چرایی مخالفت دولت با طرح اخیر مجلس درباره توقف اجرای پروتکل‌های الحاقی پرداخت که مشروح این گفت‌وگو در ادامه می‌آید.

با توجه به اینکه طرح مجلس درباره لغو اجرای پروتکل الحاقی دست دولت را در مذاکرات پر کرده و در موضع بالا قرار می‌دهد، چرا با این طرح مخالفت می‌کنند؟

 به‌نظر من اول باید از خود دولت این سوال را پرسید اما بنده فکر می‌کنم آنها درحال حاضر می‌خواهند دوباره بروند و مذاکره کنند.

  طرح مجلس برای توقف اجرای پروتکل الحاقی کار دولت برای مذاکره با بایدن را خراب می‌کند

یعنی متأسفانه دوباره می‌خواهند با بایدن مذاکره کنند و این طرح، کارشان را خراب می‌کند. البته مشخص نیست دولت می‌خواهد چه امتیازی بدهد اما ملت عزیز باید به اقدامات آنها توجه کنند.

درباره موشکی و منطقه مذاکره می‌کنند؟

آنها دوباره می‌روند و درباره سه چیز دیگر مذاکره می‌کنند، یکی در برجام، همانطور که می‌دانید بخشی از محدودیت‌های برجام ابدی نیست و تا 25 سال است لذا می‌روند که بیشترش کنند.
نکته دوم منطقه و سوم موضوع موشکی است؛ موضوع منطقه بسیار خطرناک است، من یک مثال میزنم، چرا کشتی‌ها و ناوهای آمریکا در خلیج‌فارس است؟ این معنایش این است که اگر الان بخواهند ایران را بزنند، به‌راحتی مردم ما را می‌زنند اما ما نمی‌توانیم مردم آمریکا را بزنیم؛ بنابراین هنر این است که شما عمق استراتژی خود را در خانه دشمن ببرید.

  از دست دادن منطقه آغاز مقدمه مذاکرات موشکی خواهد بود

درحال حاضر عمق استراتژیک ایران مرزهای خودمان نیست بلکه ما در مرزهای سوریه و عراق یا یمن درحال جنگ هستیم، لذا اگر منطقه را از دست بدهیم، در مرز خودمان محدود می‌شویم و این مقدمه، مذاکره موشکی هم خواهد بود.  درواقع آنها می‌خواهند موشک را هم از ما بگیرند و در آن صورت محدود خواهیم شد و در چنین شرایطی به‌راحتی ایران را خواهند زد؛ درست مانند عراق در دوران صدام.

یعنی به طرف مقابل بیش از مجلس اعتماد دارند، درست است؟  

می‌خواهند یک وقتی آنها ناراحت نشوند، درواقع آنها اینقدر به آن طرف اعتماد دارند، اینطور است که انشاءالله ناشی از سادگیشان باشد.

  دلیل مخالفت روحانی با سه فوریت اجرای پروتکل الحاقی مداخله مجلس وقت بود

روحانی در کتاب خاطرات خود گفته بود من مخالف تصویب سه‌‌فوریت اجرای پروتکل‌های الحاقی در زمان اصلاحات بودم، درحال حاضر چرا 180 درجه تغییر موضع داده‌اند؟

آنها می‌خواستند برای اجرای آن طرح، سه‌فوریتی بیاورند که آقای روحانی در آن زمان گفت مجلس مداخله می‌کند، درواقع می‌گفت روند جوری باشد که من در مذاکرات به آن برسم، حتی خودش هم دسترسی می‌دهد؛ درواقع بدون اینکه مجلس طرح بیاورد، خودش می‌رود آن را امضا می‌کند و آقای صالحی را برای اجرا می‌فرستد.اما درباره این نوع برخورد متشتت باید دلیل آن را از خودشان بپرسید.

 
 
 
 

مرتبط ها