کد خبر: 40268

سرمربی تیم ملی بوکس در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: باید به المپیکی‌ها توجه کنند

هزینه ۱۰ سهمیه المپیک درآمد یک فصل فوتبالیست هم نمی‌شود

وقتی شخص ورزشکاری سهمیه می‌گیرد باید به آن رسیدگی شود تا آمادگی‌اش را برای المپیک حفظ کند. حقوق پنج میلیون تومان در سال ۶۰ میلیون تومان می‌شود. حالا اگر ۱۰ سهمیه هم بگیریم می‌شود ۶۰۰ میلیون که این پول درآمد یک فصل یک فوتبالیست هم نیست. می‌توان این پول را تامین کرد، افتخار آن هم برای کشور است.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ستاد عالی بازی‌های المپیک توکیو به‌منظور افزایش انگیزه بازیکنان و مربیان برای حضور در بازی‌های ۲۰۲۰ تصمیم گرفت به افرادی که سهمیه المپیک گرفته‌اند و همین‌طور مربیان ملی ایرانی ماهانه ۵ میلیون تومان حقوق پرداخت کند. براساس مصوبه ستاد عالی بازی‌های المپیک، این حقوق به مدت یک سال به المپین‌ها تعلق می‌گیرد اما با توجه به تعویق یک‌ساله بازی‌های المپیک این سوال مطرح شد که آیا ستاد عالی برنامه‌ای برای یک سال باقی‌مانده خواهد داشت یا خیر؟ صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک از اوایل هفته جاری در کنفرانس خبری اعلام کرد حقوق در نظر گرفته شده فقط برای یک سال است و این یعنی قرار نیست امسال پولی پرداخت شود. همین موضوع برای ورزشکاران و مربیان نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. علیرضا استکی، سرمربی تیم ملی بوکس در این خصوص و مسائل مرتبط با بوکس گفت‌وگویی با «فرهیختگان» انجام داده که متن آن را در ادامه می‌خوانید.

فکر می‌کردید 2 سهمیه بگیرید؟

هر کسی از من سوال می‌کرد چند سهمیه می‌گیریم می‌گفتم این تیم شخصیت دارد تا در المپیک توکیو حضور داشته باشد. خیلی‌ها به من می‌گفتند شما یک سهمیه هم نمی‌گیرید یا اگر یک سهمیه هم بگیرید شانس آورده‌اید. از تیم ۸ نفره ما، یکی دو نفر در حدواندازه خودشان ظاهر نشدند اما ۵، ۶ نفر از بوکسورها بسیار عالی مبارزه کردند. ما قطعا می‌توانستیم ۳ سهمیه بگیریم اما این سهمیه‌ها به شه‌بخش و موسوی تعلق گرفت. سختی زیاد دیدیم اما این تیم توانست با تیم‌های المپیکی رزمی در کشورمان برابری کند.

شانس دیگری برای کسب سهمیه دارید؟

بله، قرار بود مسابقاتی هم اردیبهشت برگزار شود اما به‌دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد. کار سختی است؛ ما این مسابقه را قبل از المپیک ریو در باکو داشتیم که ۵۰۰ بوکسور شرکت کردند اما نتوانستیم سهمیه بگیریم.

با توجه به اتفاقاتی که در فدراسیون جهانی رخ داده، فکر می‌کنید ورزشکاران ما شانس کسب مدال را در توکیو داشته باشند؟

ما در المپیک ۲۰۱۲ و ۲۰۰۸ شانس کسب مدال داشتیم اما عدم خودباوری باعث شد تا به مدال دست پیدا نکنیم. برای المپیک توکیو هم باید به جنگ غول‌ها برویم، امیدوارم نتایج خوبی کسب شود.

در این شرایط کرونا که ورزشکاران قرنطینه هستند تمرینات بوکسورها چگونه پیگیری می‌شود؟

فکر می‌کنم الان خودباوری وارد بوکس ایران شده که این بسیار مهم است. بچه‌های تیم ملی و مربیان این امیدواری را ایجاد کردند. هرکدام از بوکسورها به‌تنهایی با قدرت تمرین می‌کنند اما هر روز که از دست می‌رود برای ما بسیار سخت است. یک قهرمان بوکس ما به‌خاطر کرونا فوت‌ کرد، یکی دو نفر هم به این ویروس مبتلا شدند اما الان شرایط خوبی دارند.

برگزاری تمرینات انفرادی به ضرر بوکسور‌ها نیست؟

ورزشکاران می‌توانند به‌صورت انفرادی تمرینات بدنسازی داشته باشند اما برای ورزش بوکس نیاز به دو نفر داریم. ورزشکاران ما یک سال زحمت کشیده‌اند، حیف است در این شرایط از فرم خارج شوند. اما ما تمام تلاش خودمان را می‌کنیم تا همه‌چیز برای المپیک آماده باشد.

بحث دیگری که درمورد المپیکی‌ها مطرح می‌شود مربوط به حقوق مربیان و ورزشکاران است. آیا ستاد عالی به شما این حقوق را پرداخت کرده است؟

نه فقط من، بلکه ورزشکاران هم هنوز پولی نگرفته‌اند اما مطمئنم این پول پرداخت می‌شود. تا جایی که می‌دانم هنوز این حقوق به فدراسیون پرداخت نشده است.

ستاد عالی اعلام کرده این پول فقط برای یک سال به المپین‌ها پرداخت می‌شود اما بازی‌های المپیک توکیو یک سال به تعویق افتاده، این موضوع شما را نگران نمی‌کند؟

می‌دانم تا تیرماه قرار است این حقوق پرداخت شود، امیدوارم برای بعد از آن هم فکری کنند.

به‌هرحال در شرایطی که نزدیک به المپیک است ورزشکار نباید دغدغه مالی داشته باشد.

بله، وقتی شخص ورزشکاری سهمیه می‌گیرد باید به آن رسیدگی شود تا آمادگی‌اش را برای المپیک حفظ کند. حقوق پنج میلیون تومان در سال ۶۰ میلیون تومان می‌شود. حالا اگر ۱۰ سهمیه هم بگیریم می‌شود ۶۰۰ میلیون که این پول درآمد یک فصل یک فوتبالیست هم نیست. می‌توان این پول را تامین کرد، افتخار آن هم برای کشور است. امیدوارم فوتبال هم بتواند سهمیه المپیک بگیرد اما این رشته نه‌تنها سهمیه المپیک نگرفته بلکه قهرمان آسیا هم نشده است. پولی که فوتبالیست‌ها می‌گیرند نوش جان‌شان اما بهتر است یک‌چهارم آن را برای رشته‌های دیگر هزینه کنند.

*  نویسنده: بهاره محمدی، روزنامه‌نگار

مرتبط ها