به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حسین میرزایی رئیس دبیرخانه جشنواره فارابی در نشست خبری یازدهمین دوره برگزاری این جشنواره، اظهار داشت: نیمی از آموزش عالی در کشور معطوف به حوزه علوم انسانی است و از این رو توجه به علوم انسانی از ضرورتهای روز جامعه است.
وی با اشاره به چهار وجه جشنواره فارابی توضیح داد: طرح پژوهشی، کتاب پژوهشی، رسالهای دکترای تخصصی و پایاننامههای کارشناسی ارشد از محورهای این جشنواره هستند که تمامی آثار به صورت دیجیتالی دریافت میشوند و فقط در حوزه کتاب به دلیل محدودیتهای ناشران، اثر به صورت فیزیکی دریافت میشود که با این حال امسال 15 درصد آثار بخش کتاب به صورت الکترونیکی دریافت شده است.
به گزارش فارس، رئیس دبیرخانه جشنواره فارابی با اشاره به آمار آثار جشنواره امسال گفت: در مجموع 5 هزار و 769 اثر در جشنواره یازدهم ثبت شده که 45 درصد کتاب پژوهشی، 9 درصد طرح پژوهشی، 21 درصد رساله دکترای تخصصی و 25 درصد پایاننامه کارشناسی ارشد بودهاند و در مجموع، میزان آثار دریافتی در جشنواره امسال 11 درصد رشد داشته است.
به گفته ضیائی، گروههای پرتعداد در بین آثار دریافتی به ترتیب؛ علوم تربیتی، روانشناسی و ورزشی با 11.6 درصد، اقتصاد و مدیریت با 10.5 درصد و زبان، ادبیات و زبانشناسی با 10 درصد بودهاند.
رئیس دبیرخانه جشنواره فارابی افزود: در جشنواره فارابی که در دو بخش بزرگسالان و جوانان برگزار میشود، امسال 65 درصد بزرگسالان و 35 درصد جوانها حضور داشتهاند که شاهد رشد 34 درصدی حضور جوانان زیر 35 سال در جشنواره امسال بودهایم.
به گفته وی، حدود 70 درصد آثار به صورت حقیقی و باقی به صورت حقوقی توسط مؤسسات و ناشران ثبت شدهاند.
میرزایی همچنین از تدوین فصلنامه رخدادهای علمی وزارت علوم خبر داد و گفت: معمولاً تا به حال اغلب رویدادهای بزرگ علمی در حوزه وزارت علوم، در ماههای آذر، دی و بهمن اتفاق میافتاد که مقرر شد این رویدادها در چهار فصل توزیع شود و چهار فصل علمی پیشبینی شد.
وی ادامه داد: به این ترتیب، جشنواره شیخ بهایی در تابستان، رخداد ملی پژوهش در پاییز، جشنواره خوارزمی در زمستان و اختتامیه جشنواره فارابی در بهار 99 برگزار میشود.
وی در پاسخ به سوال فارس درباره امتیازهای معنوی جشنواره فارابی علاوه بر جوایز نقدی مانند دیگر جشنوارههای علمی وزارت علوم از جمله جشنواره خوارزمی است گفت: تمام مزایایی که رویدادهای علمی و نخبگانی وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان دارند درباره جشنواره خوارزمی هم صادق است و برای مثال اساتید و اعضای هیات علمی برگزیده مشمول ترفیع و تشویق میشوند و دیگر برگزیدگان هم از مزایای آییننامه نخبگان بهرهمند میشوند.
وی درباره تعداد برگزیدگان احتمالی جشنواره امسال گفت: با توجه به دو بخش بزرگسالان و جوانان و 15 کمیته در جشنواره هدفگذاری روی 30 برگزیده است.
وی ادامه داد: همچنین برگزیدگان بخشهای جنبی به عنوان کاندیداهای جایزه علامه طباطبایی معرفی میشوند.
میرزایی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه جوایز جشنوارههای مشابه در کشورهای همسایه چند صدهزار دلار است اما شرکتکنندگان خارجی از اعتبار جشنواره ایرانی فارابی استقبال میکنند.
وی درباره بودجه جوایز جشنواره خوارزمی گفت: در گذشته 100 درصد اعتبار توسط وزارت علوم تامین میشد اما اکنون 65 درصد اعتبار از ردیف بودجه مربوطه توسط وزارت علوم تامین میشود و 30 درصد مابقی از بودجه متمرکز معاونتهای پژوهشی و فرهنگی تامین اعتبار خواهد شد.