کد خبر: 46350

نصرتی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: شکست السد در قطر یعنی سلام پرسپولیس به قهرمانی

پاختاکور نمی‌تواند برای تیم یحیی دردسر درست کند

به‌نظر من بازی با السد حساس‌ترین بازی پرسپولیس بود چون السد تیمی قطری و از مهره‌های باکیفیتی برخوردار بود. امکانات این تیم درکنار قیمت بازیکنان و مربیانش نجومی است. وقتی پرسپولیسی‌ها موفق شدند این تیم قدرتمند را در قطر شکست دهند یعنی قدم بلندی برای نزدیک‌شدن به قهرمانی آسیا برداشتند.

به گزارش «فرهیختگان»، تیم پرسپولیس بعد از پشت‌سر گذاشتن السد قدرتمند رخ تازه‌ای در آسیا به حریفان نشان داد. عملکرد خوب شاگردان یحیی گل‌محمدی و هماهنگی قابل ستایش بازیکنان جدید و قدیم تیم پرسپولیس نوید تیمی قدرتمند در ادامه مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را می‌دهد. به‌واقع می‌توان گفت پرسپولیس با بازی قابل ستایش درمقابل تیم السد گام بلندی برای رسیدن به فینال لیگ قهرمانان آسیا برداشت و چه‌بسا فصل جاری لیگ قهرمانان آسیا فصل شانس شاگردان یحیی باشد و آنها با تکیه بر توانایی‌های ذاتی و تفکرات بلندپروازه سرمربی تیم‌شان بتوانند روزهای خوبی را برای دوستداران‌شان رقم بزنند. از این‌رو با یکی از مدافعان پیشین تیم‌ملی و باشگاه پرسپولیس عملکرد این تیم و مسائل روز فوتبال ایران را بررسی کردیم. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با محمد نصرتی را در ادامه می‌خوانید.

پرسپولیس شایسته پیروزی با یک‌گل بود یا توقع بازی پرگل‌تری داشتید؟

قبل از هر چیز به باشگاه پرسپولیس، کادرفنی و بازیکنان و هواداران این تیم تبریک می‌گویم. پیروزی ارزشمندی مقابل تیم السد به دست آوردند و از اعتبار و حیثیت فوتبال ایران دفاع کردند. با وجود دو ضربه‌ای که به تیر دروازه زدند مستحق برد بودند و با شایستگی پیروز شدند.

عملکرد پرسپولیس در ابتدای مسابقات این دوره لیگ قهرمانان آسیا کمی نگران‌کننده بود. چه چیز باعث شد در ادامه روند صعودی داشته باشند و به مرحله شکست السد برسند؟

پرسپولیس در این بازی‌ها به‌جهت اضافه‌شدن بازیکنان جدید تغییرات زیادی داشت. تا این بازیکنان به هماهنگی مطلوب برسند و با شرایط آب‌وهوایی قطر هماهنگ شوند، زمانبر است. از طرفی در دو بازی اول نتوانستند نتایج دلخواه را کسب کنند. در این دو بازی تحت‌فشار بودند و در ایجاد موقعیت بد عمل کردند. اما درایت کادرفنی باعث شد برنده از زمین خارج شوند، چراکه بازیکنان جدید به‌خوبی جای جداشده‌ها را پر کردند. میلاد سرلک برای پرسپولیس فوق‌العاده بازی کرد. عیسی آل‌کثیر، حامد لک، پهلوان و سعید آقایی همگی بازیکنانی بودند که فراتر از انتظار ظاهر شدند. از طرفی بازی‌ها بسیار فشرده بود و فرصتی برای تمرین وجود نداشت. در اینجا هنر مربی بدنساز خیلی به چشم می‌آید، چراکه بسیار موثر است. پرسپولیس در آمادگی جسمانی خوب کار کرد و بابرنامه بود از این‌رو بازیکنانش اصلا از نظر بدنی کم نیاوردند. درکل خیلی خوب کار کردند.

تقابل مدافعان تیم پرسپولیس دربرابر مهاجمان قدرتمند تیم السد را چطور ارزیابی می‌کنید؟

من فکر می‌کنم نه‌تنها 4 مدافع اصلی و دروازه‌بان تیم بلکه ساختار دفاعی پرسپولیس خیلی خوب عمل کرد. تمام نفرات در فاز دفاعی تاثیرگذار بودند. تفاهم خوبی بین شجاع و کنعانی‌زادگان به‌وجود آمده که بسیار در این هماهنگی تاثیرگذار است. ازسوی دیگر با وجود اینکه سیامک نعمتی مدتی است دفاع راست بازی نکرده در این چند بازی دفاع راست بازی کرد و بسیار مسلط بود. اگر با بی‌انصافی داور اخراج نمی‌شد از او بسیار بیشتر می‌دیدیم. بدون‌شک عملکرد این تیم مقابل مهاجمان قدرتمندی چون بونجاح و کازورلا قابل تقدیر است.

این تیم تیم برانکو است که از چنین هماهنگی‌ای برخوردار است یا تفکرات یحیی گل‌محمدی است که پرسپولیس را به این شکل و شمال درآورده است؟

شک نکنید این تیم ساخته و پرداخته ذهن یحیی گل‌محمدی است، چراکه نفرات جدیدی به این تیم اضافه شدند که با برانکو کار نکرده‌اند. شکل بازی اینها براساس تفکر گل‌محمدی شکل گرفته است. با این حال نباید از این موضوع غافل شد که یحیی شاگرد برانکو بوده است و یک‌سری اصول را همه شاگردان ازجمله من، دایی، نکونام، یحیی و دیگران از او یاد گرفتیم. من فکر می‌کنم پرسپولیس به یک بلوغ و تفاهم تاکتیکی رسیده است. وقتی بازیکنان و مربی به یک درک برسند دیگر حتی نیاز نیست سرمربی کنار خط بایستد. کنار خط ایستادن مربیانی چون یحیی برای بار روانی است که در چنین بازی‌هایی وجود دارد در غیر این صورت این تیم به هماهنگی و درک متقابل بین بازیکن و مربی رسیده است.

ثبات در این تیم چقدر تاثیر داشته است؟

ثبات نقطه کلیدی موفقیت تیم پرسپولیس است. ثبات مدیریت می‌تواند خیلی تاثیرگذار باشد ولی از آن مهم‌تر ثبات تیم است. کریم باقری نقش پررنگی در این ثبات دارد. از طرفی حضور ثابت سیدجلال در این چند سال نیز بسیار تاثیرگذار است. این افراد همواره عصای‌دست مربیان پرسپولیس در سال‌های اخیر بوده‌اند. در زمان برانکو در بحث اخراج رامین رضائیان این کریم باقری بود که مدیریت کرد. این افراد تیم را به‌معنی واقعی کلمه به تیم تبدیل می‌کنند و وجودشان غنیمت است.

اتفاقات بعد از قهرمانی پرسپولیس و گلایه‌های یحیی می‌توانست خطرناک باشد. چه شد که این ضعف مدیریتی به پرسپولیس لطمه نزد؟

صددرصد حق با یحیی بود. وقتی تیم نتیجه نگیرد نوک پیکان انتقادها به‌سوی سرمربی نشانه می‌رود. درنتیجه از مربی و کادرش انتقاد می‌شود. یحیی می‌دانست نباید زمان را از دست دهد. او می‌دانست رقابت سختی در جذب بازیکن است و رقبایی چون استقلال و سپاهان می‌خواهند این نفرات را جذب کنند. از این‌رو اگر این وسواس را به خرج نمی‌داد این بازیکنان جذب پرسپولیس نمی‌شدند. عیسی آل‌کثیر چندین‌بار مذاکره کرد ولی به توافق نمی‌رسید، این مشکلات را سرمربی درک می‌کرد. او حتی می‌خواست علی‌پور و ترابی را حفظ کند. یحیی این روزهای سخت پرسپولیس را می‌دید که آن روزها حساسیت به خرج داد و آن اتفاقات به‌وجود آمد.

 پرسپولیس برای برآورده کردن خواسته گل‌محمدی هزینه زیادی داد و بازیکنانی که جذب کرد، با مبالغ کلانی قرارداد بستند. به‌نظر شما این قیمت‌ها کاذب است یا باید به این تورم می‌رسیدیم؟

اگر این مبالغ را با فوتبال روز دنیا و مشکلات اقتصادی که در نتیجه باعث نزول ارزش پول ما می‌شود درنظر بگیریم از نظر من قیمت‌ها متعارف است ولی یک‌سری هم این وسط از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند که قیمت‌هایشان کاذب است. از برخی بازیکنان که ملی هستند و سطح بالایی دارند نمی‌شود خرده گرفت. اگر بازیکنان ملی کارایی لازم را داشته باشند و تاثیر خود را در تیم بگذارند طبیعی است که این قیمت‌ها واقعی است. همین عیسی اگر به لیگ قطر برود در بدترین حالت 100هزار دلار به او می‌دهند. البته که من فکر می‌کنم به این بازیکن بیش از اینها پول می‌دهند. این نازل‌ترین پولی است که من گفتم. این مبلغ با پول ما حدود 3میلیارد تومان می‌شود و مشکل اینجاست. مثال دیگر درمورد علی کریمی است. او می‌گوید من یک‌میلیون دلار پیشنهاد دارم. اگر حساب کنیم حدود بیست‌وهفت، هشت میلیارد می‌شود. در حوزه خلیج‌فارس که مالیات هم نمی‌دهند خب طبیعی است که قیمت بازیکنان درجه یک افزایش پیدا می‌کند.

مشکل اینجاست که با این قیمت‌ها در لیگ شکاف رخ می‌دهد. به جدول لیگ فصل قبل نگاه کنید از رده دهم به پایین برای سقوط‌نکردن می‌جنگیدند و نیمه بالای جدول رقابت قهرمانی داشتند. چه کنیم این شکافی که بین تیم‌های غنی و فقیر در لیگ رخ می‌دهد از کیفیت مسابقات نکاهد؟

فوتبال ما مثل جامعه ماست. صنعتی‌ها و دولتی‌ها بودجه 150میلیاردی می‌گیرند و ازسوی دیگر تیم‌هایی هستند که بودجه‌های 15میلیاردی باید با همین تیم‌هایی که 10 برابر آنها بودجه دارند مقابله کنند. این رقابت مثل رقابت بنز و پیکان جوانان است. قطعا پیکان یاتاقان می‌زند. ما یک راه بیشتر نداریم و باید ایده‌ای بدهیم. در انگلیس هم همین‌طور است. می‌دانیم که تیم‌های فوتبال ما دولتی و غیردولتی بالاخره یک‌جورهایی زیرنظر دولت هستند. درنتیجه یک نموداری مشخص کنند که چند تیم فقط برای قهرانی بجنگند، چند تیم هم برای پرورش استعداد بجنگند و چند تیم هم برای هیجان فوتبال و هواداران‌شان تلاش کنند!

گذشته از این حرف‌ها ادامه لیگ قهرمانان آسیا را برای تیم پرسپولیس چطور می‌بینید؟ در مرحله بعدی باید با پاختاکور بازی کند.

به‌نظر من بازی با السد حساس‌ترین بازی پرسپولیس بود چون السد تیمی قطری و از مهره‌های باکیفیتی برخوردار بود. امکانات این تیم درکنار قیمت بازیکنان و مربیانش نجومی است. وقتی پرسپولیسی‌ها موفق شدند این تیم قدرتمند را در قطر شکست دهند یعنی قدم بلندی برای نزدیک‌شدن به قهرمانی آسیا برداشتند. از طرفی پاختاکور هم حریف بدی نیست هرچند نمی‌تواند برای پرسپولیس دردسر ایجاد کند. بازی این تیم مقابل استقلال و شهرخودرو را دیدم. تیم خوبی است که در گردش خوب بسیار عالی عمل می‌کرد و فوتبال مالکانه‌ای انجام می‌داد. این تیم نسبت به قبل رشد کرده و بسیار سازمان‌یافته است. آنها حریف خوبی هستند ولی کار پرسپولیس سخت نیست و نماینده کشورمان با همین روند می‌تواند برنده از زمین خارج شود.

 * نویسنده: نیلوفر مژدهی، روزنامه‌نگار

مرتبط ها