کد خبر: 48661

مطالبه تشکل‌های دانشجویی از مسئولان

بازتولید امنیت‌ملی در گرو خروج از انفعال

در این گزارش به سراغ برخی از تشکل‌های دانشجویی رفتیم تا برایمان از تاثیر شهادت دانشمندان هسته‌ای در ابعاد سیاسی و علمی بگویند.

به گزارش «فرهیختگان»، چند ساعتی به اذان مغرب جمعه مانده بود که خبری در فضای مجازی دست‌به‌دست ‌شد و کانال‌های مختلف خبر از ترور «محسن فخری‌زاده» می‌دادند؛ دانشمندی که تا پیش از شهادت برای ما ناشناس بود و این بار هم تروریست‌های وابسته به رژیم‌صهیونیستی یکی دیگر از دانشمندان هسته‌ای کشور را در قلب پایتخت هدف حمله قرار داده بودند. شهید فخری‌زاده ازجمله فعالان عرصه هسته‌ای کشور به‌شمار می‌رفت که به او لقب پدر هسته‌ای را داده بودند و در روز جمعه 7 آذرماه در آبسرد تهران و در کنار قله دماوند به جمع شهدای هسته‌ای پیوست. دانشمندی که نه‌تنها فعالیت‌های علمی‌اش برای کشور بی‌مثال بود، بلکه ریاست سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی وزارت دفاع کشور را هم برعهده داشت، فردی علمی که هر‌چند در زمان حیاتش چندان برای مردم شناخته‌شده نبود، اما فعالیت‌هایش برای آن سوی مرزها غیرقابل تحمل بود و به گفته مسئولان امنیتی بعد از گذشت دو دهه تهدید درنهایت کشور به سوگ این فرزند غیورش نشست.

از همان روز اول شهادت شهید فخری‌زاده، تحلیل‌های مختلفی پیرامون چرایی شهادت او و همچنین نحوه برخورد کشور با آمران این حادثه شوم منتشر شده و می‌شود؛ اتفاقی که بسیاری از فعالان سیاسی آن را به شرایط فعلی منطقه و انتخابات آمریکا ربط می‌دهند؛ اما آنچه واضح است اینکه حذف فیزیکی دانشمندان هسته‌ای کشور تنها به این شهید ختم نشده و سال‌هاست که دشمنان برای متوقف کردن قطار هسته‌ای کشور دست به ترورهای سازمان‌یافته زده‌اند تا بتوانند به‌زعم خود این قطار را متوقف کنند. از طرف دیگر تشکل‌های دانشجویی از همان ساعات اولیه شهادت این دانشمند اقدام به برگزاری تحصن مقابل نهادهای مختلف ازجمله شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی و همچنین صدور بیانیه‌های مختلف کردند تا نشان دهند این قبیل حوادث تروریستی تاثیری در اراده نسل جوان و دانشمندان هسته‌ای آینده کشور نخواهد داشت.

جمعی از اساتید، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های کشور با راه‌اندازی پویش میثاق فاخر و صدور بیانیه‌ای بار دیگر به تداوم راه شهدای هسته‌ای توسط جامعه آکادمیک کشور تاکید کردند که در بخشی از این بیانیه این‌طور آمده است: «سنگ‌اندازی‌ها و آتش افروزی‌های دشمنان قسم‌خورده این سرزمین نه‌تنها خللی در عزم و اراده‌ ما برای پیشرفت در این عرصه‌ها ایجاد نمی‌کند، بلکه عزم ما را برای دستیابی به حقوق قطعی و مسلم خود در علوم مختلف راسخ‌تر خواهد کرد. بی‌شک دانشمندان ایران سرافراز، پیشرفت‌های بزرگ و دستاوردهای غرورانگیز خود را در عرصه‌های مختلف به رخ دشمنان زبون خواهند کشید و راه دانشمندان شهیدمان همچون علی‌محمدی، شهریاری، رضایی‌نژاد، احمدی‌روشن و فخری‌زاده را تا اهتزاز پرچم کشورمان، بر قله‌های رفیع علم ادامه خواهند داد.»

در این گزارش به سراغ برخی از تشکل‌های دانشجویی رفتیم تا برایمان از تاثیر شهادت این دانشمندان در ابعاد سیاسی و علمی بگویند.

مهدی خطیب‌دماوندی، مسئول سیاسی بسیج دانشگاه شهید بهشتی:

پاسخ ندادن به ترور شهید فخری‌زاده باعث دلزدگی جامعه علمی کشور می‌شود (لینک)

 

توحید تقی‌زاده، دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان:

تا زمانی که انتقام سختی گرفته نشود مغزهای متفکر کشور را یکی‌یکی از دست می‌دهیم (لینک)

 

عباسعلی خوانساری، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی:

باید برخورد محکمی با حادثه ترور شهید فخری‌زاده صورت بگیرد  (لینک)

 

علی بزرگخو، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت:

کلید اصلی واکنش متقابل به ترور شهید فخری‌زاده در حوزه سیاسی است (لینک)

* نویسنده: زهرا رمضانی، روزنامه‌نگار

مرتبط ها