کد خبر: 41819

انتخابات آبان آمریکا تحت‌تاثیر رویدادهای اخیر به کدام سمت می‌رود؟

شطرنج فیل و خر با سفید و سیاه

«فرهیختگان» در شماره امروز خود در گفت‌وگو با کارشناسان سیاسی و اقتصادی وضعیت کنونی ایالات متحده ماجرای اعتراض‌ها، بحران اقتصادی و نتیجه این اتفاقات بر انتخابات آتی را بررسی کرده است.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، پنجاه‌ونهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده ابتدای نوامبر ۲۰۲۰ برگزار خواهد شد و در جریان آن جو بایدن به‌عنوان گزینه نهایی دموکرات‌ها با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور کنونی آمریکا و گزینه نهایی جمهوری‌خواهان به‌رقابت خواهد پرداخت. از آنجا که رفتارهای ترامپ در سه‌سال و نیم گذشته حاشیه‌های زیادی را برای ایالات متحده در پی داشته و از سوی دیگر تلاش کرده هر آنچه دولت اوباما به‌عنوان یک دولت دموکرات انجام داده از بین ببرد و هیچ نام‌ونشانی از آنها باقی نگذارد، انتخابات ۲۰۲۰ برای دموکرات‌ها حیثیتی‌تر از گذشته شده است. درکنار همه مسائل وقایع اخیر ایالات متحده دموکرات‌ها را بیشتر از گذشته امیدوار کرده که بتوانند در جریان فرآیند بسیار پیچیده انتخابات پیروز و راهی کاخ سفید شوند.

 از امروز البته پیش‌بینی اینکه چه کسی در انتخابات پیروز می‌شود بسیار دشوار است و شاید اساسا اتکا به هرنظر قطعی و یقینی در این خصوص بی‌مورد باشد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور مستقر با وجود دستاوردهای قابل‌توجهی که در عرصه اقتصادی داشته و توانسته نرخ بیکاری را در این کشور به 3.5 درصد یعنی پایین‌‌ترین نرخ در ۵۰ سال گذشته برساند، در مواجهه با کرونا عملکرد بسیار ضعیفی داشت و نه‌تنها تلفات بسیار گسترده‌ای نسبت به جمعیت ایالات متحده و در مقایسه با دیگر کشورها روی دست این کشور گذاشت، بلکه نتوانست عملکرد قابل‌دفاعی در حفظ اقتصاد این کشور هم داشته باشد و حالا با وجود اقداماتی چون تزریق بسته‌های چندتریلیون دلاری اقتصاد این کشور نرخ بیکاری ۱۵درصد را رد کرده و طبق برخی آمارهای غیررسمی این میزان از ۲۰ درصد هم گذشته است.

درکنار همه این بحران‌ها، ماجرای نژادپرستی که ترامپ در این سال‌ها در آتش آن دمیده، مزید بر علت شده و بسیاری از رنگین‌پوست‌ها را در مخالفت با سیاست‌های کاخ سفید به خیابان‌ها کشانده است، هرچند بسیاری از شعارهای مردم در تظاهرات و راهپیمایی‌ها فراتر از یک چالش ضدنژادپرست است و به موضوعاتی چون نفی سرمایه‌داری هم کشیده شده. در این میان با وجود همه این موانع که بر سر انتخاب مجدد ترامپ وجود دارد، نمی‌توان پیروزی دموکرات‌ها را قطعی‌شده دانست، چراکه در مواجهه با بحران امروز ایالات متحده، برنامه مدون و امیدوارکننده‌ای از سوی جو بایدن ارائه نشده و همچنان اقشار مختلف این کشور نمی‌توانند یقین حاصل کنند با پیروزی وی شرایط برای زندگی آنها متفاوت خواهد شد. همه اینها البته درحالی است که ایالات متحده خارج از مرزهای خود هم با چالش‌های متعددی روبه‌رو است؛ از یک سو با بسیاری از نهادهای بین‌المللی درگیر شده و از سوی دیگر دشمنان خود را در حداکثری‌ترین حالت فعال کرده است. از ونزوئلا در آمریکای‌جنوبی تا ایران در غرب‌آسیا، به اضافه چین و روسیه و حتی کشورهای اروپایی که امروز اقتصادشان را زیر تهدید آمریکا می‌بینند، همگی در انتظار فراهم آمدن فرصتی هستند تا سیاست‌های کاخ سفید را به‌عقب برانند. در چنین شرایطی انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده اهمیت بسیار بالایی هم در داخل و هم در خارج این کشور خواهد داشت. «فرهیختگان» در شماره امروز خود در گفت‌وگو با کارشناسان سیاسی و اقتصادی وضعیت کنونی ایالات متحده ماجرای اعتراض‌ها، بحران اقتصادی و نتیجه این اتفاقات بر انتخابات آتی را بررسی کرده است.

 

دیاکو حسینی، رئیس مرکز مطالعات جهانی‌شدن مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

ترامپ فاقد توان لازم برای مواجهه درست با اعتراضات است/ ترامپ سیاه‌پوستان و معترضان را همتای دشمنان آمریکا لحاظ کرده است

 

وحید شقاقی عضو گروه اقتصاد دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگوی مشروح با «فرهیختگان» مطرح کرد:

   کرونا عامل بالاترین نرخ بیکاری از سال 1960 تاکنون در اقتصاد آمریکا

 

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
ترامپ مسیر بسیار دشواری برای حفظ پایگاه رای خود دارد

 

 * نویسنده: علی جمشیدی - مریم عاقلی،گروه سیاسی

مرتبط ها