به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، در اواسط دهه 80 شمسی، علی فتحاللهزاده، مدیرعامل وقت باشگاه استقلال زمینی را در غرب تهران در اختیار گرفت که برای آن برنامههای زیادی داشت و بارها در طول دوران مدیریت خود، از آن بهعنوان یک اتفاق مهم و تاثیرگذار یاد میکرد. کمپی که خوابگاه و امکانات بسیاری دارد و با وجود تلاش برخی مدیران برای زیرسوال بردن موجودیت آن جزء داراییهای استقلال محسوب میشود. کمپ حجازی که توسط ناصر حجازی، اسطوره باشگاه استقلال بذرپاشی نمادین شده است از سال 87 کار خود را آغاز کرد اما مدیران این باشگاه تلاش بسیاری کردند تا آن را به نام باشگاه سند بزنند. اتفاقی که همواره با مخالفتهایی همراه بود اما با حضور یکی از اعضای شورای شهر در هیاتمدیره، این تیم به ثبت سند نزدیکتر شده است. در این میان مدیران باشگاه پرسپولیس هم با رایزنیها موفق شدند ورزشگاه شهید کاظمی را در اختیار بگیرند و تمرینات خود را بهصورت رسمی به اتوبان آزادگان منتقل کنند.
سند کمپ حجازی به نام زده میشود
پیروز حناچی، شهردار تهران روز گذشته در گفتوگویی شایعات درباره واگذاری دو ورزشگاه به دو تیم استقلال و پرسپولیس را تایید کرد. اتفاقی که باعث میشود این دو باشگاه پس از سالها، ورزشگاهی را در اختیار داشته باشند که سند آن نیز به نامشان خورده است. در این میان اما شنیدههایی نیز به گوش «فرهیختگان» رسیده که انتشار آن خالی از لطف نیست. براساس اظهارات یکی از اعضای شورای شهر تهران، ظاهرا مسئولان شهرداری تهران مشکلی بابت انتقال سند کمپ حجازی به نام استقلال ندارند، اما برای واگذاری ورزشگاه کاظمی به پرسپولیس درخواست یک پیشنهاد مهم را دادهاند. حناچی روز گذشته در اظهارنظری هوشمندانه عنوان کرد: «واگذاری این ورزشگاهها از نظر ما مشکلی ندارد.» اظهارنظری که دقیقا منطبق بر واقعیت است، اما سوال مهم اینجاست که چه کسی با این واگذاریها مشکل دارد؟
پیشنهاد مهم شهرداری به وزارت ورزش
براساس پیگیریهای «فرهیختگان» ظاهرا شهرداری تهران یک پیشنهاد مهم به وزارت ورزش و جوانان داده است که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته اما مخالفتی هم با آن نشده است. براساس این پیشنهاد، وزارت ورزش و جوانان باید ورزشگاه تختی را به شهرداری واگذار کند و به ازای آن، شهرداری نیز ورزشگاه امام رضا(ع) و شهید کاظمی را به وزارت بدهد تا مشکل محل تمرین سرخپوشان نیز حل شود. اتفاقی که میتواند به یک دستاورد بزرگ تاریخی برای وزارت ورزش و جوانان و شهرداری تهران تبدیل شود.
یک خیابان به نام دهداری
شورای شهریها در این میان البته یک طرح دیگر هم درباره ورزش دارند و میخواهند نام یک خیابان در تهران را به نام زندهیاد پرویز دهداری بزنند. اتفاقی که پیشتر برای تغییر نام خیابان فردوس غرب به نام «ناصر حجازی» و میدان پیروزان به نام «پرسپولیس» نیز رخ داده است.
وزارت موافقت قطعی نکرده است
براساس یک تصمیم مهم و تاریخی، استقلال و پرسپولیس احتمالا در شهریورماه سال جاری وارد بورس میشوند و سهام آنها به هواداران فروخته میشود. واگذاری دو ورزشگاه به سرخابیها میتواند با افزایش دارایی و تملکات آنها، شانس موفقیت در واگذاری این دو باشگاه را افزایش دهد. ضمن آنکه کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز از این موضوع و هر آنچه باشگاههای ایرانی را به سمت حرفهای شدن ببرد، استقبال خواهد کرد. فارغ از همه این مسائل، داشتن ورزشگاه اختصاصی باعث میشود سرخابیها بتوانند برنامهریزی مناسبی برای آینده خود انجام بدهند. بهعنوان مثال کارگزار باشگاه پرسپولیس با تجهیز ورزشگاه کاظمی و تاسیس موزه، رستوران و کافیشاپ قصد درآمدزایی دارد. اتفاقی که پیشتر و با اجاره سالانه ورزشگاهها، این اجازه را به حامیان مالی نمیداد و آنها صرفا نقش یک عابربانک را داشتند.
به هر ترتیب فعلا حناچی و شهرداری اعلام کردهاند سند کمپ حجازی و ورزشگاه شهید کاظمی را به نام استقلال و پرسپولیس میزنند اما وزارت هنوز موافقت قطعی خود را با واگذاری ورزشگاه تختی اعلام نکرده است. زمان، بیصبرانه منتظر عملکرد وزارتیهاست.
* نویسنده: محمد آقاییفرد، روزنامهنگار