به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، اول مارس موارد ابتلا به کروناویروس در استرالیا تنها اندکی بیش از ۲۰ نفر بود و هر روز تنها چند مورد به آن اضافه میشد.
اما به دنبال افزایش سریع موارد ورودی از خارج و مستقر شدن این افراد در مجتمعهای مسکونی، از 18 مارس به این طرف روزانه بیش از صد و حتی صدها مورد جدید به بیماران کووید19 این کشور اضافه شد. تا ساعت دو بعد از ظهر 21مارس، تعداد مبتلایان قطعی در استرالیا به 1073مورد رسید.
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا بامداد 20 مارس به رادیو 2 جیبی گفت، در میان موارد ابتلای قطعی به کروناویروس در استرالیا، حدود 80 درصد از خارج وارد کشور شدهاند و یا با چنین افرادی در تماس مستقیم بودهاند و بیشتر آنان آمریکایی هستند.
وی خاطر نشان کرد که از نظر او هیچ شاهدی دال بر اینکه یک کشور خاص به صورت عمدی عامل این کار بوده باشد در دست نیست.
پیشتر سخنگوی وزارتخارجه چین نیز ارتش آمریکا را متهم به انتقال کرونا به شهر ووهان کرده بود.
آمریکا متهم به پنهانکاری درباره شیوع کرونا در این کشور است.برخی از طرفهای بینالمللی احتمال میدهند واشنگتن با اهمال در برخورد با کرونا باعث انتشار آن به دیگر کشورها شده باشد.
برخی رسانه های گروهی چنین سخنان موریسون را واکنشی به ناکارآمدی دولت ترامپ در کنترل شیوع کرونا دانستند.
دولت و کارشناسان بهداشتی استرالیا معتقدند اوج شیوع کرونا هنوز فرا نرسیده است و در بدترین حالت وضعیت ممکن است 15میلیون نفر به این ویروس آلوده شوند و150هزار نفر نیز جان خود را از دست بدهند. پیشبینی میشود شیوع این بیماری حداقل شش ماه ادامه پیدا کند.
هفته گذشته، دنیل اندروز، فرماندار ایالت ویکتوریا به دولت استرالیا پیشنهاد داد که ورود مسافران آمریکایی را محدود کند. وی گفت، موارد ابتلای جدید در چین کاهش پیدا کرده اما استرالیا هنوز در حال ممنوعیت ورود مسافران از چین است و در سوی دیگر آمریکاییها میتوانند آزادانه به استرالیا سفر کنند؛ چنین کاری قابل توضیح نیست.
وزیر کشور استرالیا پس از بازگشت از سفر خود به آمریکا، به کرونا مبتلا شده و در بیمارستان قرنطینه شده و تحت درمان است./ تسنیم