به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، همه حاشیهها از ماجرای «چرخهانتخابی» شروع شد تا کشتی، ورزش اول ایران در این روزهای سکوت و بیخبری ورزش تیتر یک روزنامهها و خبرگزاریها شود. با توجه به تعویق یکساله بازیهای المپیک توکیو علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی تصمیم گرفت طرحی را ارائه کند تا طبق آن دوبنده تیم ملی در مسیر عدالت انتخاب شود. این موضوع البته در نشستهای نخست نظر غلام محمدی و محمد بنا مربیان تیم ملی را به خود جلب نکرد، چراکه آنها براین باور بودند این چرخه در تعارض با اختیارات آنهاست. طبق طرح ارائهشده، کشتیگیران مدعی هرکدام از یک مرحله وارد چرخه خواهند شد. استارت این چرخه نیز با مسابقات قهرمان کشوری زده خواهد شد و پس از آن کشتیگیران باید در جام تختی کشتی بگیرند و مرحله بعد، حضور در جام بینالمللی است.
البته مطرحشدن این طرح، پافشاری بر اجرای آن و نارضایتی مربیان باعث شد حاشیههای کشتی این روزها بیش از گذشته پررنگ شود. این حاشیهها تا جایی پیش رفت که برخی صحبتهای دبیر را به پای تغییر مربیان بگذارند و مدعی شوند که وی میخواهد به این بهانه تغییراتی در کادر فنی دوتیم ملی فرنگی و آزاد ایجاد کند. سعی کردیم از طریق گفتوگو با دو تن از کارشناسان شناختهشده این رشته درباره طرح جدید بیشتر بدانیم.
رضایی: با این طرح کشتیگیر با زحمت خودش به تیم ملی میرسد
علیرضا رضایی از مربیان باسابقه کشتی کشورمان در گفتوگو با «فرهیختگان» در پاسخ به این سوال که فکر میکنید این طرح چرخه انتخابی ایده خوبی باشد، گفت: «از من برای حضور در جلسه دعوت کرده بودند. تمام زوایای این طرح بررسی شد. من فکر میکنم طرح بسیار خوبی است. با اجراییشدن این طرح بزرگترین چالشها در این زمینهها حل میشود و کشتیگیران با زحمت خود به تیم ملی راه پیدا میکنند.»
رضایی در ادامه صحبتهایش درخصوص نارضایتی مربیان، تصریح کرد: «مربیان میتوانند نظر خودشان را مطرح کنند و دخالت هم داشته باشند اما ورزشکار باید خودش را ثابت کند. فکر میکنم این طرح انحصارطلبی را از کشتی جدا میکند.»
این قهرمان سابق جهان خاطرنشان کرد: «بهترین حالت برای مربی این است که همه داشتههایش به میدان بیایند. نظر مربی هم لحاظ میشود، اینکه کدام کشتیگیر در کدام رقابت جهانی، آسیایی یا بینالمللی حضور داشته باشد. من شرایط مربیان را درک میکنم. هر زمانی که مسئولیت داشتم سعی کردم از کانال انتخابی رد شوم.»
این مربی باسابقه کشتی همچنین با اشاره به اینکه تعاریف مختلفی برای ورزشکاران در چرخه انتخابی وجود دارد، یادآور شد: «همهچیز در چرخه انتخابی دیده شده، اینکه مدالآوران المپیک و جهانی از چه مرحلهای وارد چرخه شوند و هم اینکه شرایط حضور ورزشکاران بدون مدال چگونه خواهد بود. این طرح باعث خواهد شد همه کشتیگیران در رقابت حضور داشته باشند.»
رضایی تعویق المپیک را هم فرصت مناسبی برای اجرای این طرح دانست و گفت: «تعویق یکساله المپیک زمان خوبی خواهد بود تا هم این چرخه اجرایی شود و هم اینکه ورزشکاران به آمادگی برسند، از طرفی ورزشکاران آسیبدیده هم میتوانند به تشک برگردند.»
کاوه: قرار نیست محمدی کنار برود، بدبین نباشید!
محسن کاوه، مدیر تیمهای ملی کشتی آزاد نیز در گفتوگو با «فرهیختگان»، «چرخه انتخابی» را فرصت خوبی برای برقراری عدالت خواند و اظهار داشت: «سیستمی برای انتخابی تعریف شده که منطق هم دارد. این موضوع باعث ایجاد انگیزه بین ورزشکاران خواهد شد. دوستانی که به این موضوع نقد دارند باید اجازه دهند این انتخابیها برگزار شود. اگر گرهای هم باشد در کار همهچیز مشخص خواهد شد. این طرح جدید مطرح شده که پشت آن منطق و عزمی وجود دارد. اصل و نیت کار این است که کشتیگیران انگیزه داشته باشند و عدالت برقرار شود.»
کاوه درباره اینکه صحبتهایی هم مطرح شده مبنیبر اینکه پشتپرده این انتخابی کنار رفتن غلام محمدی است، تصریح کرد: «خیر اینطور نیست. دوستانی که این صحبتها را مطرح میکنند بدبینانه فکر میکنند.»