به گزارش «فرهیختگان آنلاین» فداحسین مالکی، سفیر سابق ایران در افغانستان و منتخب مردم زاهدان در مجلس یازدهم در گفتوگو با «فرهیختگان» با اشاره به مشکلات این روزهای کشور گفت: «مردم و جامعه نسبت به آنچه الان در کشور وجود دارد از تورم، اقتصاد، گرانی و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، ناراحت و نگران هستند. اگر اینها را دستهبندی کنیم به این نتیجه میرسیم که مجلس یازدهم راه سختی پیشرو خواهد داشت. در این راه یکی از مسیرهایی که میتواند به کشور کمک کند بهبود وضعیت در سیاست خارجی کشور است، دیپلماسی پارلمانی باید به کمک کشور بیاید. از طرفی با توجه به شرایطی که داریم انتظار است اتفاقات خوبی توسط مجلس یازدهم در این زمینه رقم بخورد و شرایط ما نسبت به آنچه وجود دارد، بهبود یابد و بتوانیم از ظرفیتهایی که موجود است، مانند مرزهای آبی و خاکی بهخوبی استفاده کنیم. از این مسیر در داخل امکان گرهگشایی بیشتر از اقتصاد داخلی فراهم خواهد شد و تبعا معیشت مردم تحتتاثیر قرار خواهد گرفت.»
منتخب مردم زاهدان ادامه داد: «یکی از مهمترین مسیرها برای افزایش و رونق تولید، یافتن بازارهای جدید در خارج از کشور است. مجلس باید در این حوزه فعال باشد. در این مسیر ارتباط تنگاتنگ ایران با کشورهای همسایه و منطقه میتواند گرهگشا باشد و ظرفیتهای تجاری و اقتصادی جدیدی را برای کشور فعال سازد. حدود 15 استان کشور ما از شرایط مناسب و مساعدی برای این کار برخوردار هستند. برای مثال سیستانوبلوچستان استانی است که هم مرز خشکی دارد و هم مرزهای آبی، از خشکی با دو کشور و از مسیر دریا با کشورهای عربی میتواند ارتباط برقرار کند بنابراین میتواند ظرفیت مناسبی را برای کشور فراهم آورد.»
سفیر سابق ایران در افغانستان تصریح کرد: «متاسفانه سیاست خارجی ما منحصر به کشورهای غربی بود و بهخوبی از وضعیت موجود استفاده نکردیم. 15 استان کشور میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. دادوستدهای تجاری باید با جدیت و سهولت بیشتری صورت گیرد. در این مسیر البته باید مبارزه موثری با قاچاق صورت بگیرد. بازار خیلی از کالاهایی که به صورت قاچاق یا غیرقانونی وارد کشور میشود باید سامان داده شود.»
وی تاکید کرد: «البته این همه ماجرا نیست، چراکه دغدغههای دیگری در جامعه وجود دارد و باید همزمان با برنامههای موازی رفع شوند. رونق معیشت مردم باید در اولویت اول مجلس یازدهم قرار گیرد اما باید درکنار آن اقدامات جنبی هم وجود داشته باشد، مبارزه با فساد اقتصادی و اداری باید جدیتر دنبال شود؛ مسالهای که دغدغه ذهنی مردم شده است و حتما باید مجلس طرحهای ضربتی برای چنین فضایی داشته باشد. مجلس و قوه قضائیه و دیگر دستگاههای نظارتی باید کمک کنند تا برخورد جدی با دانهدرشتها صورت بگیرد.»