کد خبر: 45049

برانکو ایوانکوویچ در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: بازی امشب مثل دوی ۱۰۰ متر است

پوکر پرسپولیس ضامن‌پیروزی‌ در دربی نیست

هر 2 تیم برای رسیدن به فینال شرایط برابری دارند

حتی پوکر قاطعانه پرسپولیس هم نمی‌تواند پیروزی‌شان در دربی را قطعی کند و پرسپولیس هم نیاز دارد که یک‌سری از این فاکتورها و پارامترها را داشته باشد. نقش کادرفنی پرسپولیس و احساس مسئولیت بازیکنان می‌تواند در کسب پیروزی تاثیرگذار باشد.

به گزارش «فرهیختگان»، قطعا امروز برای اهالی فوتبال روز متفاوتی است و همه روزهایی که دربی در آن برگزار شده روز خاص و ماندگاری شده است. برای پی‌بردن به این موضوع می‌توانید یک سرچ ساده در مرورگر خود انجام دهید و تنها 2 کلمه بنویسید: «تاریخچه دربی» نتایج به دست آمده را که مشاهده کنید متوجه می‌شوید تمام روزهای تقویم که در آن دربی برگزار شده تا همیشه در خاطره این بازی ضبط می‌شود و ماندگار است. به همین منوال اسم‌ها هم می‌توانند برای همیشه خودشان را ماندگار کنند و شاید همین موضوع دلیلی‌شده که گلزنان دربی می‌گویند گلزنی در این بازی مزه دیگری دارد. شاید با مرور نام گلزنان دربی به اسم‌هایی برخورد کنید که اصلا برایتان آشنا نباشد یا خیلی وقت باشد که آن را نشنیده‌اید، اما آنها به‌واسطه یک گل برای همیشه در حافظه هواداران دو تیم باقی می‌مانند چراکه فلسفه دربی با تمام بازی‌ها فرق می‌کند.

گاهی اوقات هم بعضی نفرات به دربی اعتبار اضافه می‌دهند. افرادی که یا بهترین بوده‌اند یا اولین، مثل صفر ایرانپاک که گلزن‌ترین بازیکن دربی بوده، سامره سریع‌ترین گل دربی را زده یا خیلی از آمارهای جالب که با یک جست‌وجوی اینترنتی قابل خواندن است. بین نفراتی که به دربی اعتبار دادند نمی‌توانیم از نام برانکو ایوانکوویچ به‌سادگی عبور کنیم؛ پروفسوری که در این سال‌ها قهرمانی‌های زیادی برای پرسپولیس به ارمغان آورد و البته در دربی‌ها هم به‌راحتی حاضر نبود دستش را مقابل استقلال بالا بگیرد.

از روزی که برانکو به ایران آمد و سکان هدایت سرخ‌ها را برعهده گرفت، مشخص بود که قرار است تحولی بزرگ در این تیم رخ دهد. آقای سرمربی با اینکه روزهایی اصلا خوب نتیجه نمی‌گرفت و تیمش آن پایین‌های جدول قرار داشت اما آنقدر برای هواداران پرسپولیس قابل احترام و اعتماد بود که کسی به آینده او و تیمش شک نکرد. خیلی‌ها او را آلکس فرگوسن پرسپولیس می‌دانستند و شاید اگر امکانات مالی سرخ‌ها کمی حالت نرمال‌تری داشت همین اتفاق هم می‌افتاد. اما آقای سرمربی رفت تا برای هواداران پرسپولیس یک مشت آمار و ارقام از این مربی برجای بماند و بس.

برانکو در دربی‌ها یک وزنه به‌شمار می‌رفت و در 9 دیداری که برابر استقلال روی نیمکت پرسپولیس نشست توانست 4 پیروزی، 2 شکست و 3 تساوی را در کارنامه‌اش ثبت کند. خاطره‌انگیزترین دیدار هم احتمالا درخاطر همه فوتبالی‌ها باشد، دیداری که شاگردان برانکو با 4 گل توانستند استقلال را شکست دهند و اگر بی‌دقتی بازیکنی مثل طارمی که یک پنالتی را هم هدر داد نبود، چه‌بسا این بازی گل‌های بیشتری را هم به خود می‌دید.

در زمان‌های پیش از شروع دربی یکی از تفریحات و سرگرمی‌های هواداران 2 تیم خاطره‌بازی با چهره‌های دوست‌داشتنی این بازی بزرگ است. خواندن و شنیدن صحبت‌های افراد چهره و دیدن آنها می‌تواند لحظات خوشی را برای آنها فراهم کند. به همین منظور طی چند روز گذشته تلاش کردیم گفت‌وگویی اختصاصی با پروفسور سرخ‌ها که یکی از همین چهره‌های ماندگار است انجام دهیم که البته در این بین نباید از پیگیری و کمک رضا چلنگر چشم‌پوشی کرد. آنچه در ادامه می‌خوانید ماحصل گفت‌وگوی «فرهیختگان» با سرمربی تیم‌ملی عمان است.

می‌دانیم که درگیر امور تیم‌ملی عمان هستید اما برای هواداران پرسپولیس هیچ چیزی جذاب‌تر از صحبت‌های شما نیست.

من هم خیلی خوشحال می‌شوم که می‌بینم چنین حسی نسبت به من وجود دارد. گاهی باید به نشانه‌ها اعتماد کرد. ما در عمان دسترسی‌مان به اپلیکیشن واتساپ بسیار سخت است اما ظاهرا شما در اولین تماس توانستید برای گفت‌وگو روی خط بیایید و این همان نشانه‌ای است که من به آن اشاره کردم.

شما یکی از مربیان موفق دربی هستید که برد، باخت و تساوی را در این دیدار تجربه کرده‌اید اما دربی حذفی را تجربه نکرده‌اید. به‌نظر شما چه تفاوتی بین دربی لیگ و حذفی وجود دارد؟

وقتی که شما در خلال لیگ یک دربی را پشت‌سر می‌گذاری باید به این بازی به چشم بخشی از یک دوی ماراتن نگاه کنی. یعنی هنوز شما یک مسافت طولانی را تا پایان لیگ داری و می‌توانی با حساب‌گری‌ها و نقشه‌کشی‌ها، تاکتیک‌هایی را که در آن مقطع از لیگ درنظر داری پیاده کنی. اما آیا این فرصت در بازی حذفی هم به شما داده می‌شود؟

قطعا نه و به همین دلیل بازی‌های حذفی را بازی اشتباهات می‌نامند.

حالا من می‌خواهم یک نام جدید روی آن بگذارم. این بازی مثل دوی 100 متر می‌ماند. در دوی 100 متر باید با تمام توان و قدرت استارت بزنی و خیلی مسئولانه بازی کنی تا بتوانی زودتر از سایر رقبا خودت را به خط نهایی برسانی. شما حتما به‌خاطر می‌آورید که ما در اصفهان و در همین مرحله نیمه‌نهایی مقابل سپاهان دیدار کردیم. ما در آن بازی با اینکه هجومی بازی کردیم اما هر بازیکنی در آن بازی وظایف خود را به‌نحو احسن انجام می‌داد و البته این را هم بگویم که شناخت کافی از تفکرات یکدیگر باعث شد با کمترین اشتباه آن بازی را به‌نفع خودمان تمام کنیم.

حالا در شرایط فعلی که قطعا از آن اطلاع دارید شرایط کدام تیم را بهتر می‌بینید و شانس کدام تیم را برای رسیدن به فینال جام‌حذفی بیشتر می‌دانید؟

به هیچ عنوان دربی حساب و کتاب ندارد. برای نتیجه گرفتن در این بازی باید یک‌سری فاکتورها داشته باشید اما با داشتن همان فاکتورها هم نمی‌توان به‌طور قطعی گفت فلان تیم برنده است. در ابتدا باید دید در آن روز برگزاری دربی وضعیت تیمی در چه شرایطی قرار دارد که این خودش موضوع مهمی است. در آن لحظه باید دید بازیکن از لحاظ پیاده‌سازی مهارت‌ها در چه وضعیتی قرار دارد و اینکه بازیکنان 2 تیم در چه شرایط روحی و روانی قرار دارند و بسیاری از نکات دیگر در نتیجه این بازی تاثیرگذار است.

پس شما از حالا شانسی را برای هیچ تیمی قائل نیستید که برنده دربی باشد.

به‌هیچ‌وجه شانس از پیش تعیین‌شده‌ای را نمی‌توان برای تیمی متصور شد. به‌نظر من شرایط برای هر 2 تیم برای رسیدن به فینال برابر است. در همه بازی‌های دربی تیم‌ها با هر شرایطی که پیش از آن داشته باشند شانس برای هر 2 تیم برابر است و این بازی فلسفه خاص خودش را دنبال می‌کند.

یعنی پرسپولیسی را که با اختلاف 14 امتیازی قهرمان لیگ برتر هم شده نمی‌توان دارای شانس بیشتری دانست؟

خیر. حتی پوکر قاطعانه پرسپولیس هم نمی‌تواند پیروزی‌شان در دربی را قطعی کند و پرسپولیس هم نیاز دارد که یک‌سری از این فاکتورها و پارامترها را داشته باشد. نقش کادرفنی پرسپولیس و احساس مسئولیت بازیکنان می‌تواند در کسب پیروزی تاثیرگذار باشد.

کدام دربی که شما حضور داشتید برایتان خاطره‌انگیزتر است؟

من می‌خواهم به دربی سال 94 اشاره کنم که تازه تیم را دست گرفته بودم و وضعیت تیم در جدول خیلی بد بود و اصلا ما را به‌عنوان کاندیدای سقوط به لیگ یک می‌شناختند اما در این بازی توانستیم با تک‌گل علیپور استقلال را شکست دهیم که برای هواداران ما در آن شرایط بسیار شیرین و دلچسب بود.

 * نویسنده: آرش محمدی، روزنامه‌نگار