به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در یکصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر نطق پیش از دستور داشت که بخش های مهم اظهارات او را خواهید خواند:
*رسم بدی در میان سازمانهای مختلف رایج شده که وقتی چالشی جدی متوجه زندگی روزمره مردم میشود به جای چارهاندیشی کوتهبینانه تلاش میشود تا از موج خشم عمومی و عصبانیت مردم برای فرافکنی استفاده شود.
*بخش قابل توجهی از آلودگی هوا مربوط به سیستمهای گرمایشی ساختمانها است. شورای شهر میتواند با تصویب ضوابط برای ساختمانهای در دست احداث تدبیر زیادی را در کاهش آلایندهها داشته باشد.
*طبق قانون باید موتورسیکلتها یا خودروهای دودزا جریمه شوند ولی در شرایط اقتصادی به دلیل فقر و تنگدستی بسیاری از مردم توان نوسازی خودرو برای آنها وجود ندارد.
*توقیف تنها وسیله امرار معاش این افراد سبب بروز مشکلات در زندگیشان میشود بنابر این نمیتوان گفت اوضاع وخیم اقتصادی یکی از عوامل آلودگی هواست یا اینکه شهرداری و مردم توان اقتصادی بیمار کشور را میدهند.
*برخی شعارهای نسنجیدهای در این شرایط میدهند با تحریف صحبتهای اعضای شورای شهر میگویند ما گفتهایم فقرا عامل آلودگی هوا هستند در حالی که این چنین نیست و صراحتا میگویم همه این نابسامانیها به دلیل کسانی است که مردم را دچار این وضعیت کردهاند. تا دست این افراد از تصمیمگیری و نقشآفرینی در نحوه اداره کشور کوتاه نشود نمیتوان از دستگاههای مجری انتظار داشت که به شکل جزئی کار جدی در مورد آلودگی هوا انجام دهند.
*سلامت مالی و اداری این شورا هر چند که با گذشته قابل مقایسه نیست و قابل تغییرات ستودنی بوده اما باید توجه داشت مردم علاوه بر مطالبه برای مبارزه با فساد انتظار تحول در حل مشکلات جاری شهرداری و معضلات شهری را دارند.
*شورای پنجم با شعارهای خوب کار خود را آغاز کرد اما همانطور که عنوان و آبروی عدالت در دولت احمدینژاد رفت و تدبیر در دولت روحانی به ابتذال کشیده شد در این دوره مدیریت شهری ضابطهمندی و قاعدهمندی در نهایت عاملی برای انسداد کارها تبدیل شده است.
*در حال حاضر بیش از هزار پرونده در مناطق شهرداری، ماده 7، شهرسازی مرکز، آتشنشانی و نظام مهندسی سرگردان است پروندههایی که ذینفعان آنها طبق ضوابط جاری وقت اقدام به پرداخت عوارض کرده و بر اساس توافقات گذشته به تعهدات خود عمل کردهاند اما همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند.
*چرا برخی به صورتی رفتار میکنند که همفکران ما در شهرداری آرزوی بازگشت مدیران گذشته را داشته باشند؟ چرا باید فرآیند اخذ جواز اخذ پایان کار و تعیین تکلیف پروندهها به قدری طولانی باشد تا در محافل بگویند قرار نیست در شهرسازی این دوره کاری انجام شود و بنا است ظرفیتهای موجود که درآمدزایی دارند برای شورا و مدیریت شهری بعدی باقی بماند.
*مدیریت کلان شهر تهران جز با تصمیمات شجاعانه ریسکپذیر و قاطعیت در اجرای برنامهها و گشایش در امور مردم امکانپذیر نیست بنابر این از حناچی میخواهم به منظور جبران آسیبها و خسارتها همچنین نارضایتیهای به وجود آمده ناشی از عملکرد معاونت حمل و نقل و ترافیک بدون جوسازی مدیریتی توانمند اعلام کند.