کد خبر: 46406

90 دقیقه جدال، دعوا، توهین، پرخاش، عصبانیت و بی برنامگی

بازنده مناظره اول انتخابات آمریکا که بود؟

فارغ از این که ستادهای انتخاباتی جمهوریخواهان و دموکرات ها هر یک، دیگری را بازنده مناظره نخست معرفی می کنند، بازنده اصلی در این دعواهای بی سابقه، مردم امریکا هستند که با فقر، بیکاری، بیماری و خشونت های لجام گسیخته دست و پنجه نرم می کنند

به گزارش «فرهیختگان»، امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل بین‌الملل در تحلیل مناظره ترامپ-بایدن نوشت: 90 دقیقه جدال، دعوا، توهین، پرخاش، عصبانیت و بی برنامگی؛ ماحصل نخستین رویارویی نامزدهای دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در قالب مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری 2020 امریکا بود.در این مناظره که به لحاظ بی اخلاقی در تاریخ امریکا کم سابقه توصیف شده است، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی و جو بایدن، معاون رئیس جمهوری پیشین حملات لفظی تندی را علیه یکدیگر به کار گرفتند و طرفین را به دروغگویی، بی اخلاقی، نژادپرستی و وابستگی به خارج متهم کردند.

مناظره ای که قرار بود بر معرفی سوابق کاری نامزدها و راهکارهای آنان برای مواجه با مشکلاتی همچون بیماری ناشی از ویروس کرونا، بیکاری، امنیت، انرژی و محیط زیست متمرکز باشد، در نهایت به جنگ سیاسی کم سابقه ای در برابر دیدگان میلیون ها مخاطب بدل شد.

دو نامزد دائم در میان کلام یکدیگر پریدند و حتی اجازه ندادند که کریس والاس ، مجری کارکشته مناظره، جلسه را با آرامش مدیریت کند. ترامپ چند بار پسر بایدن را به دریافت رشوه از روس ها متهم کرد و متقابلا، بایدن هم به ترامپ گفت عروسک دست روس ها. بایدن چند بار با الفاظ توهین آمیز ترامپ را به سکوت دعوت کرد و متقابلا ترامپ نیز بایدن را به کند ذهنی. این برخوردها باعث شد سی ان ان بنویسد «مناظره اول، آشوب مطلق» بود و نشریه آتلانتیک تیتر بزد« شبی انزجارآور برای دموکراسی.» جورج استفانوپولس ، روزنامه نگار سرشناس ای بی سی هم در توئیتی نوشت : «این مناظره، کثافتی بود در یک سطل آشغال در یک ترن که در حال خروج از ریل است.»

البته دعوای ترامپ - بایدن در حقیقت، آینه تمام نمایی از وخامت فضای سیاسی امریکا است، کشوری که به دلیل اختلافات سیاسی چند پاره شده و در آتش خشم و عصبانیت می سوزد. این مناظره نشان داد که سیاستمداران امریکایی به هیچ عنوان تحمل یکدیگر را ندارند و برای کسب و حفظ قدرت، انواع اتهامات و توهین ها، حتی به خانواده یکدیگر را نیز بر زبان می آورند. همچنین نشان داد کوچکترین همکاری میان دو حزب اصلی امریکا وجود ندارد و طرفین حاضر نیستند اندکی از خواست خود کوتاه بیایند. به همین دلیل در سال های اخیر، موضوعات کوچک سیاسی و اجتماعی به بحران های عمیق مدیریتی در امریکا بدل شده است. به عنوان مثال، احداث یک دیوار مرزی 5 میلیارد دلاری برای کشوری که سه هزار میلیارد دلار بودجه دارد، به تعطیلی سه هفته ای دولت فدرال می انجامد؛ یا یک مکالمه تلفنی با یک رهبر خارجی، رییس جمهوری امریکا را به پای میز استیضاح و محاکمه می کشاند. رییس مجلس نمایندگان در مهم ترین جلسه حاکمیتی سال امریکا، بعد از سخنرانی رییس جمهوری، نطق وی را در برابر دیدگان همگان پاره می کند و رییس جمهوری هم برای قریب به یک سال با رییس مجلس حرف نمی زند.

با این حال، نکته مهم تر این که آخرین پرسش کریس والاس در نخستین مناظره انتخاباتی 2020 ، در مورد پذیرش نتایج انتخابات از سوی نامزد شکست خورده بود. طرح همین سوال نشان می دهد که امریکا در آستانه شورش های سیاسی - اجتماعی قرار داد و ادامه این وضعیت می تواند آنچه را که " دموکراسی امریکایی" خوانده می شود، به خطر بیاندازد. به همین دلیل فارغ از این که ستادهای انتخاباتی جمهوریخواهان و دموکرات ها هر یک، دیگری را بازنده مناظره نخست معرفی می کنند، بازنده اصلی در این دعواهای بی سابقه، مردم امریکا هستند که با فقر، بیکاری، بیماری و خشونت های لجام گسیخته دست و پنجه نرم می کنند و هر روز شاهد دعواهای شدیدتر دولتمردان خود هستند.

 

مرتبط ها