به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، محمود صادقی امروز در نطق میان دستور خود درباره نحوه تصمیمگیری و اجرای مصوبه سران قوا درباره افزایش قیمت بنزین و مدیریت حوادث پس از آن گفت: این اتفاق نمونهای آشکار از ضعف، برهمریختگی، ناهماهنگی و عدم انسجام بین اجزای نظام حکمرانی است.
نماینده مرم تهران تاکید کرد: این شیوه عمل، باعث پایین آمدن سطح اعتماد عمومی به تمام اجزای حاکمیت و در تمام لایههای آن شد. شورایی که به نام هماهنگی بین سران قوا تشکیل شده به نمادی برای ناهماهنگی تبدیل شد این چه هماهنگی است که هیچ یک از سران قوا مسئولیت تصمیمات مشترک خود را نمیپذیرند این شیوه عمل هم کارآمدی دولت را زیر سوال برد و هم مجلس را در برابر مردم سنگ روی یخ کرد و هم سیلی از پروندههای قضایی جدید را روانه دستگاه قضایی کرد. همچنین شمار زیادی از مادران و پدران و فرزندان رنجدیده این سرزمین را داغدار کرد.
نماینده اصلاح طلب مجلس دهم گفت: چه کسی مسئولیت پیامدهای زیانبار و غیر قابل جبران این تصمیم غلط را میپذیرد از وزیر کشور میپرسیم چرا نتوانستید پیامدهای اجرای این تصمیم را پیش بینی و پیشگیری کنید. میگویید قبلا چند بار قیمتها را اصلاح کرده بودیم و حادثه مهمی رخ نداده بود. آیا مسئولی که قادر به درک تغییر شرایط محیطی نیست و با نیاز به گذشته و بدون در نظر گرفتن تغییر شرایط تصمیم میگیرد و حاضر به عذرخواهی نیست و حاضر به قبول مسئولیت خود نیست، شایستگی سکانداری امور مختلف را دارد؟
وی افزود: من از رئیس جمهور محترم درخواست میکنم آشکارا از مردم عذرخواهی کند و طلب بخشش کند از رئیس محترم قوه قضائیه که انصافا طی مدت مسئولیت خود به اصلاح رویهها در این قوه استماع ورزید استدعا دارم نظارت جدیتری بر روند رسیدگی به پروندههای بازداشت شدگان در شهرهای مختلف داشته باشند و با دیده اغماض به اتهامات آنها رسیدگی کند.
صادقی گفت: امیدوارم این حوادث درس عبرتی باشد برای اصلاح سیاستها و روشهای حمکرانی، راه درست اصلاح این است که اجازه دهید نقش و کار ویژه هر نهادی به درستی در آن نهاد ایفا شود. بگذاریم مجلس کار خود را کند. قانون گذاری و بر اجرای قانون نظارت کند و دولت در چارچوب قوانین و مصوبات مجلس اجرا کند و دستگاههای قضایی در چارچوب قانون به حل و فصل منازعات و اختلافات بپردازد.
نماینده مردم تهران ادامه داد: همانطور که امام علی(ع) فرمودند عدل هر چیز را در جای خودش مینشاند و جو امور را از جهت خود خارج میکند. وقتی نمایندگان در اعمال اختیارات نظارتی خود تصمیم به استیضاح بعضی از وزرا میگیرند و با وجود پیگیریهای فراوان استیضاحکنندگان هیات رئیسه محترم با لطایف الحیل از اعلام وصول استیضاح استنکاف میورزد، این بیشترین آسیب را هم به مجلس میزند هم به دولت. الان در رسانهها میگویند دولت و مجلس لابی کردند و باهم ساخت و پاخت کردند. بگذارید هر کسی کار خودش را بکند. بگذارید وزیر در این مجلس حاضر شود و پاسخگوی اعمال خود باشد؛ چرا از پاسخگویی مسئولان اجرایی به مرم و نمایندگان هراس دارید. مطمئن باشید پاسخگویی مسئولان به مردم موجب تقویت اعتماد عمومی به نظام میشود. به هیچ چیز آسیب نمیرساند./ ایلنا